![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Starosedelac
Član od: 22.10.2005.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 231 puta na 166 poruka
|
![]()
Da i to je povrh svega SAMO pješadija strategija. I vidi šta je od Švaba ostalo. Fleka na putu. Doduše bitke su bile u najmanju ruku krvave (100 sov divizija na 20 njemačkih, ali preko rijeke, sa pola orga). Grdilo MP-a sam izgubio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.222 puta na 7.175 poruka
|
![]()
Počeo sam da igram sa Nemačkom...Posle eventa sa zauzimanjem Sudetske oblasti od Čehoslovačke, Poljska mi je objavila rat...kanda su se žešće zeznuli
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Starosedelac
|
![]()
non-agression pakt sa Sovjetima istice u to vreme . Jesi siguran da su ga oni raskinuli ili je sam istrekao . Ne mogu sad da se setim koliko ali ti paktovi važe određeno vreme nakon cega ih možeš obnoviti .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Starosedelac
|
![]()
Nebi trebalo da je istekao već u 38.
Kod:
treaty = { id = { type = 16384 id = 58 } type = non_aggression country = "GER" country = "SOV" startdate = { year = 1935 month = december day = 30 } expirydate = { year = 1940 month = april day = 30 } I zasšto si promoteovao Guderijana u Generala. Na nižem ranku on može da DOSTA brže sakuplja exp. Ovako ćeš za godinu dana imati Guderijana sa možda još jednim skillom. Na ovaj drugi način, pošto se on nabudži skillovima, dobićeš generala I imaće superioran skill. I sve to samo da bi komandovao sa 4 ARM divizije. OSIM ako ga AI nije sma promoteovao. Ali prema fajlovima on Geneeal nebi trebao postati prije 1940, i teško da će ga AI autopromoteovati prije toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Intel Inside
|
![]()
Svidža mi se da čika Guderijan vozi više od jednog tenka
![]() Sovjeti su sami raskinuli pakt, gotovo odmah nakon poljske objave rata, kao što su i Ameri raskinuli sve trgovačke ugovore sa mnom. Nema veze, nabacio sam dosta resursa, samo sam sa RM malo tanak ![]() Ušao sam u Lođ, a Poljaci već nude primirje...Pa koji ste mi k objavljivali rat uopšte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Starosedelac
|
![]()
Da ali ovako je mislim skill 4, i možda jednog dana dođe do skill 5. U protivnom si u krajnjem slučaju mogao mu nabiti par skillova, što neće mnogo potrajati kada je samo Generalmajor, tako da na kraju imaš Feldmaršala skill 6.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Starosedelac
|
![]()
Sad nemoj da se zaustavljas. Napumpaj tenkove i sto pre pregazi izdajnicke Sovjete. Bar zbog toga sto "pustaju mud."
![]() BTW, kako si ti nastelovao igru kad ti Poljaci objavljuju rat? Hitler tad jos nije ni poceo svoje presije na Poljsku... Well, neke stvari nikada nece biti jasne. ![]() Gledaj da se ne zeznes isto i sa Rommelom ko sa cika Guderijanom (jeste da su obojica imali smekerski osmeh, ali ne zasluzuju samo zbog toga unapredjenje). ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Intel Inside
|
![]() Citat:
Odmah nakon što su Sudetske provincije postale moje nacionalne, napadam Čehoslovačku, a Poljska u roku od nedelju dana objavljuje rat i apsolutno ništa ne radi. U Konigsbergu sam imao samo 3 pešadijske divizije, a Poljaci oko petnaestak i nisu me napali. Trebalo mi je još oko nedelju dana da anektiram Čehoslovačku pa sam natenane prešao na Poljake. BTW Prihvatio sam mir sa Poljskom, dobio sam više od pola njihovih provincija, sve važnije gradove osim Varšave i Vitebska, čisto neka ostanu kao tampon zona između mene i SSSR-a. Ne igram posebno ozbiljno - više me zanima da stvaram alternativnu istoriju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Starosedelac
|
![]()
Jesi možda radio nešto sa špijunima u Poljskoj pre toga ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Intel Inside
|
![]()
Nisam...nikad ne koristim usluge dotične gospode. Intelligence ekran posećujem samo kad mi neka država zapati previše špijuna, pa eventualno pokušam da ih isteram kontrašpijunažom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#991 |
Starosedelac
|
![]()
Koji je nivo agresivnosti bio. I mnogo propuštaš sa nešpijuniranjem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
Intel Inside
|
![]()
Pa kažem, i težina i agresivnost je na srednjoj poziciji, znači normal. A dobro sam postupio što sam napravio mir sa Poljacima i ostavio im državu u životu jer sam čisto fore radi probao da osvojim celu Poljsku. 5-6 dana kasnije kada im je ostalo svega 3-4 teritorije SSSR mi objavljuje rat. A u slučaju kad Poljska još postoji ništa - miruju na granicama. Ali ne lezi vraže
![]() ![]() A šta imam od špijunaže? Osim toga što mogu da vidim dokle su stigli sa tech stablom? Skoro nijedna od špijunskih akcija mi nikad nije urodila plodom(šanse za uspeh su uvek manje od 25%) čak i kada sam imao i po 7-8 špijuna u V. Britaniji recimo??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Starosedelac
|
![]()
Napuniš V. Britaniju SAD i SSSR sa po 10 špijuna, i ONDA tek kradeš blueprintove. Kada ti ubiju špijuna, prvo njega obnoviš pa nastaviš sa krađom. Možda uspjeh nije veći od 20%, ali nema ni toliko tehnologija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Novi član
Član od: 29.11.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Jel moze neko da mi kaze da li ima prevod igre na srpski jezik i koji su najbolji modovi za ovu igru? Pozdrav!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Intel Inside
|
![]()
Koji su ovi Francuzi...objave mi rat a sveukupno imaju samo nešto preko 20 pešadijskih divizija. Došao sam za oko 2 meseca do Pariza i to sve kroz Mažino liniju, nisam dirao ni Holandiju ni Belgiju imam lepu saradnju sa njima na trgovačkom planu
![]() `Ajde probaću to za krađu planova kasnije. Već sam postavio ministra koji daje +5% na steal blueprints ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Veteran
Član od: 12.4.2007.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 103 puta na 86 poruka
|
![]()
Dakle probao sam "Mod EWWII" i očekivano se iznervirao.
Kao i većina drugih modova i ovaj je napravljen tako da AI u startu ima značajnu prednost. Igrao sam kao GER (nor/nor) i već sa Poljskom naišao na ozbiljne probleme ![]() ![]() Naravno na zapadu su me napali saveznici, nekako sam ih zadržao ali sam onda na moje zaprepašćenje video da mi njihova avijacija urniše divizije. 6 njihovih TAC je uspelo da mi zbriše korpus od 3 divizije u jednoj provinciji. OK to sam nekako progutao iako moja avijacija nije mogla ni da okrzne Poljsku miliciju i pešadiju ![]() ![]() Ali grafika i muzika u ovom modu su za svaku pohvalu, pa ću pokušati da ih prebacim u originalnu verziju DD-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#997 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
Zar ti ovi komentari nisu dali kakvu ideju o čemu se radi: http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d.php?t=335681 Tip čak radi na modu u kojemu će oisnovne jedinice umjesto divizija biti brigade i stvarno će biti razlike između Američke, Njemačke i Ruske oklopne divizije. http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d.php?t=336167 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Intel Inside
|
![]()
Ne mnogo...onaj reinforcements slider tokom cele kampanje nije prešao 5-6 tako da nije bilo puno gubitaka. Pa džaba im 8 land fortification kad je mojih 60 divizija protiv njegovih 5
![]() ![]() 11. juna 1939. triggerovala se Viši Francuska, tako da je i Francuska pala u moje šape ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Veteran
|
![]()
Nije mi se dogodio Winter War
![]() U cemu je problem igram DD:ARM? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Intel Inside
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
arsenal of democracy, hearts of iron, hearts of iron 2, iron cross, rat, strategija, wwii |
|
|