![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 19.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam HP deskjet 1125c A3form. nije kompatibilan sa win xp. Nekako otaljava sa win xp softw. ali nije to to. Nedavno sam kupio Canon A 610 (5mp) i pozelio da stampam PRAVU fotografiju, ali oces, ostaju pruge. (sad cu da ikopiram sa moje teme jer me HP nocas slomio, 10 i vise sati) EVO:
Kad koristim obican 80 gramski papir i podesim kvalitet ispisa fotografije na BEST onda je sve OK, ako smanjim na NORMAL ne vredi, pojavljuju sa bijele pruge, e prije nekoliko dana dosao majstor da popravi te pruge na stampacu, a buduci da sam ja insistirao na foto papiru tj. da fotose stampam na svom stampacu, on mi je rekao da kupim papir : Verbatim, Glossy photo paper 240 gramski, ja sam nasao 215 gramski. Stampac je i dalje ostavljao prazne horizontalne pruge.Majstor je otisao optuzujuci kvalitet stampaca. Dobro tu tek pocinju muke, angazujem drugog, da ne pricam, ja probam svakojake varijante ne ide pa ne ide. Na kraju pogledam detaljno uputstvo na poledjini i vidim da proizvodjac preporucuje rezoluciju vecu od 1440 dpi. Moj stampac je HP 1125C A3 deskjet (foto ret II) Poslije ovoga sve mi se cini da je stvar u papiru a ne u drajverima, molim vas za misljenje, u prospektu koji sam dobio uz stampac (ali za slican model 1120C) stoji da stampa Letter quality 600X600 a Draft kvalitet 300X600dpi) MOLIM ZA SAVJET i to sto brzi jer sam "izludio" zbog problema sa stampom. PA JOS : Stampa lijepo u Best rezimu ali na obicnom kancelarijskom papiru. Ja zelim na foto papiru PRAVE fotose, a tu ne pomaze ni best ni... skoro sve sam probao,a kad smo kod toga, ako stvar bude u papiru u sta sam skoro ubijedjen, DA LI MOGU SA MOJIM CANONOM od 5 Mpix.Raditi fotografije na A3 formatu posto je moj stampac A3 E T O ![]() ![]() ![]() p.s. Mozda je bitna i gramatura preporucena za moj stampac je 135 gr. a ja koristim 215 gr. Poslednja ispravka: alonso kihano (1.7.2006 u 19:08) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mogao bi da slikas tim foto aparatom tu sliku koju pokusavas da odstampas pa da vidimo kakve pruge su u pitanju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() ![]() Poslednja ispravka: alonso kihano (2.7.2006 u 14:27) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P.
|
![]()
Jedno mozda malo glupo pitanje... Da li, kada stampas, podesis papir na foto-glossy? Stampac razlikuje podesavanja normal ili foto papir, dzabe stavis na best ako nisi podesio na foto papir. Izvini ako je pitanje suvisno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Novi član
|
![]() Citat:
I zasto izvini, meni je svaka informacija u vezi otklanjanja problema dobro dosla, ko zna mozda nijesam "kliknuo" bas neku jednostavnu i podrazumijevajucu opciju, komandu.... I jos jedna VRLO vazna stvar, gramatura papira. Na ovome 215gr. koji koristim jasno su uocljivi tragovi valjaka koji pritiskaju papir dok ga "vuku", moram probati sa najvise 150 gramskim. Poslednja ispravka: alonso kihano (2.7.2006 u 7:31) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem oko graficke (drajvera), win-a ili nesto trece... | dzambo | Operativni sistemi | 14 | 19.5.2006 3:10 |
Instalacija drajvera. | Moca | Grafika | 4 | 4.3.2006 20:21 |
Problem sa instalacijom usb drajvera | Guardian_of_light | Aparati i oprema | 4 | 13.2.2006 21:13 |
Instalacija drajvera za graficku | PhaetoN | Slobodni softver | 8 | 31.12.2005 14:23 |
Prog za skidanje drajvera.... | cages | Aplikativni softver | 8 | 16.12.2005 0:32 |