Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.4.2009, 16:15   #41
Mali Mrav
Član

Član od: 3.7.2006.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 134 puta na 64 poruka
Određen forumom Re: The Pirate Bay Trial: Guilty!

Citat:
iMa_NeKo_PljUgU kaže: Pregled poruke
Hm... Vidim sad na TPB-u baner ka ovom sajtu...
Nije valjda da se ovo događa (čini mi se da je postoji prikladnija tema, ali nisam uspeo da je nađem)...
Da, bas sam hteo da pitam ljude na forumu da li znaju nesto vise o ovome! Voleo bih da mozemo i mi iz Srbije nekako da pripomognemo, ali mislim da jednostavno nemamo kome da se obratimo za ove stvari
Mali Mrav je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.4.2009, 21:26   #42
Hephaestus
Veteran

Član od: 29.12.2008.
Zahvalnice: 261
Zahvaljeno 380 puta na 218 poruka

Ne treba velika prasina da se dize oko ovog slucaja, ipak je sve to ilegalno sto su momci iz gusarskog zaliva radili (ne bas sve, proticali su ponekad i legalni sadrzaji). Dici ce se hajka i onda ce poceti da tuze i ostale, mada je to velika mreza koja se ne moze bas tako lako zaustaviti. Ja i onako skidam sve preko MU i RS tako da me torenti bas i ne pogadjaju
Hephaestus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.4.2009, 22:42   #43
Mali Mrav
Član

Član od: 3.7.2006.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 134 puta na 64 poruka

Citat:
Hephaestus kaže: Pregled poruke
Ja i onako skidam sve preko MU i RS tako da me torenti bas i ne pogadjaju
Ovo je tako glup nacin rezonovanja da ja nemam reci, da izvines! Da li si uopste procitao sta se predlaze u zakonu? Nema to veze sa TPB-om, nego sa celokupnim internetom. Ako prodje, kupovacemo pakete usluga, kao kablovsku tv, sto namece ogromna ogranicenja koja ce se i te kako osetiti. To znaci da neces moci da skidas sve sa RS i MU kao sto govoris, zato sto ti provajder moze jednostavno zabraniti pristup istim, bez objasnjenja! Ako sam negde pogresio tj. pogresno protumacio sta se predlaze u zakonu neka me neko ispravi.
Internet je trenutno jedini medij koji omogucava slobodni protok informacija, uvek mozes da saznas i druge strane price, pored onih koje nam se namecu preko CNN-a, BBC-a i ostalih zaglupljivaca naroda, zato je vazno ocuvati ga u stanju kakav je manje-vise danas!
Mali Mrav je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.4.2009, 23:25   #44
Spawn BG
V.I.P.

Član od: 26.12.2005.
Zahvalnice: 409
Zahvaljeno 344 puta na 280 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Spawn BG

Treba se samo setiti kako Kina kontroliše pristup internetu (svi ih pljuju zbog toga, jer su oni komunisti), a šta kad to isto bude legalizovano i kod "demokrata"? Ko će onda biti veći komunista???
Spawn BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.4.2009, 23:46   #45
Hephaestus
Veteran

Član od: 29.12.2008.
Zahvalnice: 261
Zahvaljeno 380 puta na 218 poruka

Citat:
Mali Mrav kaže: Pregled poruke
Ovo je tako glup nacin rezonovanja da ja nemam reci, da izvines! Da li si uopste procitao sta se predlaze u zakonu? Nema to veze sa TPB-om, nego sa celokupnim internetom. Ako prodje, kupovacemo pakete usluga, kao kablovsku tv, sto namece ogromna ogranicenja koja ce se i te kako osetiti. To znaci da neces moci da skidas sve sa RS i MU kao sto govoris, zato sto ti provajder moze jednostavno zabraniti pristup istim, bez objasnjenja! Ako sam negde pogresio tj. pogresno protumacio sta se predlaze u zakonu neka me neko ispravi.
Internet je trenutno jedini medij koji omogucava slobodni protok informacija, uvek mozes da saznas i druge strane price, pored onih koje nam se namecu preko CNN-a, BBC-a i ostalih zaglupljivaca naroda, zato je vazno ocuvati ga u stanju kakav je manje-vise danas!
Nemoj odma' da se vredjas, ja sam odgovarao na nekoliko prvih poruka u temi i na vest da su Gusari osudjeni, da sam odgovarao na vest koju si ti citirao ja bih isto tako tebe citirao, to nisam ni citao. Tako da ne znam ko glupo rezonuje.
Hephaestus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2009, 0:02   #46
Schnak3
Starosedelac

Član od: 1.9.2008.
Zahvalnice: 610
Zahvaljeno 434 puta na 256 poruka

Zasto onda i ne optuze RapidShare i MegaUpload za skladistenje mnogo petabajta nelegalnih podataka?!
Schnak3 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2009, 0:12   #47
Equilibrium
Veteran

Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka

Zato sto se ovi ne eksponiraju, to su sajtovi na kojima ima gomila legalnih podataka i koji jednostavno ne govore da imaju nelegalan sadrzaj, dok TPB na sav glas sebe potencira kao sajt na kome se skupe stvari mogu dobiti za dzabe i imaju velik publicitet od pocetka, pogotovo u stranim medijima jer u tim zemljama postoje piratske partije i sl.
Equilibrium je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2009, 1:02   #48
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.788
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
Schnak3 kaže: Pregled poruke
Zasto onda i ne optuze RapidShare i MegaUpload za skladistenje mnogo petabajta nelegalnih podataka?!
Oni funkcionisu po drugom principu.

Prvo, ne dozvoljavaju pretragu svog sadrzaja. Dok torrent treker ne bi bio to da ne dozvoljava nesto tako.

Drugo, uklanjaju pirateriju na molbu, dok se "piratski momci iz zaliva" izrugivaju takvim zahtevima.

P.S.
S druge strane, piraterija na RS je stvarno skaldistena na njihovim serverima, dok torrenti cuvaju fajlove kod samih korisnika.
player1 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2009, 1:25   #49
Markonije
Starosedelac

Član od: 14.3.2009.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 276 puta na 179 poruka

Pa da fora torenta i jeste sto se sve obavalja kod korisnickih kompova a sam sajt ili torent ih sinhronizuje.Jedan od nacina za zaobilazenje zakona,jer ko ce da skenira bas svaki paket i da 100 deo procenta nekog fajla prepozna kao nelegalnu razmenu licenciranog softvera,i sa druge strane to je nemoguce.
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2009, 1:59   #50
YoZla
Član

Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku YoZla

Ma resice ih, sad ce Pirate Bayovci da uloze tuzbu, i to ce jos najmanje godinu dana da se vuce po sudovima, i na kraju ce da pobede... A ova presuda je posledica pritiska na sudije i raznih mahinacija od strane kompanija... FREE TPB!!!
YoZla je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2009, 20:49   #51
Game fever
Starosedelac

Član od: 3.4.2007.
Zahvalnice: 2.477
Zahvaljeno 283 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Game fever

Pa ne mora da bude pobede, secate se Napster.com, oni su prvi pokrenuli p2p i sad su ugaseni. Onda nije bilo toliko internet korisnika pa to nije toliko zazivelo i lako se moglo preseci, a sad nema sanse da gasanjem TBP prestanu torrenti. Jedino sto mogu je da potpuno ugase internet. Ja mislim da ce velike filmske kuce jednostavno morati da zaborave na vremena da kad si hteo da gledas film isao si u bioskop, moraju da smisle nesto cime ce biti zadovoljne obe strane.
Game fever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2009, 21:50   #52
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Yea baby.

dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Guilty Gear X2 - Tabacine are NOT dead! Red Dragon Akcione igre 156 11.12.2015 3:15
Warner Bros. kupuje Pirate Bay dark mesiah Internet tehnologije 7 2.4.2009 16:54
Malo pitanjce (trial verzija) Selver Aplikativni softver 12 12.4.2008 17:46
WoW 10 days free trial! colt Mrežne igre 9 27.6.2006 1:54
Visual Route 8.0 trial Branislav Gavric Internet tehnologije 1 13.6.2006 18:20

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:54.