![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Pozdrav! Moj prijatelj je dobio Wireless flat, pa dogovorismo se da postanemo "Linux kolekcionari"
![]() BTW, ja na prve dvije strane nisam mogao naći ovakvu temu, pa ako ona ipak postoji, žao mi je... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Posto ste pocetnici preporucujem nesto iz ovog kruzooka
![]() SUSE 10.2 Mandriva 2006 Fedora Core 6 Ubuntu 6.10 PC Linux OS 0.93 Big Daddy Simply Mepis 6.0 Moj savet je,pak,da se ogranicite na SUSE,Mandrivu ili Fedoru jer na pratecem dvd-u mozete naci puno stvarcica koje mogu biti korisne kasnije ![]() PoZ! P.S. Koji je distro dobar,a koji los,ili zasto je neki distro bolji od drugih je prilicno subjektivno-uglavnom,probajte nesto od navednog/preporucenog i necete pogresiti... Dosta korisnih stvari,sa linkovima za review-e imate ovde: http://distrowatch.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Imamo Ubuntu i Kubuntu 6.06 LTS, a sad skidamo Fedoru 6, a onda SUSE... hvala na savjetu!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Probajte sve pa vidite sta vam odgovara
![]() Ako negde zapne,pomoc cete dobiti mnogo brze ovde: http://www.linuxo.net Ovde je sve prilicno umrtvljeno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 19.4.2006.
Zahvalnice: 235
Zahvaljeno 379 puta na 261 poruka
|
![]()
Preporucio bi vam da se na pocetku zadrzite na Suse 10.2
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
imaj i slackware u vidu. mozda ne bas na pocetku, ali neka stoji na listi "kandidata"
![]() iznenadices se koliko je zarazan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 29.7.2006.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 28 puta na 16 poruka
|
![]()
Pocetnicima Mandriva,ili Fedora.Mada bolje Mandriva jer ja sam se kao pocetnik namucio sa FC5(idalje se mucim),Covenant i GoranSTX su mi svedoci...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Svakako imaj u vidi Slackware, prvi moji koraci u linux svetu bili su na ovom distru, mnogo sam se namucio ali je vredelo nauci se sve samo treba biti uporan!!! I spreman da provedes sate i sate citajuci ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Velika mana je po meni sto na dvd-u ne dolaze(za razliku od Fedore i SUSE-ta) devel paketi pa ne moze nista da se iskompajlira iz source-a,a to zatreba kad tad(citaj-uvek) ![]() Moze da se svuce,ali na dial-up je mazohizam skidati tolike pakete Sto se tice Fedore-velika prednost je veoma jednostavan nacin instalacije(3x next) i odlicna detekcija/konfigurisanje hardvera te korisniku ostaje malo toga da namesta... Ima doduse zongliranja sa yum-om,ali to nije strasno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
mali savjet za extra ubrzanje comp-a! | sasha vukelic | Aplikativni softver | 24 | 12.4.2007 13:55 |
savjet za kupovinu pc-a (700e) | zemljanin | Šta da kupim? | 28 | 14.12.2006 22:17 |