Tekstovi sa našim videom
Tekstovi sa našim videom
Igre
Vesti
Top Test Play
Top Test Play
10 najboljih „ispod radara” igara u 2020. godini
Svet kompjutera
3. januar 2021.

Iz meseca u mesec, polazi nam za rukom da kroz dvadesetak igara u Test Play rubrici pokrijemo naslove najrazličitijih žanrova i produkcijskih gabarita. U tolikom izobilju potpuno je prirodno da vam neka zanimljiva igra promakne. Stoga, rekapitulaciju prethodne godine završavamo sa listom od 10 igara koje je pažnja možda zaobišla, a imaju potencijal da smažu nekoliko sati/dana/meseci...




10 najboljih igara u 2020. godini
10 najvećih promašaja u 2020. godini





10.Filament



Kome je do logičkih izazova, nek se parkira ispred ekrana uz ovaj dragulj. Zaguljene mozgalice uvijene su simpatičnu sci-fi premisu o nemom spasiocu koji stiže na svemirski brod. Posade, osim pilota koji je negde zarobljen, nema, a vanzemaljski artifakti ankeri, preuzeli su kontrolu nad brodskim računarom. Genijalno i frustrirajuće u isto vreme.



9. Morbid: The Seven Acolytes



A kakva bi ova lista bila bez naslova sa grubom retro pikselizacijom? Morbid je izometrijski soulslike horor u kom jedna curica tamani demone svih oblika i veličina. Dovoljno je da bacite pogled na trailer i biće jasno da je naslov igre u potpunosti je opravdan. Morbidno, krvavo i vraški zabavno ukoliko vam tematika odgovara.



8. Poly Bridge 2



Čuveni Bridge Builder je tokom protekle dve decenije dobio tonu klonova na najrazličitijim platformama. Poly Bridge jedan je boljih primeraka, a prethodne godine nam je iz novozelandskog studija Dry Cactus stigao i nastavak. Dvojka je donela još nivoa i poprilično obogatila proverenu formulu. Očekivano, mainstream će kompleksnu mostogradnja zaobići, ali će zagriženi ljubitelji biti i te kako zadovoljni. 



7. ICBM



Kada je naslov igre skraćenica za Inter-Continental Ballistic Missle jasno je šta da očekujemo. ICBM bavi se potpuno ogoljenim aspektom globalnog nuklearnog sukoba. Nema nikakvih UN rezolucija, postepene eskalacije, politike, već se odmah prelazi na stvar. Premisa je jednostavna, ali egzekucija nikako. Raspolaganje ograničenim resursima zahteva dobar tajming i strateški instinkt. Odvrnite 99 luftballons i uživajte, ko preživi pričaće.



6. art of rally



U multiverzumu u kom postoji Zemlja na kojoj kompanija Commodore nije propala, a umesto PC-ja kućnom igračkom scenom vlada Amiga, trkačke igre izgledale bi ovako! Od nesvakidašnje perspektive do stilizovane grafike, ovaj naslov je uistinu „art”. Neka vas karakterističan šmek ne zavara. Autori su uspeli efektno da dočaraju ponašanje automobila na različitim podlogama. Ako volite reli, ovu zarazu ne treba da preskočite. 



5. Monster Train



Džavoli se klackaju u vozu i nose plamičak koji treba da ponovo razgori davno smrznuti pakao, u čemu ih sprečavaju pseudoanđeli, kojima se ledena adska pustara više sviđa od vatrene... Bilo je i pametnijih zapleta u igrama, bilo je i glupljih, ali šta da se radi... Monster Train je zarazna fuzija kartične igre i RPG-a koja odlilčno žonglira logičke i borbene segmente.



4. Carto



Simpatična avanturistička igra sa jedinstvenom mehanikom manipulacije okoline. Na putu do svoje porodice, malena Carto će upotrebiti svoje kartografske sposobnosti kako bi istražila svet i pomogla raznim čudnovatim likovima koji u njemu obitavaju. Priča napreduje novootkrivenim mestima na mapi, koje je moguće preurediti po želji, čime se otključavaju nove staze i zagonetke. 



3. Panzer Corps 2



Da li će nam derivati Panzer Generala ikada dosaditi? Ako su kao Panzer Corps 2, nema šanse! Da, ovo je General do koštane srži, ali su stepen opšteg rafinmana, kvalitet grafike i broj novih gameplay ideja izuzetni. Za veterane koji su original igrali pre bezmalo trideset godina, ovo će biti kao prolećna šetnja u omiljenim, razgaženim patikama koje su našli u podrumu ispod zalihe vrućih ’Kajeva’, oprali u mašini i skontali da su im i dalje savršeno udobne; za mlade koji se ne sećaju legendarnih erotskih magazina iz SFRJ, ali znaju da razlikuju ’pumu’ od ’mardera’ igra će takođe biti praznik. Svi dobijaju! Osim Poljaka i Francuza čije je frontove probio blitzkrieg.



2. Streets of Rage 4



Tokom ove igre ponovo smo u nosu osetili taj „predivni” miks duvanskog dima i vlage neugledne lokalne fliperane. Falio je samo „daj da ti bacam bombe” od lokalnog đilkoša i ugođaj bi bio potpun. Moderni Streets of Rage punokrvni je beat ’em naslov koji na svu sreću nije zašao u 3D vode. Što bi rekli anglo-saksonci: „ako nije pokvareno nemoj popravljati”



1. Deep Rock Galactic



Da je Deep Rock naročiti anonimus, realno nije, čak smo ga proglasili i igrom meseca u Junskom broju. Patuljci u svemiru? KUPLJENO! Ova multiplayer igra karakteristične grafike četvoročlani tim bradonja smešta u mračne pećine nekih vanzemaljskih predela gde tragate za zlatom. Rudarska je muka pregolema, pa vas do ispunjenja norme očekuju napadi živopisnih, neprijateljski nastrojenih insektoida. Kao i raspored pećina, njihova pojava je nasumična i kontrolisana od strane AI režisera koji će vas nabosti na koleno čim mu se ukaže prilika. Samostalno ili u grupi, borba nije naivna, pogotovo što je friendly fire uvek aktivan, tako da nasumičnim roštiljanjem preko leđa kolega nećete daleko stići.

Deep Rock Galactic
Streets of Rage
Panzer Corps
Monster Train
art of rally
Filament
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
MAJ 2024
Novosti na polju razvoja dronova
Budućnost ratovanja
Sve popularniji su mali i povoljni dronovi, sposobni da lansiraju rakete za koje su bile neophodne mnogo skuplje letelice...
Gigabyte G6X (9MG 2024)
Nešto priuštiviji
Zahvaljujući odličnom rashladnom sistemu, ovaj laptop iz ugrađenih CPU i GPU čipova izvlači maksimum...
Asus NUC13BRF i NUC14RVH
NUC-evi iz nove kuhinje
Asus je preuzeo NUC (Next Unit of Computing) od Intela i evo prva dva modela iz njihove radinosti...
Nacon Daija
Premijum arkada
Mnogi igrači žele da arkadni doživljaj imaju kod kuće, da biju po tasterima japanske radinosti i čupaju arkadnu palicu...
Huawei FreeClip
Muzičke minđuše
Osim što izgledaju futuristički, ove „muzičke minđuše” su izuzetno udobne za nošenje i to omogućavaju bez bojazni od ispadanja...
Samsung Galaxy A35 i A55
Aktuelni A , puta dva
Oba telefona su dizajnerski uspešne kopije vrhunskih modela S serije...
Everything 1.4.1 • TreeSize Free 4.72 • LockHunter 3.4.3 • SyncBackFree 11.3 • WiFi Password Revealer • Keyfinder 2.0
Pet (i po) korisnih programa za Windows
Na primer, Everything je brza mašina za pretragu lokalno uskladištenog materijala, koja koristi izuzetno malo hardverskih resursa...
Kriza u industriji i TSMC
Nesigurnost i obećanja
Planovi TSMC-a za fabrike u Arizoni suočili su se sa višestrukim preprekama tokom uspostavljanja projekta...
.rs: Aplikacije javnih preduzeća • Toll4All • UA Day 2024
Početak e Kartona
Javni beležnici imaće direktnu komunikaciju sa kolegama iz EU...
No Rest for the Wicked
U duhu ranijih naslova autora ove igre, njen vizuelni identitet uspeva da balansira sa mračnim i prelepim...
Stellar Blade
Stellar Blade je Sekiro-lite, gde „lite” ne podrazumeva manju kompleksnost, već, naprosto, manji stepen izazova...
Horizon Forbidden West – Complete Edition (PC)
Maksimalno kvalitetan PC port, sa DLC-om koji nastavlja originalnu priču, ali nije pravi nastavak...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama