Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.5.2016, 9:09   #1
CyberFX
Novi član

Član od: 3.5.2016.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Asus x54h tastatura pola radi pola ne

Pozdrav svima..

Nedavno sam otvorio laptop i promenio termalnu pastu (zapekla da nema vise de i to vrlo malo je bilo fakticki ko da je i nema sve otislo sastrane)
- u servisu su je jednom zamenili i brzo je poceo da nabija temperaturu

Dakle, zamenim ja to i zatvorim laptop, ali prvi prolem je bio kada se zatvara laptop (zaklapa) pocinje da pisti (to sam procitao da se zove pikrofonija) i dok se pusti neki ton na alptopu je bilo isto..

Taj problem sam resio tako sto sam u micofon boost smanjio (bilo je na najacu) jacinu ali se to opet poremetilo samo od sebe..

Od sinoc tastatura na laptopu je pocela da brljavi kucam jedno pise drugo i tako dalje..

Jutros ne radi vise od pola dugmica, ne mogu da udjem u bios, a ni u opsteno u sistem jer ima sifra (to je inace sestrin laptop i sifru je stavila zbog dece)

Meni sada nije jasno kako moze da deo tastature radi a deo ne cak ima nekih dugmica cas rade cas ne..

Da li ima resenja da se to popravi?

I da, da napomenem, u seervisu su joj rekli da je ova serija laptopa jedinstvena i da se delovi tesko nalaze i da su skupi jako (ako sam je ja dobro razumeo)..
CyberFX je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.5.2016, 9:28   #2
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka
Određen forumom Re: Asus x54h tastatura pola radi pola ne

Deluje kao da brlja flat kabal, loš kontakt verovatno ili je možda napukao (manje verovatno). A to što servis kaže možda i jeste istina ali verovatno kažu to za sve za šta oni nemaju delove.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.5.2016, 9:45   #3
CyberFX
Novi član

Citat:
Aibo kaže: Pregled poruke
Deluje kao da brlja flat kabal, loš kontakt verovatno ili je možda napukao (manje verovatno). A to što servis kaže možda i jeste istina ali verovatno kažu to za sve za šta oni nemaju delove.
Ima jos jedna stavr, u servisu su radili sistem i zaboravili su valjda da instaliraju sve drajvere ili nisu one koje su trebali..

Usb ne radi, a kada su pogledali rekli su da je on ispravan i da je nesto do softvera ali ne znaju sta...

Prikljucio bih usb tastaturu ali ne radi usb citac na samom laptopu..

Ne znam kako da testiram vise to..
Stara 9.5.2016, 10:33   #4
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka

Jesi li poskidao drajvere za ploču sa Asusovog sajta direktno pa da vidiš da li to pomaže za USB?

Ako se ne snađeš, kad su već u servisu radili sistem, prebaci taj deo muke sa USB-om na njih pa nek smišljaju šta će. Verovatnu su naplatili intervenciju a nisu odradili kako treba čim ne radi USB, moraju to da dovrše.

A za flat u principu mora da se otvori gornja maska i tastatura da bi se pogledao, očistili kontakti eventualno, pričvrstio ponovo... Možeš i da pretražiš KupujemProdajem za polovnu tastaturu, možda neko prodaje delove sa rashodovanog primerka. Za moj bivši Dell sam tako mogao da nađem bukvalno svaki deo a sada ga i sam rasprodajem u parčićima.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.5.2016, 10:43   #5
CyberFX
Novi član

Druze, kod ans nema strucnih lica u servisima ni za racunare ni za teelfone i tablete, u svakom servisu umesto da poprave ili m istave nov deo pa i on posle rikne ili polome nestoostete dodatno.
- ni sisitem mi nisu nikad znali da odrade kako valja.

Skinem ja tastaturu celu jer se na ovom modelu tastatura sa lakocom skine, cisti, pokusavam jedno i druge ali uvek isti rezultat.

E sad, ima jos jedna stvar, kada vracam tastaturu a upaljen laptop, u polju za lozinku, kada poemrim flet ono ispise neke cifre sta vec ne mogu da vidim sta kuca jer je to sifra..

Ja mislim da se mozda neko dugme zaglavilo, ali ovako mi deluje svako da je na mestu i dobro klikce, a opet sam od sebe pise nesto -.-

Meni je nagore styo ne mogu da udjem ni u bios da mu reinstaliram sisitem a ni usb mi ne radi nista s nista... -.-

za laptop me zao jer je 3 puta jaci od mog racunara na kome ja radim.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Asus m2n4 i Gigabyte 8600gt- ZVUK NE RADI! stesha Grafika 3 26.9.2007 23:51
Racunar nece da radi u AHCI modu harmon Kvarovi 10 8.8.2007 22:26
Zasto igra radi normalno pola sata i onda pocne da koci? polarnimeda Grafika 21 11.2.2007 15:56
Nekada tastatura ne radi, a nekada i mis?! NikolaT Kvarovi 2 12.12.2006 22:26
Tastatura i mis ne reaguju EclipsE Kvarovi 12 16.7.2006 22:50

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:17.