![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
Trenutno koristim lightroom u kombinaciji sa corelom a cropnem nabrzinu zavrsnu verziju sa irfanom.
Zanima me koji imaju jos programi vrijedni probavanja za editovanje fotografija ? Naletim na intensify pro koji navodno radi cuda ali jel'.. moraš biti Mac korisnik. Da ne idem redom ako moze iz iskustva, koji su programi vrijedni pažnje ili sve sto mi treba, imam na lightroomu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Narano fotoshop je zakon jer ima rad sa slojevima i kompleksnijom obradom sto zahteva znanja i iskusva. Ostalo je boranija ako zelis napredovati u obradi. ![]() Ja mam i jedan i drugi program. Pa posto cesce slikam u JPEG mada otvara i RAW podesim osnovne parametre npr. WB hue saturation calibrate... i onda sve to prebacim u fotoshop na konacno doostravanje poravnam senke itd. Mada kad se pise to izgleda komplikovano. Kad udjes u stos postaje rutina i samo stancujes. Jedan savet: kako god obradio fotku sacekaj jutro i sledeci dan. Uvek postoji verovatnoca da si nesto preskocio ili nabudzio. Jutro pametnije od veceri! ![]() Pozzz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
Ma kontam da nesto nisam propustio posto nisam puno koristio druge programe. Ok.. tnx anyway.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ACDSee! - Za napredne amatere.
![]() @ AstraLogos Posto se bavis i vise nego ozbiljnom fotografijom, bar tako mislim nista bez vizuelnog pregleda. Za to ti treba ploter 24" i veci. Pravilno osvetljena prostorija. Bez vizuelnog osmatranja nema nista. Monitori su i sam znas ograniceni svojom velicinom i reprodukcijom boja. Sve ispod toga je amaterizam i poluprofesionalizam. Za pocetak bar odradi profesionalnu kalibraciju monitora. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
AstraLogos (7.9.2014) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
kako se prave programi? | prozor_xp | Programiranje | 11 | 16.9.2013 16:06 |
Programi za razvoj web prezentacija | Bole-M | Web razvoj | 69 | 12.3.2012 23:24 |
Vaši programi? | Delete | Programiranje | 42 | 15.12.2010 13:25 |
Probajte radi li vam vasi anti-virusni programi | B@NE | Zaštita | 68 | 24.9.2007 11:23 |
Ne rade svi programi!? | Devil | Kvarovi | 17 | 17.3.2007 22:00 |