![]() |
![]() |
|
Upravljačke simulacije Menadžeri, tycooni, "mali bogovi" i slično... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 | ||||
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.221 puta na 7.175 poruka
|
![]() Citat:
https://store.steampowered.com/app/1601580/Frostpunk_2 https://frostpunk2.com/ |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 27.5.2008.
Zahvalnice: 644
Zahvaljeno 326 puta na 216 poruka
|
![]()
Pretekao si me
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
My body is ready!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Intel Inside
|
![]()
Izlazi 25. jula (beta za pre-ordere u aprilu).
https://store.steampowered.com/app/1601580/Frostpunk_2/ |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 612
Zahvaljeno 207 puta na 143 poruka
|
![]()
Jedan od retkih city build-era koje sam zavrsio . Najvise zato sto grad ima neki Mordor vajb .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Intel Inside
|
![]()
Odloženo za 20. septembar.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Izasla je rana verzija ,verovatno deluxe .
Od Wukonga na vamo zaista lep niz. Sto igara koje idu na PC prvi put sto novih pa i Jedi Survivor koji je oslobodjen i dobio novi zivot sa patch 9 maltene kao re-release . Kad je toliko prenatrpan raspored da ne mogu da igram jedan Frospunk 2 koji stvarno jedva cekam da startujem . Orginal Frostpunk za mene nije nikakva graditeljska igrica nego jednostavno odlicna igra. Poslednja ispravka: Koreli A. (17.9.2024 u 21:52) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Intel Inside
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kazu da je optimizacija katastrofa ali navodno se sprema neki patch. Videcemo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
|
![]()
Izgleda da ima ziasta malo problema. Zavisi kako se gleda mozda i malo vise.
![]() Za UE5 i detalje koje veliki grad ima nije toliko ni strasno . https://en.gamegpu.com/rts-/-Strateg...2-test-gpu-cpu Dobark link ali skrolujte dole negde na sredinu clanka. Ima lista od RX 6600 do RTX 4090 u tri rezolucije. Testirano je kad je grad veliki ima i video koji pokazuje tacno deonicu kad je testirano. Kako raste grad padaju frejmovi ali igra je igriva u svakom slucaju. Recimo RTX 3060 12gb ima 35fps a 1% donjih je 29 u 1080p na very high preset. RTX 4070 12gb ima 45fps , donji 1% 41 u 1440p tozhe very high a RX 7900 XT 20gb 56/52fps prosecni i donji u 1440p very high RTX 4080 16gb u 4k na very high ima 32/29. Ovo je dakle FPS kad je stresirana igra ,kad je puno detalja i pokreta kamere. Nije kako treba ali moze da se igra . Ipak treba da se popravi malo ocigledno. Poslednja ispravka: Koreli A. (19.9.2024 u 21:17) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 255 puta na 137 poruka
|
![]()
Igrao nekih 4-5 sati i odlicna je. Teska. Kao kec, ali su je dobrano osvezili i dodali dosta novih mehanika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 1.9.2009.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 132 puta na 89 poruka
|
![]()
Dobio sam MS Game Pass za džaba mesec dana, sutra stiže tamo, pa ću da probam. Mnogo sam u poslednje vreme nepoverljiv prema AAA igrama da bih iskeširao unapred.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Intel Inside
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Znam, ali puca me paranoja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
150 zaposlenih, može da se trguje sa njihovim akcijama... a sa druge strane sami izdaju svoje igre.
Tako da zavisi iz kog ugla se gleda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
Igrao preko XBox Game Pass, drago mi je da nisam kupio.
Da ne davim i da ne ulazim u tehničke performanse (koje nisu baš stelarne) i odmah sumiram moje utiske o gameplay-u. Preteška igra, toliko da ubija zabavni aspekt. A poenta igre je da pre svega bude zabavna. Glavni adut keca, atmosfera, je potpuno promašena. Ukratko, u kecu sam saosećao sa mojom sirotinjom, brinuo da li će imati da jedu i da li će im biti toplo, u dvojci se svakih 5 minuta derem "šta hoćete bre više, planeta je smrznuta, dobro da ste i živi, ima da dignem generator u vazduh, pa se vi slikajte sa vašim kenjkanjem". Po mom mišljenju, baziranje dizajna na "šta je bilo posle" je promašaj. Mislim da bi bolje bilo da su išli sa "kec je bio Britanija, a ovako je bilo u..." Pa recimo SAD sa rasnom segregacijom, divljim zapadom i trvenjima posle građanskog rata ili carska Rusija, skroz ruralna i bez industrijske revolucije, tehnologija šta to beše, beli protiv crvenih koji su jedva dočekali pičvajz da prave revoluciju... Ovako... Meh... Mnogo veća populacija = gubitak poistovećivanja i empatije sa sirotinjom u gradu. Gde me je kec dobio, dvojka me gubi. Kao što me je Tropico izgubio kada su povećali populaciju i individualci postali statistika. |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku sonebrate na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#19 |
Veteran
|
![]()
Opala su mi ocekivanja skroz za FP2 (zbog kritika ) i kad sam poceo moram da priznam da me je zaintrigrirala igra isto ko FP1 na startu samo iz drugih razloga.
Ne znam da li zbog mnogih zakrpa i poboljsanja (igram verziju 1.11) UI nije toliko los kao sto su zamerke naglasavale. Jeste tacno je ovo nije vise FP1 ali jeste logicki nastavak. Zajednica ili vestacko pleme koja je na kraju FP1 postala mlad narod u grad-drzavi sada je napredna tehnoloski bazirana nacija i uloga narodnog vodje prerasta u ono sto danas imamo , menadzerski oblik vladavine . Igra namerno to hoce da prikaze ako je dobro uradjeno postavka mi ne smeta . Igram na "oficir" tezini sto mu dodje kao normal ali na tezu stranu tj igra u kojoj je normal tezi nego obicno. Slazem se da je jedini validan nacin da se napravi FP1 ali napredniji da se ide na drugu grupu ljudi. Ova je malo prostora imala (zbog tehnologije i ostalog) da ide u drugom pravcu. Da nisam bio pripremljen mozda bi se vise razocarao iz istog razloga ko i ostali ali ovako nekako sam presaltovan da probam sta je ovo drugo sto igra zeli da pokaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
Zavrsio sam igru ne mogu da kazem koji kraj je mali spojler ali odeusevljen sam.
Zaista je nesto drugo u odnosu na FP1 ali i te kako "udara" na svoj nacin. Odluke su teske znacajne i politicke deo je jako zanimljiv . Pocinje teze na oficir tezini ali onda od drugog poglavlja igra klizi. Zaista mozda prelako u odnosu na pocetak. Nikad mi nije falilo ni para ni radnika cak previse ,dosta previse. Mislim da oko 30% nezaposlenih od ukopnog broja u svakom trenutku od treceg poglavlja. Glavni izazov je izbor i kako ce igra da se odvija a ne da li ce se privesti kraju. Ostalo mi je toliko resursa na kraju bukvalno vise nego sto sam potrosio za celu igru (verovatno mnogo mnogo vise ). Nisam koristio hitne smene sem u uvodu samom uopste. Samo treba ubrzati istrazivanje i redjati bolju infrastrukturu sto ranije. Nema potrebe graditi staze uopste. Odma Skayway ,odma prosirenja i dogradnje i naravno ubrzati istrazivanje sto vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Frostpunk | Acanen | Upravljačke simulacije | 101 | 24.8.2020 15:47 |