![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 74 puta na 50 poruka
|
![]()
Kao sto smo vec pricali, lepo bi bilo da konkurs postane neka tradicija... Mozda ovako:
-neka se konkurs organizuje malo redje npr. 4 puta godisnje (svako godisnje doba) -otvoriti nov podforum samo za konkurse (time bi mu se pridao veci znacaj) -pobednik se objavljuje PRVI PUT u prvom sledecem SKu na pola strane (mislim da je mnogo bolje, veca satisfakcija ucesnika, a i jedanput u 3 meseca je) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 74 puta na 50 poruka
|
![]()
(kuckam sa mini opere, pa ogranicava karaktere)
-mozda kada bi postojale dve teme: jedna gde bi se davali predlozi koja bi tema mogla da bude, radovi koji su jos u izradi, kao i komentari na to; i druga gde bi, zbog preglednosti, bili okaceni samo radovi.Kad istekne rok ta tema se zakljucava,a pobednik se saopstava 1.u mesecu,prvo u SK,pa onda na forumu(zbog neizvesnosti) -nagrada pretplata na SK |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
information junkie
|
![]()
O ovome smo već pričali, i sve to lepo zvuči, ali nije u potpunosti ostvarljivo. Prvo, jedva smo ih ubedili da uopšte otvore ovakvo takmičenje (prvi je to pomenuo bobi), a onda su problem i nagrade. I meni bi bilo drago da slika izadje na pola strane, možda čak i na celoj (tada bi mogla da posluži i kao poster), ali izgleda da to urednik ne dozvoljava
![]() Nego, daj ti konkretan predlog šta bi mogli da radimo za sledeći konkurs. Kako bi bilo Fantasy Art? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
|
![]()
Ma kakvi!
Neki teški sci-fi bi mi dobro legao ( neko je spomenuo Mechove ) ![]() Zezam se, fantasy je dobra ideja , mada bi bilo bolje konkretizovati stvari. Mislim , sci-fi i fantasy su malo preopširni da bi bili tema. Šta mi pada na pamet? Hm, recimo, tema bi mogla da bude mitološka bića, sci-fi arhitektura, fabrike, brodovi ( drveni brod - onaj sa jedrima - u svemirskom okruženju ), propast modernog čoveka, mislim, ideja koliko hoćeš. Neka realna tema bi takođe dobro došla ( odumiranje života na Zemlji ). PS: Zašto je to stalno wallpaper konkurs? Zar ne bi bilo bolje da bude konkurs za radove koji su nastali na računaru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ponosni Eipixovac :)
|
![]()
da? shto se stalno kaci za wallpaper, kada to sputava rad? (zna se shta moze na desktop)
Ovo sve shto je Echo rekao mi se svidja... Glupo je da se rad za koji se trosi vreme (neko 5 minuta, neko mesec dana) objavi velicine postanske marke.... Nagrade su glupost... Ko oce da radi nek radi... Meni je naj-nagrada da mi se objavi rad... al na pola strane, ne 3cm x2cm.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
information junkie
|
![]()
Pod Fantasy Art spada sve ono što ne postoji. Dakle: vampiri, veštice, džedaji(!), zmajevi, džinovske bube, pametne plavuše, itd...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Onda ja glasam za fantasy!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 64 puta na 26 poruka
|
![]()
takodje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Ako sledeci - odnosno posle Fantasy-ja bude SCI-FI , Glasam i ja za fantasy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Dakle ljudi, hocemo li da imamo sledeci konkurs od 1 septembra?
Ja sam se vec uzeleo. Sto se mene tice i ja glasam za fantasy u najsirem mogucem smislu. Dakle, da mozemo da pravimo, sve od fantasy drveca, preko karaktera, do njihovih magija. Recimo u Photoshopu bi lepo mogla da se uradi i bez previs muke sub-zerova magija od leda ![]() Takodje predlazem da konkurs traje 3 meseca (do kraja novembra). Pa lepo kad idem u BG da mogu da uzmem majcu i za burazera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
Član od: 5.11.2005.
Zahvalnice: 180
Zahvaljeno 212 puta na 167 poruka
|
![]()
Bilo bi dobro da na nekoj temi (recimo ovoj) ljudi daju predloge za konkurs. Neka onda mod, neko iz SK ili ko se vec pita, odabere nekoliko odgovarajucih i postavi glasanje. Pa koja pobedi na glasanju. Valjda ce tako biti vece interesovanje (cini mi se da je na poslednja 2 konkursa bilo manje radova, mada iskreno meni nisu bili interesantani). A sto se tice nagrade, nema bolje nego kad ti rad izadje u SK. Makar i u nekom cosetu - verovatno bi dali vise prostora kad bi interes bio veci i radovi ozbiljniji. Zato je ovaj predlog da konkurs traje 3 meseca skroz ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
information junkie
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ponosni Eipixovac :)
|
![]()
e moze, moze Fantasy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.174
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka
|
![]()
@bobi
Dakle, sta cemo? Na tebi je da das finalni predlog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
information junkie
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]()
A zasto za temu konkursa ne stavimo i 3d grafiku, npr konkurs za neku 2d i 3d sci-fi scenu, pa onda izaberemo pobednika za 2d i za 3d grafiku.Ovako je malo monotono.A sto se tice nagrada moze neka majca ili kacket sa logom SK-a, a ako se ima para moze i neki MP3 player, usb flash.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka
|
![]()
Fantasy? Ok, ali mislim da je to malo širok pojam, pa samim tim bi bilo bolje ograničiti se na nekoliko konkretnih tema. Dakle, kad počinjemo?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Evo ovako... moj konacan predlog bi bio da batalimo za sada fantastiku posto nemamo ni jednu konkretnu ideju...
Tema koju bi da predlozim (koju nisam ja smislio, vec moj pobratim Srlle pre par minuta) zvala bi se Future O.S. Poenta je u tome da napravite, kako zamisljate buduci Operativni sistem. (kad' Microsoft propadne ![]() Tacnije da prikazete dektop sa sve nekom slikom u pozadini (ili bez slike, kako vec zamisljate radno okruzenje, koje u ovom slucaju moze da bude i 3D, recimo, a kursor saka, k'o u "Kosacu".) Citat:
Sto se tice nagrada i to je odavno ustanovljeno. Nagrada je majica sa logom SK-a. Procitaj ranije teme ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Starosedelac
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka
|
![]()
Odličan predlog
![]() Ja sam već osmislila Jurassic OS kako hara svetom i preuzima najveće svetske kompanije... ![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |