![]() |
![]() |
|
ŠDK - Foto i audio/video Saveti u vezi sa kupovinom fotoaparata, Televizora, MP3 i DVD/DivX plejera... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 17.2.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Šta kupiti:
Fuji F70 EXR Fujifilm F200EXR Sony H55 Panasonic Lumix DMC-TZ8 PANASONIC DMC-FX150E-K |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
fuji F200EXR...
najbolji senzor, veliki raspon, dobro se snalazi na vecim iso vrednostima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
F200EXR...
To je moj favorit takođe, ali hoću da čujem i vaše preporuke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Panasonic Lumix DMC-TZ8 ili Sony H55. Pogledaj još neke aparate u tom cenovnom rangu, sigurno ima boljih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Iskreno, od svih tih ja bi' izabrao F70. Zašto? F70, F200 i Panasonic FX150 jedini imaju veće senzore i samim tim i fotke sa više detalja sa manje šuma. Fuji F200 (kao i F70) iako ima Super CCD senzor, šum nije skoro ništa bolje kontrolisan nego na F70. Panasonic FX150 se takođe dobro snalazi na visokim ISO podešavanjima, ali, koliko sam primetio, trenutno ga nije moguće naći. Sony takođe nije za bacanje, mada mnogo skida šum na većim ISO podešavanjima te fotka izgleda isprano. Obrni-okreni, moj glas ide za F70. Košta oko 18 hiljada, razliku u ceni u odnosu na F200 uloži u rezervnu bateriju, torbicu, dobru karticu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
|
![]() Citat:
Iskreno, dvoumim se između F200, F70, ali nisam siguran. Poslednja ispravka: Nikoolar (22.12.2010 u 0:12) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Canon SX 130 IS je mnogo bolji od F70. Lepše izgleda, blic je na boljem mestu, veći optički zum, veća rezolucija fotografije, mogućnost ubacivanja .raw formata za fotografije i još nekih modova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sve to stoji, samo što F70 ima manje šuma pri većim ISO podešavanjima (to je inače i glavna prednost istog).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Ako izbacimo F70 iz konkurencije, koji aparat mislite da je bolji od F200 (u tom cenovnom rangu), izgled mi je totalno nebitan, zum mi nije baš preko potreban, bitan mi je samo kvalitet fotogragija?
F200 vs SX130 IS, ili nešto drugo, npr. panasonic dmc ZX3? Poslednja ispravka: Nikoolar (22.12.2010 u 18:28) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
za te pare uzmes dslr canon 350d sa kit objektivom 18-55mm i imaces najbolje fotke za te pare
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Hehe, a gde da nađem taj aparat, po toj ceni i još da je nov???.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
nov neces naci :P
ali ima puno polovnih...oni se tesko kvare, jedino sto mora da se menja zavesica na oko 50-60 hiljada snimaka...ali ako nadjes neki koji je okinuo 20 hiljada i manje puta, onda je to bolji izbor od bilo kog kompakta, ali ako hoces da slikas makro(ono kad se priblizis objektu na nekoliko cm) onda ce ti trebati neki drugi objektiv, koji kosta kao pola aparata :P ako ti velicina i tezina aparata nije bitna, a neces da menjas objektive, onda nadjes polovan fuji s6500fd, s9600...ali na ovim aparatima je los automatski mod, pa ako neces da se zezas sa podesavanjima, nego hoces samo da okines, onda ne znam koji da uzmes :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Nisam baš za polovne aparate.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
onda uzmi canon sx130is ili fuji F70EXR...fuji ima bolji senzor, tako da ima i bolje slike, narocito nocu, tj. na vecim iso vrednostima...tako da bih ja pre uzeo njega...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Dali neko ima iskustva kakav je F200 i sa automatskim modom?
Nekako mi se više sviđa F200 nego F70. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
trebalo bi da ima dobar automatski mod, ali ako ga uzmes, pregledaj malo upustva za manual mode, posto ces dobiti bolje slike sa njim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Niti jedan aparat nije odličan sa A modom. Ima dobrih, ali ne očekuj da ti fotke budu na nivou onih ''manuelnih''.
Ja sam još uvek za F70 (dodatne razloge napisa' gore). |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
Ma znam onako sam pitao, jer neću samo ja da slikam sa tim aparatom. Ovako ja sam imao Sony H50 ali problem je ipak u veličini jer mi je nezgodno da ga nosim baš svuda, i da dodam da mi nije problem da platim malo više za F200 ako je bolji od F70.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
Fotografišem, izvini
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
koji stampac kupiti? | vladablazic | ŠDK - Ostale komponente | 0 | 2.9.2008 17:27 |
Koji kupiti od ova 2 Tošibina laptopa: A200-23U ili S5-13N, svi koji se razumijete odgovor | I-day | ŠDK - Prenosni računari | 6 | 8.6.2008 1:42 |
Koji digitalni foto ram da kupim? | ZoNi | ŠDK - Foto i audio/video | 8 | 30.8.2007 21:48 |
Koji pleyer kupiti | todos | Šta da kupim? | 0 | 22.3.2007 19:48 |
Koji polovni digitalni aparat do 80 ili 100 evra maksimum? | Kostarum Rex Persia | Šta da kupim? | 21 | 31.1.2007 23:59 |