![]() |
![]() |
![]() |
#301 | |
Član
Član od: 9.5.2006.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 19 puta na 16 poruka
|
![]()
Po ovome ne bi trebalo da može:
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Starosedelac
Član od: 16.5.2006.
Zahvalnice: 555
Zahvaljeno 617 puta na 284 poruka
|
![]()
Ne može.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Veteran
|
![]()
naravno da se aplikacija pisana za Win nikako ne mozhe instalirati na simbian niti na Win mobajl kao shto se ni isti taj program nikako ne mozhe instalirati/pokrenuti na linuxu (osim ako se ne kros-overuje)...
Inache bi zhiveli u elektronskoj utopiji! ![]() P.s. Nisam znao da je izashao FF za mobove-no,bila alfa ili beta,moratju da je isprobam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Veteran
|
![]()
Anyway.. browser je kao p2p program. Od osobe do osobe zavisi koji cje korstiti, koji kome kako lezi
![]() ![]() Poslednja ispravka: nighthawk (21.12.2008 u 22:45) Razlog: citat |
![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Član
Član od: 19.12.2008.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
ja se isto sa tobom slazem rudar da je ff dobar.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Član
|
![]()
Opera,zbog odlicnog email klijenta.
Firefox joj ni u otvaraju stranica nece nikad prici. Sve ostalo je stvar navike Mada koristim ja i firefox gotovo svakodnevno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Član
Član od: 14.12.2008.
Zahvalnice: 150
Zahvaljeno 20 puta na 11 poruka
|
![]()
Opera definitivno.
Koristio sam nekoliko dana firefox ali sam se vratio na operu,zbog emaila i jednostavno navike.Vise mi se svidja opera i vizuelno a i prakticno.Ovde poruke pregledam i saljem direktno,ne treba mi nikakav poseban email klijent,mada to mozda moze i u mozilli da se sredi ali ja nisam pronasao kako,vec sam svaki put kada hocu da proverim postu morao da otvaram thunderbird. Ja sam na dial-up-u,tako da nisam osetio nikakvu prednost u brzini kod mozille u odnosu na operu,mada mnogi bas to potenciraju. Sve u svemu - opera mi se cini kao bolje resenje u svakom smislu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Član
|
![]()
Imao sam Mozillu,pa sam do danas Isprobavao Operu,i definitivno moj glas ide Mozilli...najvise me kod Opera nervira,(ili je to samo kod mene),kada predjem misem preko neko linka,ostane mi kursor u obliku strelice,a ne ruke,ili cega vec namestim u cpanelu...a i lepsa je bre,sve je nekako lepo organizovano,ukutkano...stvar ukusa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
Meni se Opera svidja zbog nekako lakseg manipulisanja stranicama, sto je mozda opet stvar navike, npr. ima onaj Speeddial, lepo organizovane Bookmarkse i sl.
A i nekako mi se vise svidja vizuelno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam se navukao na Mouse Gestures, ne znam kako bi bez njega sada...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Meni definitivno GoogleChrome, ali posto to nije tema glas ide Firefox-u 3.
Probao sam operu ali pola stranica koje ja koristim nisu kompatibilne sa njom, a i ima gadne plugin-ove. Sto se interfejsa tice, nije los ali to meni ne igra ama bas nikakvu ulogu. I FF moze da se lepo nasminka. I mogu cak da kazem da mi je taj njihov builtin download manager sporiji od FF-ovog. Sto se tice speed dial-a toga FF ima na tonu, da biras. A sto se maila tice nije mi potreban zato sto imam Windows Live-ov mail u kojeg sam ubacio moj hotmail nalog, SBB cak i gmail i to mi je smanjeno tamo u taskbaru pa mi uopste i ne smeta. Ali opet kao sto svi kazu stvar navike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]() Citat:
Osetio bi da si imao instaliranu NoScript ekstenziju. Dodatna funkcionalnost koju obezbedjuju javascript i flash je potrebna samo na nekoliko strana koje stalno posecujes. Na svim ostalim sajtovima to samo usporava i mrezni protok, i procesor, narocito flash. NoScript ti omogucuje da dozvolis izvrsavanje skripti samo na odredjenim sajtovima. Dobijas vecu brzinu (ne bas mnogo) rasterecen procesor, i mnogo, mnogo vecu bezbednost. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nighthawk na korisnoj poruci: | ||
gorann (3.2.2009) |
![]() |
#313 | |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]() Citat:
Ono što ja mislim da je najveća prednost Opere kada su dial-up korisnici u pitanju je opcija No Images/Cached Images/Show Images koja funkcioniše fenomenalno i strašno ubrzava surfovanje u slučaju da tražite samo informacije i ne zanima vas šareniš na sajtu, a i kad vas zanima, učitate slike jednom i onda stavite na Cached Images i onda ih vuče samo iz keša, dok ih u jednom trenutku ne izbaci. Addon za FF koji nudi sličnu funkcionalnost, ImgLikeOpera ![]() Poslednja ispravka: bvitnik (30.1.2009 u 22:44) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Član
Član od: 11.8.2007.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Meni je Opera zakon. Sitne stvari su uglavnom presudne. Na primer Mouse Gestures, SpeedDial, Paste and Go, Fit to Width, Notes, mnogo bolje organizovan Download Manager i da ne nabrajam dalje. Znam da sve to može da se uradi i u FF-u uz odgovarajuće ekstenzije (pa onda kad' nakupom pozamašn broj njih, svaki put kad startuje FF on nađe neki update što me strašno nervira). Više volim ovako na gotovo. Lepo instaliraš Operu i to je to.
Umalo da zaboravim jedan detalj koji mi mnogo smeta kod FF-a. Scrolling kod tabova me strašno iritira. Kao web dizajner opet više volim Operu jer mi se Dragonfly više sviđa od FireBug-a. Jedino im se AJAX malkice baguje. Jedva čeka Opera 10 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Starosedelac
Član od: 21.12.2005.
Zahvalnice: 187
Zahvaljeno 110 puta na 90 poruka
|
![]()
Jel postoji neka opcija u Opera mail klijentu da ne skida mail-ove iz spam foldera(gmail)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]() Citat:
п.с. Немој да надгледаш INBOX и All Mail истовремено јер ће да ти стижу дупле поруке. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku PDarko na korisnoj poruci: | ||
Marko069 (14.2.2009) |
![]() |
#317 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Jel još neko osim mene ima problema sa time da se dolazni headeri pogrešno interpretiraju u Operi
![]() Firewall nije u pitanju čak sam radio i full instalaciju sa prethodnim brisanjem svih profilskih foldera i podešavanja i sve ostaje isto. Imao sam sličan problem i u FF-u ali sam ga rešio čišćenjem keša a ovde u Operi iskreno ne znam šta više mogu da joj radim da bih ovo poćerao...A da...U Operi 10 sve radi kako treba ali nije to to ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]()
Отвори Command prompt и укуцај
Kod:
c:/program files/opera/opera.exe /settings %temp%/opera.ini |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku PDarko na korisnoj poruci: | ||
holodoc (15.2.2009) |
![]() |
#319 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
I dalje se ista stvar dešava a koliko sam malo dubljim kopanjem po netu uspeo da vidim očigledno je da je u pitanju bug u najnovijoj verziji Opere iz serije 9 (9.63). Ajde izdržaću dok 10-ka ne uđe bar u RC fazu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Koga interesuje izsao novi alpha build Opere 10, pa ako vqm se skida i proba:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/show.dml/2975248 Bas je probam, zasad dosta dobro izgleda, po obicaju brza, sredjen onaj mali iritirajuci problem sa skrolom na stranama (bar kod mene nije bilo tecno u proslom izdanju), elem kome se zuri eto prilike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Mozilla Firefox 4.0 Alpha 1 Pre | Torrente | Aplikativni softver | 7 | 31.8.2008 15:34 |
Mozilla Firefox nece da radi | alien | Aplikativni softver | 9 | 20.10.2007 20:57 |
Opera 9.50 Alpha 1 (kestrel) | illidan | Aplikativni softver | 0 | 4.9.2007 17:48 |
opera mail | JovanK | Aplikativni softver | 6 | 10.2.2007 22:26 |