![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 15.2.2011.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 26 puta na 21 poruka
|
![]()
Imam pitanje :
Za sta koji jezik za programiranje sluzi ? tj. HTLM znam da sluzi za pravljenje sajtova ali za sta sluzi C++ ILI ostali programski jezici . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
C++ - aplikacije (programi), igre
Java - aplikacije, jednostavnije igre, internet aplikacije (apleti) PHP - server side jezik, najcesce se koristi u vezi sa HTML, sluzi za prikazivanja dinamickih web sajtove, izvrsava se na serveru JavaScript - skripting jezik, najcescu primenu ima na internetu Visual Basic - jezik koji sluzi za izradu jednostavnijih windows programa Ovde sam nabrojao pet jezika koje sam ja koristio, trenutno postoji vise stotina programskih jezika, za vise informacija, click here. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Click GDE?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 24.8.2010.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 18 puta na 12 poruka
|
![]()
Pa vecina jezika ima vise primena.SQL je za baze podataka,php za prezentacije ali:
Assembler za sistemsko programiranje, boot sektor kod operativnih sistema, nekada su celi OS pisani u njem.I danas neki prave aplikacije u njemu. C sistemsko programiranje, kerneli OS-a, drajveri, interpreteri (npr za perl), aplikacije.Svi delovi LFS-a su pisani u njemu.Razni serveri.cgi za web itd. C++ Aplikacije(Photoshop 5,ForteAgent) verovatno je i Windows Explorer (win shell) pisan u njemu, drajveri, igre, interpreteri, serveri itd. Delphi (paskal) aplikacije kao sto su Total Commander,The Bat!. Java osim navedenog u dva posta ranije, koristi se i u pisanju servera, koji su nekad(ili jos uvek) sluzili za Web i serveri u mobilnoj telefoniji. Itd..... Poslednja ispravka: tchalle (25.2.2011 u 4:12) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
program za programiranje za linux ubuntu | misadeks | Programiranje | 6 | 5.12.2010 15:21 |
Kurs za SQL administriranje i programiranje baza podataka? | catwoman | Programiranje | 0 | 11.2.2010 12:21 |
Programiranje u slobodnom svetu | Djordje Turjacanin | Programiranje | 13 | 16.3.2009 21:47 |
Linux i C++ programiranje | Andross | Slobodni softver | 13 | 4.1.2007 21:43 |
Programiranje? | Wo[R]MY | Programiranje | 1 | 3.3.2006 18:14 |