Hardver
Vesti
Promo
Frižider sa veštačkom inteligencijom?
Moguće je!
Svet kompjutera
29. april 2024.

Frižider čija je glavna karakteristika energetska efikasnost, nudi ugrađeni WiFi, kao i poboljšanu uštedu energije uz SmartThings Energy podržanu veštačkom inteligencijom – da li verujete da ovo zaista postoji?


Kompanija Samsung Electronics je još jednom pokazala da uređaji koji su nekada imali samo jednu namenu – čuvanje svežine hrane, danas se mogu pohvaliti funkcijama koje ranije nismo mogli ni da zamislimo, a dokaz za to je Samsung novi ekstra široki frižider sa zamrzivačem oznake RB6000D.


Da ovaj frižider poštuje sve energetske standarde EU potvrđeno je energetskom ocenom „A” koju je dobio, a takođe se može pohvaliti i time da je ujedno i prvi Samsung široki frižider sa donjim zamrzivačem koji je zadovoljio te kriterijume. Samsung je u novi model implementirao jedinstvena rešenja za smanjenje potrošnje energije za 55,9%, što predstavlja odličan odgovor na sve veću težnju korisnika ka energetskoj efikasnosti.


Zahvaljujući SmartThings Energy načinu rada, potrošnja energije se smanjuje do 15%, a uz pomoć opcije SmartThings AI Energy Mode, korisnicima se omogućava jednostavna provera dnevne, nedeljne i mesečne potrošnje energije, kao i procena potrošnje elektirične energije. Ako potrošnja ipak premašuje utvrđenu procenu, način rada takođe može proaktivno štedeti energiju. Na osnovu obrasca upotrebe, SmartThings Energy optimizije brzinu kompresora i učestalost ciklusa odmrzavanja, osiguravajući da korisnici što duže uživaju u svežim namirnicama. Isto tako, u SmartThings Food aplikaciji, u kojoj se može napraviti spisak hrane u frižideru sa datumom isteka roka korišćenja, korisnici uvek i svuda mogu da znaju šta imaju na raspolaganju kod kuće. Još jedan benefit je što ova aplikacija nudi i personalizovane recepte na osnovu onoga što korisnik voli da jede i čega najviše ima u frižideru.


Takođe, pouzdano se zna da će sva hrana biti odlično rashlađena jer sistem za sveobuhvatno hlađenje ravnomerno rashlađuje svaku pregradu i svaki ćošak. On neprekidno proverava temperaturu i kroz strateški postavljene otvore ubacuje hladan vazduh. Tako se hrana uvek nalazi na optimalnoj temperaturi i duže zadržava svoju svežinu. Ove funkcije su neverovatne, zar ne?


Samsung modeli frižidera poznati su i po svojoj SpaceMax tehnologiji, što povećava prednosti kapaciteta frižidera veće širine od uobičajenog tipa i time ga čini konkurentnim na tržištu. Ovaj frižider, koji se može pronaći u dve verzije, kapaciteta 508 ili 538 litara, koristi tanke zidove i efikasnu izolaciju za povećanje prostora za skladištenje namirnica, a sve to uz neprestano održavanje željene temperature.


Pored svega ovoga, dodatni prostor za skladištenje takođe ne utiče na spoljni izgled frižidera, budući da kompaktni dizajn omogućuje višak prostora u domaćinstvu, što ga čini idealnim za moderne domove koji pored funkcionalnosti podrazumevaju i elegantan dizajn. Potpuno ravna vrata sa udubljenom ručkom daju skladan oblik, dok nežno unutrašnje osvetljenje kontroliše svetlinu i sprečava odsjaj.

PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
MAJ 2024
Novosti na polju razvoja dronova
Budućnost ratovanja
Sve popularniji su mali i povoljni dronovi, sposobni da lansiraju rakete za koje su bile neophodne mnogo skuplje letelice...
Gigabyte G6X (9MG 2024)
Nešto priuštiviji
Zahvaljujući odličnom rashladnom sistemu, ovaj laptop iz ugrađenih CPU i GPU čipova izvlači maksimum...
Asus NUC13BRF i NUC14RVH
NUC-evi iz nove kuhinje
Asus je preuzeo NUC (Next Unit of Computing) od Intela i evo prva dva modela iz njihove radinosti...
Nacon Daija
Premijum arkada
Mnogi igrači žele da arkadni doživljaj imaju kod kuće, da biju po tasterima japanske radinosti i čupaju arkadnu palicu...
Huawei FreeClip
Muzičke minđuše
Osim što izgledaju futuristički, ove „muzičke minđuše” su izuzetno udobne za nošenje i to omogućavaju bez bojazni od ispadanja...
Samsung Galaxy A35 i A55
Aktuelni A , puta dva
Oba telefona su dizajnerski uspešne kopije vrhunskih modela S serije...
Everything 1.4.1 • TreeSize Free 4.72 • LockHunter 3.4.3 • SyncBackFree 11.3 • WiFi Password Revealer • Keyfinder 2.0
Pet (i po) korisnih programa za Windows
Na primer, Everything je brza mašina za pretragu lokalno uskladištenog materijala, koja koristi izuzetno malo hardverskih resursa...
Kriza u industriji i TSMC
Nesigurnost i obećanja
Planovi TSMC-a za fabrike u Arizoni suočili su se sa višestrukim preprekama tokom uspostavljanja projekta...
.rs: Aplikacije javnih preduzeća • Toll4All • UA Day 2024
Početak e Kartona
Javni beležnici imaće direktnu komunikaciju sa kolegama iz EU...
No Rest for the Wicked
U duhu ranijih naslova autora ove igre, njen vizuelni identitet uspeva da balansira sa mračnim i prelepim...
Stellar Blade
Stellar Blade je Sekiro-lite, gde „lite” ne podrazumeva manju kompleksnost, već, naprosto, manji stepen izazova...
Horizon Forbidden West – Complete Edition (PC)
Maksimalno kvalitetan PC port, sa DLC-om koji nastavlja originalnu priču, ali nije pravi nastavak...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama