Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet usluge
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Internet usluge Provajderi, načini povezivanja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.6.2008, 7:03   #1
Rakic90
Član

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Nešto se desilo sa Netom...

Ovako ukratko...
Net je super radio, ali odjednom, npr, idem na ytube, klip ucita npr. do pola... kada refreshujem, pocnem ponovo, onda dodje do npr 2/3. Kada skidam muziku preko limewire-a, brzina bude maximalna nekih 15-ak sekundi, onda opadne do nule i tu stane. Kada bih poceo da skidam neki drugi fajl, sve bi bilo ok neko vreme i opet bi stalo... Sajtove ucitavam normalno, jedino neke koji su malo komplikovaniji, ako se ne ucitaju do kraja za 10-15 sekundi, prekine se ucitavanje, a na primer mogu da otvorim jos jednu stranicu, nju ce isto ucitavati do nekle i to je to... Hiljadu puta sam restartovao modem, ruter, komp, disable/enable konekcije, repair... i dalje ista prica... Sta se desilo i sta da radim?
Rakic90 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.6.2008, 11:36   #2
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
Određen forumom Re: Nesto se desilo sa netom...

Koliko znamo, u toku su radovi zbog kojih ADSK konekcija "štuca": http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...72&postcount=3

Ubuduće, najpametnije je da prvo pozoveš svog provajdera da bi se informisao u čemu može da bude stvar pa onda pretraži forum ako to nije pomoglo, eto šta da radiš!
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.6.2008, 16:23   #3
Rakic90
Član

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Koliko znamo, u toku su radovi zbog kojih ADSK konekcija "štuca": http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...72&postcount=3

Ubuduće, najpametnije je da prvo pozoveš svog provajdera da bi se informisao u čemu može da bude stvar pa onda pretraži forum ako to nije pomoglo, eto šta da radiš!
Doooobro, ali ja sam na SBB-u...
Stara 29.6.2008, 18:27   #4
vasiljevic
Starosedelac

Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka

Pa i veze SBBa idu preko "velikog tate" pa se to odrazi i na tebe . Za svaki slucaj ti im se pozali na to, moze da bude i do njih na kraju krajeva. Ako im se ne pozalis nece oni nista ni uraditi ni proveriti.
vasiljevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.6.2008, 4:17   #5
Rakic90
Član

Nesto sam razmisljao da mi je mozda ruter koji sam stavio pre 2 dana nesto zeznuo konekciju, mada mi je radilo sve extra prvog dana od povezivanja, i resio da probam da reinstaliram sve drajvere. Nekim cudom, nisam mogao da ih pobrisem, izbaci gresku tipa "ti drajveri su potrebni za boot i ne mogu biti obrisani", cak ni preko safe moda nisam uspeo, onda sam odlucio da reinstaliram win. Sada mi net radi perfektno, mada jos uvek nisam povezao ruter. Napravicu restore point, stavicu ruter, pa cemo da vidimo. Svejedno hvala svima na pomoci.
Stara 30.6.2008, 5:29   #6
Rakic90
Član

Citat:
Rakic90 kaže: Pregled poruke
Nesto sam razmisljao da mi je mozda ruter koji sam stavio pre 2 dana nesto zeznuo konekciju, mada mi je radilo sve extra prvog dana od povezivanja, i resio da probam da reinstaliram sve drajvere. Nekim cudom, nisam mogao da ih pobrisem, izbaci gresku tipa "ti drajveri su potrebni za boot i ne mogu biti obrisani", cak ni preko safe moda nisam uspeo, onda sam odlucio da reinstaliram win. Sada mi net radi perfektno, mada jos uvek nisam povezao ruter. Napravicu restore point, stavicu ruter, pa cemo da vidimo. Svejedno hvala svima na pomoci.

Evo, upravo se desilo ono cemu sam se nadao. Napravio sam restore point za svaki slucaj, usao u setup za ruter, pazljivo pratio uputsva kada trebam koji kabl da ubacim, cela instalacija protekla u najboljem redu i problem se ponovio. Opet internet blokira posle "random" vremena. Vratio sam restore i sve je ok. Ali sada ne znam sta da radim. Inace, znate, modem je webstar, ruter Belkin Wireless G, modem je bio povezan eth kablom do rutera, od njega eth. do lan kartice. IP sam stavio da namesti automatski. Jedino, ako mozda ima neke veze to sto selektujem pri instalaciji rutera da mi je IP dinamicna, mozda je staticna? Stvarno ne znam. Jel bi moglo da je do toga? Svejedno cu da postujem error report na Belkinovom supportu, a i vi mi recite neke ideje.

Pozdrav
Stara 30.6.2008, 16:27   #7
Rakic90
Član

Znaci koji su carevi ovi iz tech supporta. Rekli mi da enable-ujem nekakav UPNP na web home page-u modema i da skinem program DRTCP, i u njemu dodelim vrednost 1400 nekakavom MTU za svoju LAN karticu... Sada sve funkcionise kako treba.

Hvala i ostalima koji su pomogli.

Pozdrav!
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
DotA SuperG Mrežne igre 3586 27.8.2014 0:32
FAQ: Kako skinuti fajlove sa Rapidshare.com? ZoNi Aplikativni softver 118 2.11.2009 19:50
problem sa SBB-om, postavljanje kablova na krovu, tehnicko pitanje djekicen Komunikacioni uređaji i umrežavanje 8 6.4.2008 17:08
Problem sa napajanjem? I još po nešto. zukov Kvarovi 9 4.11.2007 19:54
YOUR PRODUCT KEY - problem sa upgrade-om WinXP boljanici Operativni sistemi 17 27.5.2006 23:23

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:38.