Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Osnovne komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.11.2023, 5:01   #1
Koreli A.
Veteran

Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 612
Zahvaljeno 207 puta na 143 poruka
Određen forumom Netacno ocitavanje procesora preko MSI u igrama

Procesor ocitava minimlne vrednosti u OSD-u sa MSI . Videm da je to kod drugih isto na HW Monitor i slicnim aplikacijam .

Dakle nije mozda MSI kao MSI nego nesto univerzalnije je problem ???

A kad se alt tabuje igra recimo, task menadzer pokazuje 50% i vise dok je igra u mirovanju.
U Phantom Liberty pokazivalo je CPU <10% na MSI sto je ludilo. I5-10400f je odlicna kombinacija sa rtx2060 nije to u pitanju.

Sad isto kad imam 4070 i kad se nategne grafika na 99% , procesor ostaje na manje od 5%.
I bas me nervira sad i guglujem malo 'zasto bi pokazivao procesor manju utilizaciju u MSI ' i nadjem ovo-

https://linustechtips.com/topic/1460...itor-low-help/

To je desatak i vise komentara pa ne ocekujem da niko gubi vreme , ne vredi detaljno ali sustina je da isti problem postoji kod drugih i da je u MSI HWmonitor i GeForce i jos nekim aplaikacijama .

I bas sam probao da dok je igra alt tabovana da preko task menadzera vidim rad i zacudio sam se da je nesto preko 50%.Igra je pauzirana i spustena.
Znaci definitivno nije rad procesora nego ocitavajnje i izgldea da ima veze sa WIN11 ovim novijim verzijama.

Da li neko zna nesto konkretno o tome zasto je tako i kako da se ispravi ?

Vidim da je lik u komentaru ispravio nekim apdejtom za Windows , neki redovni valjda u 2022 ali meni i je i dalje tako.
Imao sam Windows 11 22H2 a sad imam 23H2 i sve je isto.

A bitno mi je jer jedni tako mogu da znam koliko je zaista u mom slucaju bottlneck , kako se ponasa sistem i sta bi trebalo da " gadjam " kao sledeci procesor. Jer najbolje se kroz rad tokom nekog vremna vidi .
Mora da ima neko resenje , problem nije ne znam sta ali obesmisljava monitoring a mozda i ukazuje na nesto trece.

Poslednja ispravka: Koreli A. (19.11.2023 u 6:31)
Koreli A. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2023, 6:32   #2
Koreli A.
Veteran

Određen forumom Re: Netacno ocitavanje procesora preko MSI u igrama

Sad pre nego da ugasim komp ( pre nego sto svane da ne hvatam san po dnevnom svetlu ) ukljucim CB2077 2.0 , to je bez Phantom Liberrty DLC dakle jos manje zahtevno za procesor.
Na MSI pokazuje oko 9 do 10% a na Taks Menadzeru 100% ni manje ni vise.
Mora da postoji neki nacin da se namesti motinoring kako treba za CPU ili bar zna li neko sta i gde je problem pa da vidim kako to da resim.
Stara 19.11.2023, 16:19   #3
Rockstar
Deo inventara foruma

Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka

Citat:
Koreli A. kaže: Pregled poruke
Sad pre nego da ugasim komp ( pre nego sto svane da ne hvatam san po dnevnom svetlu ) ukljucim CB2077 2.0 , to je bez Phantom Liberrty DLC dakle jos manje zahtevno za procesor.
Na MSI pokazuje oko 9 do 10% a na Taks Menadzeru 100% ni manje ni vise.
Mora da postoji neki nacin da se namesti motinoring kako treba za CPU ili bar zna li neko sta i gde je problem pa da vidim kako to da resim.
Ako misliš na Afterburner, developer je iz Rusije i pošto MSI ne može da ga plati, razvoj je bio obustavljen.

Tako da, batali Afterburner i probaj drugi software.
Rockstar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2023, 17:25   #4
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.222 puta na 7.175 poruka

Koliko sam shvatio ne detektuje mu ni HWInfo.
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2023, 18:02   #5
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 725
Zahvaljeno 1.286 puta na 985 poruka

Apdejt biosa?
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2023, 18:35   #6
Koreli A.
Veteran

Citat:
Rockstar kaže: Pregled poruke
Ako misliš na Afterburner, developer je iz Rusije i pošto MSI ne može da ga plati, razvoj je bio obustavljen.

Tako da, batali Afterburner i probaj drugi software.
To je tako od kad kupio procesor definitivno. Sad cu da se zezam malo sa ostalim programima pa da dodam jos koji info ako uocim nesto relevantno.
Tek sad kad vratim film kapiram da mi je oduvek u svakoj igri maltene isto ocitavanje. Ja mislim i ddok sam imao WIN10

EDIt
Boze koji blam. Zasto sam mislio da se MSI apdejtuje nemam pojma. Samo sam trebao da skinem novu verziju .

Imao sam verziju 4.5.nesto 4i li 1 , a od aprila 2023 je 4.6.5 . 4.6.1 je u 2019. bila aktuelna . Ja sam verovatno skinuo MSI u 2018. kad sam instalirao Windows 10 i otad samo radim unapredjenja Windowsa i jednom, kloniranje na SSD.

Znam za to sa Rusem ali eto u aprilu je izasla poslednja verzija . Ko zna kao ne mogu da ga placaju . Mozda su to samo objavili za javnost usled histerije da se ograde .MSI Afterburner je mnogo popularan neko ce ga vec nadam se drzati iznad vode .
Ovo je verovatno najbespotrebnije otvorena tema za pomoc na forumu ikada a opet mozda se ne bi setio ko zna koliko da samo proverim jer MSI uopste apdejtovan ikada.

HWinfo isto na starijoj verziji. A siguran sam (kao) da je radjen apdejt skoro.
I da isto pokazuje malu vrednost pod "total CPU usage " . Nova verzija verovatno nece imati taj problem.

Poslednja ispravka: Koreli A. (19.11.2023 u 19:58)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Dilema između procesora i5-11400F ili Ryzen 5 5600 ili i5-12400F miskopn ŠDK - Osnovne komponente 7 16.5.2023 22:40
Kritična temperatura procesora Predrag Stankovic Osnovne komponente 102 4.7.2010 0:44
Dva ili više procesora u kompu...? pfonihx3 ŠDK - Osnovne komponente 38 3.11.2007 14:26
Sandra 2007 - ocitavanje temperature procesora zWest Aplikativni softver 13 27.7.2006 13:41

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:22.