![]() |
![]() |
|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 4.9.2010.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Evo ovako imam jedan monitor od 22", ali bih želeo da kupim još jedan zbog same ležernosti rada. Dakle dual monitors, split ili kako već. Ono što me zanima jeste da li bi se mogli gledati filmovi na takvoj postavci. Znači to bi išlo 3360 X 1050 pixela. Odnosno kako bi se ponašali filmovi pri takvoj rezoluciji, eventualno neke igrice pri takvoj rezoluciji. Ono da se zadrži aspect ratio. Da li je ovo izvodljivo, a da filmovi mogu u normali da se gledaju na oba monitora?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Shto se igara tiche, zahtevnost bi lepo skochila (ipak je to ogromna kolichina piksela), trebala bi ti izuzetno jaka konfiguracija da to pogura sa minimumom od 1GB radne memorije na grafichkoj kartici, a opet za to bih preporuchio Radeon 5850 ili neshto jache...
A filmovi... pa s obzirom na to da je taj setup efektivno razmera 32:10, a dobar deo danashnjih filmova se radi u razmeri 23,5:10, znachi da bi ti otprilike 1/4 leve strane levog i desne strane desnog monitora bila neiskorishcena (imao bi crne trake sa strane ako zhelish da ochuvash aspect ratio). Kada pogledash koliko je to, mislim da totalno izgubi drazh. Taj dual-monitor setup bi imao smisla jedino ako ih ne bi spajao i ako ti je potrebno za npr. video obradu ili neshto profesionalnije. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci: | ||
Zoky (23.9.2010) |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Hvala ti puno taok nešto sam i pretpostavljao. A da li je ovo ikako moguće ili šta je, jer se meni čini da dobro izgleda???
http://www.youtube.com/watch?v=dUwRBME1jQk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Naravno da je moguce (strech-ovanjem slike), valjda si primetio da glumcima fali deo čela i teme?
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Beagle na korisnoj poruci: | ||
Zoky (29.9.2010) |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Heh, da, da... Nego kako to izgleda po vašem mišljenju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka
|
![]()
Meni se ne sviđa jer me iritira crna traka, koju čine ivice monitora, na sred slike. Zbog toga nikada ne bih spajao monitore za multimedialne svrhe.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Zoky (29.9.2010) |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Eh da ono što sam još hteo da pitam jeste: Ukoliko kupim TFT sa VGA prikljuckom, a ovaj sadasnji monitor mi je takodje na VFA. Da li ce to moci normalno da se bocne. Jer koliko ja vidim ovde na grafickoj kao mojoj su da DVI-a.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Mozes, preko DVI->VGA adaptera (dobijes ga uz karticu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li smeta dodatni fan fan-u od cpu-a? | brandzaman | Kvarovi | 14 | 16.5.2009 22:03 |
Dodatni jezici u Windows XP-u | Beagle | Operativni sistemi | 9 | 11.1.2009 14:17 |
Genius ergo 525 laser - dodatni tasteri i tilt? | Beagle | Slobodni softver | 5 | 11.11.2008 1:19 |