Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Grafički softver i radovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.2.2014, 3:07   #1
Grond
Član

Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 95 puta na 46 poruka
Određen forumom Adobe Creative Cloud

Чуди ме да није о овоме већ било речи на подфоруму (или барем нисам нашао) - Adobe CS 7 неће видети светлост монитора, наиме Adobe прекида стандардна Creative Suite издања и креће у cloud систем давања сервиса уместо софтвера, који су назвали Creative Cloud, CC. Упркос многим протестима широм нета и од стране распона корисника, од casual до профи артиста, остали су при своме, да је то пружа велике могућности за њихову визију (yea, right!) и да ће урадити што су наумили. Да ствар буде апсурднија, нови "облачни" CC неће бити компатибилан са предходним CS-ovima и уколико се лиценца не обнавља на месечном нивоу, брисаће фајлове сачуване у његовим форматима.

Углавном зна се који је разлог за то, само остаје нама да видимо шта ће бити од алтернатива тој орвеловској будућности - већина планира да користи доступне СS едиције у догледно време, а после, питање је - да ли ће се последњи CS пакет константно модовати од стране заједнице (a његова компатибилност са новим CC не постојати) или ће се налазити "алтернативна" offline решења за предстојећи CC, то ће време да покаже. Ту је и GIMP наравно и покоји други програм за растерске акробације.

Ипак, ово је велика и лоша вест, можда се и предомисле на крају, неки продавци су одма' заменили Adobe програме са другима.

Poslednja ispravka: Grond (1.2.2014 u 4:09)
Grond je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2014, 3:23   #2
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka
Određen forumom Re: Оде Adobe у облаке. Нема више CS-a на личном компу :-/

Preporučujem ti da prvo baciš pogled na Adobe Creative Cloud FAQ jer iskreno rečeno pola stvari koje si napisao nemaju blage veze sa istinom.

http://www.adobe.com/in/products/creativecloud/faq.html

Inače u firmi koristimo novi Adobe Creative Cloud sistem i iskreno zadovoljni smo (tj. bar kolege koje ga koriste). Jedine osobe koji realno imaju problema sa novim sistemom su pirati koji su do sada eksploatisali CS pakete stim što ja uopšte ne razumem u čemu je problem kad će CS6 sigurno još jako dugo biti potpuno upotrebljiv.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2014, 4:04   #3
Grond
Član

Очигледно су у међувремену променили концепт, систем крени са најтврђом позицијом па се ценкај, у пренесеном значењу, након реакције корисника, ако прогуглаш вести од прошле год, све су биле доста другачије од овога у FAQ-у.
http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_C...n-only_service

Ја сам прочитао пар тих, и то баш неке са Adobe user board-a. Нисам налетео на твој линк, my bad.
Stara 1.2.2014, 4:39   #4
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

Sve je to važilo od prvog dana kako je servis krenuo da radi. Najveći problem sa sajtovima i blogovima je što prečesto imaju sopstvenu interpretaciju onoga što stvarno piše na zvaničnom sajtu ili jednostavno samo prenose loše interpretacije drugih sajtova.

Za sve što je vezano za Adobe, adobe.com je jedini relevantan izvor informacija.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2014, 4:42   #5
Grond
Član

Од стартовања сервиса да али НАЈАВЕ су биле скроз другачије, не само на Wiki, него и на официјелном user boardu сам нашао сличне податке. Нема везе сада, битно је да је су одустали од тога.
Stara 1.2.2014, 13:21   #6
mvasic
Starosedelac

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.288
Zahvaljeno 878 puta na 526 poruka

Ja pratim celu pricu od pocetka. Te najave nisam primetio nigde. Moj glavni izvor informacija je bio USA Today. Sve radi kako je i najavljivano.

Inace, sistem je sjajan. Mogu da koristim ceo CS za $50 mesecno. A mogu i da koristim samo oni sto mi treba, i kad mi treba. Zakljucim posao, uplatim vremena koliko mi treba da ga zavrsim, i to je to. Troskovi skresani drasticno, a koristim aktuelnu verziju softvera.

Recimo, zena i ja se bavimo grafickim dizajnom. Koristimo Photoshop, Illustrator i InDesign. Njihove cene su (izvor Amazon.com):

Photoshop - $699
InDesign - $673.98
Illustrator - $553

S obzirom da nama obim posla nije veliki, meni se ovo nikako ne isplati. CC mi omogucava da placam onoliko koliko i korstim.
mvasic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mvasic na korisnoj poruci:
Eni (1.2.2014)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Vampire the Masquerade: Bloodlines goran.rs Role-Play 1220 8.6.2021 15:32
Freaky news Corwin Cvet kompjutera 564 27.8.2019 6:43
Kakav blam! VojaM Cvet kompjutera 653 12.8.2019 13:36
Dragon Age 2 Vulee Role-Play 3206 30.6.2019 22:49
[Symbian] Symbian is officially dead Partybreaker Programi za mobilne telefone 114 9.4.2014 16:23

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:29.