![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.3.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Vec duze vreme vucem problem sa internetom,sada imam konekciju sa modemom.Zivim u jednom selu,klasicna rupa,ima digitalnu centralu ali kazu iz telekoma da nemoze adsl jer nema portova u centrali(mislim da su to rekli),nemam ni neku opticku vidljivost pa dosta dugo trazim resenje za internet.U sk sam nasao reklamu za sveex powerline ethernet adapter,vidim ide u struju i pise maximum data transfer speed 85mbps.Moze li neko da mi pojasni cemu sluzi i jer mogu preko njega da se povezem na internet?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
To sluzi za umrezavanje racunara na manje razdaljine... dakle da se ti umrezis sa kompom recimo u istoj zgradi ili nesto tako... recimo do 100m strujnim vodovima
ovo za zgradu je samo primer... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 30.1.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 281 puta na 187 poruka
|
![]()
Ostaje ti satelitski internet mada licno nisam imao iskustva i neznam za sta bi tebi sluzio,brzine su dobre ali cuo sam kada non stop skidas bude problema sa downloadom,a ne bi bilo lose da neko ko zna i ima iskustva obijasni ti kako radi,treba ti sky star2,tanjir,konverter,nalog za net kod nekog provajdera i neznam samo kako bi resio odlazni saobracaj,(pomagajte coveku),nemam sa sat-netom iskustva ni malo,a dvosmerni satelitski net tj. oprema je sigurno skupa kao djavo.
![]() Prednost je i to sto bi imao dosta satelitskih kanala pored neta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Za sat. net znam ima ga moj brat ali sluzi se jednosmernim(ono sto neko drugi skida to moze i on),dok je dvosmerni mnogo skup,tako sam cuo.Ali ja mogu da se umrezim sa mojim bratom na 100 metara i ako on ima op. vidljivost mozemo da delimo net(ako postoji takva opcija).Mislim da on ima bezicni net a da ga deli samnom preko lan-a stim sto bi uzeli bolji paket sa vecom brzinom i ako ima neki program koji bi deli net na tacno dva dela,jer je to moguce?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
To bi bilo dobro resenje s'obzirom na situaciju... Deljenje konekcije nije nikakav problem, to moze da se resi instalacijom nekog od programa kao sto su DuMeter ili Net Limiter...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Da ali postoji jedan problem,on je udaljen od mene oko 150m pa koje je najbolje,najjeftinije i najefikasnije resenje za mrezu izmedju nas dvoje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 30.1.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 281 puta na 187 poruka
|
![]()
Pazi lan kablom ce raditi fino imam jednog komsiju koji je uzeo sajlu i stavio na njega kabal e sad ako ne postoji mogucnost da se umrezite kablom,koristi wireles pa recimo mozes koristiti pci karticu na poslu imam d-link dwl-510 i malko jacu antenu jer uz ovu karticu dolazi od svega 2db,i ona moze da dobaci preko100m,realno 150m je blizu jos ako postoji optiska vidljivost nema problema,moguce je
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Veteran
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 294 puta na 133 poruka
|
![]() Citat:
On koristi program (offline satellite downloader) koji prepoznaje fajlove u saobracaju (download stream-u) korisnika koji placaju sat internet i snima ih na njegov racunar.Ja se time ne bih javno hvalio. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Podešavanje rutera, IP adresa, dva računara preko jednog ADSL-a | Vladrxpx | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 16 | 19.9.2013 21:40 |
Strujni adapter za skener | Serbiansword | Ostale komponente | 2 | 22.3.2008 15:16 |
adapter za MS micro M2 | milivojevic milan | Nosači podataka | 9 | 6.2.2008 23:55 |
USB kabl i 3.5mm adapter | Stojadin | Modovi | 6 | 26.10.2007 1:02 |
adapter za mp3 player | Master Neo | ŠDK - Foto i audio/video | 1 | 11.5.2007 20:41 |