![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Veteran
|
![]()
Da definitivno si citao o nama u svetu kompjutera.( dodushe taj untervju je objavljen 6 meseci nakon razgovora samnom).
A od tada su prosle vec 2 godine. A i mi smo mnogo uznapredovali sto se moze i primetiti pogledom na nash rad. Naravno da josh uvek radimo - dokaz za to je nedavno zavrsheni TRAILER koji se od pre desetak dana nalazi na nashem sajtu. I preporuchujem da ga obavezno pogledate. http://www.robotech.united-earth-group.com Inache sto se saradnje tiche, za to smo uvek otvoreni. I svaki predlog je dobrodoshao Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka
|
![]()
@alonso
Pri višku vremena koje imam na raspolaganju i pri dobrom rasploženju ![]() Evo ovako: Otvoriš u Photoshopu svoje slike od kojih želiš da napraviš animaciju. Zatim ćeš otvoriti jedan novi dokument čije će dimenzije kasnije biti dimenzije tvoje animacije (gledaj da bude u RGB modu zbog kasnijeg editovanja u Image Ready). Na taj novi dokument prevućićeš sve sličice koje ćeš koristiti za animaciju, i samim prevlačenjem oni već postaju layeri ( teško mi je da ti objašnjavam ovaj deo, ali nadam se da za toliko znaš i da ćeš se već nekako snaći)... Kada to sve uradiš, klikneš na file - edit in image ready. U image ready-ju otvoriš prozor za animaciju. U prvom frejmu će ti biti prikazane sve sličice koje si prethodno ubacio u PS-u. Na ovoj priloženoj sličici, obrati pažnju na ovo oko... U tome je caka ![]() ![]() Kada si to sve uradio kako sam ti objasnila, idi na file - save optimized as... i eto ti animacije... ![]() ![]() Poslednja ispravka: [Imzadi] (22.7.2006 u 15:51) |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
fajl se mora sacuvati kao gif...
Prilog 1652 Poslednja ispravka: [Imzadi] (22.7.2006 u 15:51) |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Veteran
Član od: 20.10.2005.
Zahvalnice: 433
Zahvaljeno 111 puta na 79 poruka
|
![]()
Nisam radio sa starijim verzijama tako da nisam siguran ali provjeri sljedeće:
kada pritisneš save for web ,ja mislim da po defaultu stoji JPEG(format u koji fajl treba da se sačuva),tu treba da promijeniš u GIF format bez kojeg animacija ne može da teče(probably ![]() ...ups kintec nisam vidio da si već napisao(i vizuelno dočarao) ono što sam mislio Poslednja ispravka: Psychon@ut (7.6.2006 u 15:44) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Starosedelac
|
![]()
Slika ti se "zaledi"? Hm... to mi se čini kao da nisi dovoljno obratio pažnju na ono "forever" o kome sam ti pričala... Vidi da svakom frejmu dodaš tu vrednost, jer ako ti ispod frejma stoji "once" - animacija će se prikazati samo jednom, a nakon toga staje sve dok ponovo ne otvoriš taj fajl... Znači ili je to, ili nisi zapamtio fajl kao gif, nema ništa drugo da bude... Ne verujem da PS 7 ima neke veze sa tim, mada u njemu nisam radila godinama...
![]() Elem, htela sam da ti dam još jedan koristan savet... Ranije sam pomenula opciju "tween", ali ne u pravom kontekstu ![]() ![]() Kad uradiš nešto, okači sliku da vidimo kako napreduješ ![]() Poslednja ispravka: [Imzadi] (22.7.2006 u 15:51) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Starosedelac
|
![]()
Niko nije glup sve dok ima želju za znanjem, a čovek se uči dok je živ
![]() Za upload slike, samo klikni na: Poslednja ispravka: [Imzadi] (22.7.2006 u 15:51) |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Starosedelac
|
![]()
Ne bih znala da ti odgovorim zašto se to dešava sa četkicom i olovkom...
![]() Imam jednu (pametnu) preporuku za tebe: ako imaš 256 mb ram-a (sasvim je dovoljno), instaliraj CS. Ima neuporedivo više opcija nego 7, a i 100% sam sigurna da ako budeš radio po ovim preporukama dobićeš željenu animaciju... Citat:
p.s. - što su ti slova ovako krzava? Nemoj ih razvlačiti u PS-u previše (transformisati), bolje samo promeni veličinu fonta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
paparazzo
|
![]() Citat:
Slova se mogu razvlaciti koooooliko hoces, dok got nisu rasterizovana. Inace, text "andja", izgleda krzavo, ne zbog razvlacenja, nego zato sto slika nema pozadinu, tj, ima "transparenciju". Gif ima taj problem da slika moze biti ili 100% transparentna, ili ni malo. Dakle, bilo koji objekat ce izgledati krzavo koji nema pozadinu, i koji ima ivice pod nekim uglom...A sto se animacije tice, nisi je sacuvao, kada se otvori slika "andja" vidi se samo jedan frejm @alonso kihano preporucujem ti da uzmes neku knjigu za photoshop...ili, ako neko moze da ti pokaze na licu mesta kako nesto da uradis... ps: ime alonso kihano, na spanskom se pravilno pise alonso kijano, jer se j cita kao h, a h se ne cita ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() Citat:
Inace, ja nisam radio sa Image ready-em, te ti tu ne mogu pomoci. Ali pre nego sto se bacis na bilo sta... Savladaj PS! Poslusaj Imzadi, savladaj PS koliko god mozes. Nauci interfejs ( u stvari logiku), to je najteze u neku ruku, posto ces posle moci sam da se nadgradjujes. Nauci kako se prave novi layeri, kopiraju, odsecaju, premestaju, zakljucavaju... kako im se dodaju efekti, kako se i zasto rasterizuju, kako se smanjuju, rotiraju, flipuju... kako se koriste magic wand (sa svim parametrima), clone stamp, select, move, sta su burn i dodge tool... i td. I uvek pitaj ovde kada negde zapnes. Evo ja bas sad razmisljam koji zadatak da ti dam, da bi bolje shvatio neku od problematika. Tek posle svega ovoga predji na animaciju. Hope that was helpfull. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
paparazzo
|
![]()
evo, ako si ovako hteo da uradis...Preporucujem da sacuvas ovu sliku, i da je otvoris u image ready-u, da vidis kako treba da izgleda.
Prilog 1659 evo jos jednog gifa, sto sam radio za msn, kao smajlic...(patetike li....) Prilog 1660 Poslednja ispravka: [Imzadi] (22.7.2006 u 15:51) |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
paparazzo
|
![]() Citat:
nisam stigao da ti odgovorim na predhodno pitanje koje si postavio, nisam imao vremena...a sada ti je i obrisan post... Cini mi se da si pitao, da li moze da se instalira photoshop cs2 i photoshop7. Slobodno instaliraj, mislim da nece biti problema, jer su im razliciti instalacioni folderi. Sto se knjige tice, moze ti koristiti i knjiga za photoshop7, ali ipak, mozda je bolje, da uzmes neku knjigu za CS. Razlike izmedju CS i CS2 su minimalne... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Starosedelac
|
![]()
alonso bre...
![]() ![]() Ako imaš veliku želju za znanjem to je prvi i ujedno najveći korak ka znanju... ako ti neko ne odgovori odmah, to ne znači da te ignoriše... Ovo je ipak forum... Citat:
![]() Što se tiče tvojih pitanja koja su juče bila tu pa su "misteriozno nestala" ![]() kintec ti je lepo rekao ostatak... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Veteran
|
![]()
Није потребно бојење.
![]() ![]() ![]() ![]() Поздрав!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Novi član
Član od: 19.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
moje neznanje je veliko moja Imzadi, maloprije sam postavio dvije poruke ali ih sad nema sto ti kazes misteriozno su nestale. Pokusacu ponovo. Ako neko ima strpljena sa mnom neka posjeti ovaj sajt ili link. Da li su to sinonimi u ovom slucaju? Dakle ko posjeti link vidjece animaciju koja me jako interesuje a mislim da je nije tesko objasniti ni nauciti, mozda grijesim, pogledajte, mada ne znam da postavim link da bude aktivan vjerujem da ce se moci metodom copy-paste ucitati strana sajta. http://fcmx.net/vec/v.php?i=028359 sad sam se vratio na stranu i vidim obadvije prethodne poruke na strani, misteriozno su se vratile, i jos sam zapazio Milose da iako nijesam klikno ikonicu koju si mi rekao sad je link aktivan pa mozete sa ovog ucitati stranu ako softver Foruma ne bude ponovo misteriozno poludio ![]() Poslednja ispravka: alonso kihano (9.6.2006 u 8:32) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Starosedelac
|
![]()
Pogledala sam link.
Mislim da je ovo flash animacija i ona je dosta komplikovana za ovako objašnjenje (na forumu)... Ako želiš da napraviš nešto u tom fazonu, najbolje bi bilo da nađeš nekoga sa kim možeš da sedneš za računar, pa polako... Opet napominjem, nemoj da pomisliš da nekoga mrzi da ti pomogne ili da neko to neće ili ne želi, već jednostavno - teško je ovo objasniti u par postova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Veteran
|
![]()
У праву је Имзади, flash анимације се мало другачије израђују. За једноставно прављење простих flash анимација, препоручујем вам да пробате потпуно бесплатни Powerbullet Presenter.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
![]() Softver foruma je pametan, tako da sam shvati da u poruci ima link pa ga automatski aktivira za klik. To čak može i da se isključi - pogledaj opcije u "Naprednom editoru". Uslov je da je adresa otkucana "pravilno". Ti si u jednoj poruci "zalepio" prvo slovo Web adrese na prethodnu reč, pa se zato nije pojavio link automatski. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Novi član
Član od: 19.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
paparazzo
|
![]()
puno ime programa preko kog to mozes uraditi: Macromedia Flash 8
Progam je namenjen za izradu web animacija, ili celih sajtova...ako bi krenuo da ucis taj program, obavezno uzmi knjigu... ako zelis neki program koji sluzi za izradu crtanih filmova, postoje i bolja resenja od flash-a ako ti treba program ti mogu poslati preko neta, u paketu su dreamweaver i flash, ima negde oko ~ 200 mb |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|