![]() |
![]() |
|
3D radovi Radovi korisnika iz oblasti 3D grafike, kao i video radovi... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Zamislite sledece:
Rodjeni ste krajem 70tih ili pocetkom 80 tih i na Televiziji ste gledali tada ultrapopularne Mecha Anime: Robotech, Saber rider. Poneko je uspeo da vidi i nesto od Gundama( ali malo je toga bilo kod nas) A tu je bio i voltron kao i transformersi( malo kasnije i Granzort) Tada je Gundam prvi uveo tzv zanr REALNOG ROBOTA - Odnosno robota kojim upravlja covek( kao npr avionom) Pa ste nebrojene sate proveli sa olovkom i papirom crtajuci tone takvih Robota E a onda dodjose racunari ,3ds max i photoshop i vama je konacno poslo za rukom da neke od vasih ideja sprovedete u delo( kad vec ne mozete da vidite robota od 15 m na ulici) E to bi bila moja prica Pa me zanima ima li medju vama nekoga ko se bavi crtanjem/ modeliranjem slicnog ili bi zeleo to da radi Ako ima postujte svoje radove, ideje i sl. ovde Evo jednog od mojih najnovijih radova na tu temu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.000
Zahvaljeno 401 puta na 248 poruka
|
![]()
naaaaajs
![]() mozda si mogao neko svetlo d abacis na njega, da ne bude u senci inace kao klinac sam gledao i Robotech i Transformerse i sta sve (vecine ne mogu da se setim) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.174
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Hehe. Imam ja toga na tone( kao sto u prethodnom postu i rekoh)
Evo jos jedan pogled na robota iz predhodnog posta ![]() A evo nesto i za one koji su gledali robotech, a jos uvek ga se secaju ![]() Od skora(citaj odkad sam gledao GUndam seed i Destiny - uradio sam i par gundama i to onako za svoju dusu. Postovacu i to samo da proberem malo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Veliki sam fan bio (sta bio, jos sam
![]() Naravno, crtao sam ih po skolskim klupama, menjao se sa ortacima i dr. Robotech, naravno znam sta je, ali ga nikada (iz ko zna kog razloga) nisam pratio. U principu moja je dusa vise vezana za epsku, nego za naucnu fantastiku, mada i naucnu jako volim. E sad, sto se tice 3D-a, ima neki klinac (uslovno receno, momak ima oko 18-19 god.) koga sam upoznao na threedy sajtu. Sad, taj klinac moze mnogima da bude tata, i on je decko toliko zarazen tim robotima, da nista drugo u zivotu nema volje da modeluje. Cak je izmislio i svoj svet, t.j. ima scenario vec napisan na ne znam koliko stranica. Ono sto sam posmatrajuci njegove radove, najvise naucio (tacnije jos ucim i provaljujem mu radove) jeste maestralna upotreba svetala (uvek koristi scanline i nijedan frame mu ne renda duze od 1.5 do 2 min.) i jako dobar modeling. Ako ti trebaju saradnici, probaj da ga kontaktiras (mada sumnjam da ce pristati, posto je previse opterecen svojim radovima) Baci pogled obavezno nesonjacc (i skini animacije) na njegov sajt, i prokomentarisi (bas bih voleo da cujem sud jednog zakletog coveka u robote o ovome) http://www.freespacefilms.com/ b.t.w Super su radovi. Poslednja ispravka: bobi (23.7.2006 u 16:29) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Heh upravo sam pogledao stillove i animacije sa ovog linka
I moram reci da je dosta dobar. Jedino je steta sto na ovome radi sam. Ima dosta potencijala Odusevio me je dizajn TITANA ![]() Jer je ovo u stvari GUNDAM( svaki gundam sadrzi karakteristike- npr detalji na glavi, noge... koje sadrzi i ovaj Titan) - Inace ja sam veliiiki fan Gundama. ![]() ![]() A sam cilj ovog topica jeste pronaci ljude koji su fanovi Dzinovskih robota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
|
![]()
Da li se BattleMech-ovi ubrajaju u tu kategoriju?
Svojevremeno sam crtao ( olovkom, hemijskom na papiru ) sve i svašta , ali sam oduvek bio naklonjeniji BattleMechovima nego bilo čemu drugom. Sada mi je žao što se crtanjem nisam bavio malo više, ovako... Dakle, evo par sličica, i nemojte da se smejete ![]() Poslednja ispravka: M.Silenus (24.7.2006 u 14:02) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.000
Zahvaljeno 401 puta na 248 poruka
|
![]()
Gleda neko od vas Megas XLR?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Al da je i to Dzinorvski Robot jeste( Sort of) A sto se battlemechova tiche i oni se ubrajaju tu. ![]() Nego ovaj ima li neko osim mene ko je upoznat sa Fenomenom zvanim GUNDAM???? Jer ako nema to je prava steta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Imam ceo Robotech-Macross serijal na kompu, a jutros sam bas na TV video nove 3D transformerse, na hrvatskom RTL-u... al' nemam pojma da radim 3D
![]() Ipak, svaka čast, samo nastavite! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
hey, gledam ja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
|
![]()
Pa ova tema je prvenstveno namenjena REALNIM DZINOVSKIM robotima
![]() - od 18m Japanci mnogo ulazu u dizajn svojih robota i neverovatni su detalji do kojih idu kad rade dizajne za Anime( kao i tehnicke specifikacije Elem nije sve u 3d. Evo jednog mog 2d jutrosnjeg rada Inace u pitanju je vektorska grafika. Dizajn nije moj( vec JAPANSKI). A ovo je jedan od mainstream Mobile suitova iz serijala GUNDAM X(1996) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Odlican je dizajn. Samo, kako bre radis ovakav 2D? U cemu si ovo radio? Mozda si crtkao na papiru, pa obojio u PS-u?
I reci mi, koji render najcesce preferiras? Scanline? Citat:
Decko i sam kaze da je veliki poklonik Gundama. Bilo mi smesno kad je jednom krenuo da radi cistu epsku fantastiku, i odlicno mu islo. Ali drzalo ga to nedelju, dve i opet se vratio robotima. ![]() Evo ti WIP za Titana, ako te zanima: http://www.threedy.com/site/forum/sh...ad.php?t=38785 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
|
![]()
Hehe. Lako uz sinalko
![]() Ja retko napustam 3ds max. Pa je i ovo crtano u 3ds maxu(R 7). Naime ustanovio sam da odlichno radi sa vektorima. A i daje mi odlichnu kontrolu nad rezultatom Jos je i lako za bojenje -i VOILA A kako crtam - Pa poenta je u dobroj pripremi i analizi ANIMEa. Ako mogu japanci zasto ne bismo i mi ![]() ![]() A sto se rendera tiche Scanline, scanline i uvek( ali bas uvek) Scanline. Evo ovo se renderovalo cirka 5 sekundi |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvaljeno 60 puta na 47 poruka
|
![]()
Impresivni radovi
![]() Ne crtam dzinovske robote, ali obozavam anime sa istima ![]() No, nastavite sa postovanjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
information junkie
|
![]()
Hej, pa i ja sam voleo da crtam robote!
![]() Nastavi sa prezentacijom svojih izvrsnih sposobnosti, samo nemoj da crtaš Zordove. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nego nesonjacc... dokle stigoste vi sa tim vasim robotima?
Hocu da pitam, posto mi malo nejasno, koliko cete da idete daleko? Da li cete da radite samo jednu seriju, jedan ceo serijal, koliko toga zapravo...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
|
![]()
Hehe - NE PADA MI NAPAMET..
Evo jos jednog crteza Gundam Double X( takodje iz GUNDAM X serijala - ali po mom vidjenju) Ista tehnika crtanja, isti program ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]()
kah... kah... post 18
![]() |