Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.6.2008, 20:32   #981
4th Dimension
Starosedelac

Član od: 22.10.2005.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 231 puta na 166 poruka
Određen forumom Re: Igra li neko Hearts Of Iron 2 ?

Da i to je povrh svega SAMO pješadija strategija. I vidi šta je od Švaba ostalo. Fleka na putu. Doduše bitke su bile u najmanju ruku krvave (100 sov divizija na 20 njemačkih, ali preko rijeke, sa pola orga). Grdilo MP-a sam izgubio.
4th Dimension je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2008, 22:23   #982
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.222 puta na 7.175 poruka

Počeo sam da igram sa Nemačkom...Posle eventa sa zauzimanjem Sudetske oblasti od Čehoslovačke, Poljska mi je objavila rat...kanda su se žešće zeznuli E sad, od početka pokušavam da se maksimalno ližem sa Sovjetima(relationship uvek držim na +200), ali su ipak raskinuli non-agression pakt nakon mog ulaska u Poljsku. Ostavio sam zapadnu granicu skroz praznu, sad kad mi saveznici upadnu u Rajnland...ima da se provedem...samo tako

DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2008, 22:31   #983
director
Starosedelac

Član od: 13.3.2007.
Zahvalnice: 178
Zahvaljeno 179 puta na 158 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku director

non-agression pakt sa Sovjetima istice u to vreme . Jesi siguran da su ga oni raskinuli ili je sam istrekao . Ne mogu sad da se setim koliko ali ti paktovi važe određeno vreme nakon cega ih možeš obnoviti .
director je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2008, 23:46   #984
4th Dimension
Starosedelac

Nebi trebalo da je istekao već u 38.

Kod:
  treaty =
  { id         = { type = 16384 id = 58 }
    type       = non_aggression
    country    = "GER"
    country    = "SOV"
    startdate  = { year = 1935 month = december day = 30 }
    expirydate = { year = 1940 month = april day = 30 }
Znači i sovjetima se nesviđaš.

I zasšto si promoteovao Guderijana u Generala. Na nižem ranku on može da DOSTA brže sakuplja exp. Ovako ćeš za godinu dana imati Guderijana sa možda još jednim skillom. Na ovaj drugi način, pošto se on nabudži skillovima, dobićeš generala I imaće superioran skill. I sve to samo da bi komandovao sa 4 ARM divizije. OSIM ako ga AI nije sma promoteovao.
Ali prema fajlovima on Geneeal nebi trebao postati prije 1940, i teško da će ga AI autopromoteovati prije toga.
Stara 18.6.2008, 23:50   #985
DeCoy
Intel Inside

Citat:
4th Dimension kaže: Pregled poruke
I zašto si promoteovao Guderijana u Generala.
Svidža mi se da čika Guderijan vozi više od jednog tenka Ja sam ga unapredio, ne koristim auto-promote opciju.

Sovjeti su sami raskinuli pakt, gotovo odmah nakon poljske objave rata, kao što su i Ameri raskinuli sve trgovačke ugovore sa mnom. Nema veze, nabacio sam dosta resursa, samo sam sa RM malo tanak

Ušao sam u Lođ, a Poljaci već nude primirje...Pa koji ste mi k objavljivali rat uopšte
Stara 19.6.2008, 0:06   #986
4th Dimension
Starosedelac

Da ali ovako je mislim skill 4, i možda jednog dana dođe do skill 5. U protivnom si u krajnjem slučaju mogao mu nabiti par skillova, što neće mnogo potrajati kada je samo Generalmajor, tako da na kraju imaš Feldmaršala skill 6.
Stara 19.6.2008, 0:37   #987
ACHTUNG
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 148 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG
Exclamation Re: Igra li neko Hearts Of Iron 2 ?

Sad nemoj da se zaustavljas. Napumpaj tenkove i sto pre pregazi izdajnicke Sovjete. Bar zbog toga sto "pustaju mud."

BTW, kako si ti nastelovao igru kad ti Poljaci objavljuju rat? Hitler tad jos nije ni poceo svoje presije na Poljsku... Well, neke stvari nikada nece biti jasne.

Gledaj da se ne zeznes isto i sa Rommelom ko sa cika Guderijanom (jeste da su obojica imali smekerski osmeh, ali ne zasluzuju samo zbog toga unapredjenje).
ACHTUNG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.6.2008, 1:14   #988
DeCoy
Intel Inside

Citat:
ACHTUNG kaže: Pregled poruke
BTW, kako si ti nastelovao igru kad ti Poljaci objavljuju rat? Hitler tad jos nije ni poceo svoje presije na Poljsku... Well, neke stvari nikada nece biti jasne.
Normal-Normal!

Odmah nakon što su Sudetske provincije postale moje nacionalne, napadam Čehoslovačku, a Poljska u roku od nedelju dana objavljuje rat i apsolutno ništa ne radi. U Konigsbergu sam imao samo 3 pešadijske divizije, a Poljaci oko petnaestak i nisu me napali. Trebalo mi je još oko nedelju dana da anektiram Čehoslovačku pa sam natenane prešao na Poljake.

BTW Prihvatio sam mir sa Poljskom, dobio sam više od pola njihovih provincija, sve važnije gradove osim Varšave i Vitebska, čisto neka ostanu kao tampon zona između mene i SSSR-a. Ne igram posebno ozbiljno - više me zanima da stvaram alternativnu istoriju
Stara 19.6.2008, 7:44   #989
director
Starosedelac

Član od: 13.3.2007.
Zahvalnice: 178
Zahvaljeno 179 puta na 158 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku director

Jesi možda radio nešto sa špijunima u Poljskoj pre toga ?
director je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.6.2008, 9:39   #990
DeCoy
Intel Inside

Nisam...nikad ne koristim usluge dotične gospode. Intelligence ekran posećujem samo kad mi neka država zapati previše špijuna, pa eventualno pokušam da ih isteram kontrašpijunažom.
Stara 19.6.2008, 13:47   #991
4th Dimension
Starosedelac

Koji je nivo agresivnosti bio. I mnogo propuštaš sa nešpijuniranjem.
Stara 19.6.2008, 13:52   #992
DeCoy
Intel Inside

Pa kažem, i težina i agresivnost je na srednjoj poziciji, znači normal. A dobro sam postupio što sam napravio mir sa Poljacima i ostavio im državu u životu jer sam čisto fore radi probao da osvojim celu Poljsku. 5-6 dana kasnije kada im je ostalo svega 3-4 teritorije SSSR mi objavljuje rat. A u slučaju kad Poljska još postoji ništa - miruju na granicama. Ali ne lezi vraže krajem marta 1939. Francuska mi je objavila rat

A šta imam od špijunaže? Osim toga što mogu da vidim dokle su stigli sa tech stablom? Skoro nijedna od špijunskih akcija mi nikad nije urodila plodom(šanse za uspeh su uvek manje od 25%) čak i kada sam imao i po 7-8 špijuna u V. Britaniji recimo???
Stara 19.6.2008, 14:10   #993
4th Dimension
Starosedelac

Napuniš V. Britaniju SAD i SSSR sa po 10 špijuna, i ONDA tek kradeš blueprintove. Kada ti ubiju špijuna, prvo njega obnoviš pa nastaviš sa krađom. Možda uspjeh nije veći od 20%, ali nema ni toliko tehnologija.
Stara 19.6.2008, 18:20   #994
Castelnuovo
Novi član

Član od: 29.11.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Jel moze neko da mi kaze da li ima prevod igre na srpski jezik i koji su najbolji modovi za ovu igru? Pozdrav!!!!!!!!!
Castelnuovo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.6.2008, 19:05   #995
DeCoy
Intel Inside

Koji su ovi Francuzi...objave mi rat a sveukupno imaju samo nešto preko 20 pešadijskih divizija. Došao sam za oko 2 meseca do Pariza i to sve kroz Mažino liniju, nisam dirao ni Holandiju ni Belgiju imam lepu saradnju sa njima na trgovačkom planu

`Ajde probaću to za krađu planova kasnije. Već sam postavio ministra koji daje +5% na steal blueprints
Stara 19.6.2008, 19:23   #996
Barni
Veteran

Član od: 12.4.2007.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 103 puta na 86 poruka

Dakle probao sam "Mod EWWII" i očekivano se iznervirao.
Kao i većina drugih modova i ovaj je napravljen tako da AI u startu ima značajnu prednost. Igrao sam kao GER (nor/nor) i već sa Poljskom naišao na ozbiljne probleme, neverovatno je koliko sam bio jači na papiru, ali mi je trebalo 4-5 pokušaja da ih okupiram
Naravno na zapadu su me napali saveznici, nekako sam ih zadržao ali sam onda na moje zaprepašćenje video da mi njihova avijacija urniše divizije. 6 njihovih TAC je uspelo da mi zbriše korpus od 3 divizije u jednoj provinciji. OK to sam nekako progutao iako moja avijacija nije mogla ni da okrzne Poljsku miliciju i pešadiju , rekoh probaću sa većom koncentracijom bombardera u Norveškoj. I tako sam danima slao po 8 eskadrila (TAC i CAS) na 1 gardijsku diviziju u Norveškoj i povremeno uspevao da im malo skinem org, od totalnog uništenja nije bilo ništa. Takođe moji meseršmiti su opušteno fasovali od savezničke avijacije, koja je, naravno, tehnološki na istom ili nižem nivou od mene
Ali grafika i muzika u ovom modu su za svaku pohvalu, pa ću pokušati da ih prebacim u originalnu verziju DD-a
Barni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.6.2008, 21:30   #997
4th Dimension
Starosedelac

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Koji su ovi Francuzi...objave mi rat a sveukupno imaju samo nešto preko 20 pešadijskih divizija. Došao sam za oko 2 meseca do Pariza i to sve kroz Mažino liniju, nisam dirao ni Holandiju ni Belgiju imam lepu saradnju sa njima na trgovačkom planu

`Ajde probaću to za krađu planova kasnije. Već sam postavio ministra koji daje +5% na steal blueprints
Koliko si izgubio MPa bušeći Mažono liniju?!?!

Citat:
Dakle probao sam "Mod EWWII" i očekivano se iznervirao.
Kao i većina drugih modova i ovaj je napravljen tako da AI u startu ima značajnu prednost. Igrao sam kao GER (nor/nor) i već sa Poljskom naišao na ozbiljne probleme, neverovatno je koliko sam bio jači na papiru, ali mi je trebalo 4-5 pokušaja da ih okupiram
Naravno na zapadu su me napali saveznici, nekako sam ih zadržao ali sam onda na moje zaprepašćenje video da mi njihova avijacija urniše divizije. 6 njihovih TAC je uspelo da mi zbriše korpus od 3 divizije u jednoj provinciji. OK to sam nekako progutao iako moja avijacija nije mogla ni da okrzne Poljsku miliciju i pešadiju , rekoh probaću sa većom koncentracijom bombardera u Norveškoj. I tako sam danima slao po 8 eskadrila (TAC i CAS) na 1 gardijsku diviziju u Norveškoj i povremeno uspevao da im malo skinem org, od totalnog uništenja nije bilo ništa. Takođe moji meseršmiti su opušteno fasovali od savezničke avijacije, koja je, naravno, tehnološki na istom ili nižem nivou od mene
Ali grafika i muzika u ovom modu su za svaku pohvalu, pa ću pokušati da ih prebacim u originalnu verziju DD-a
Eh to je Fernando Toresov mod. Njegove modove generalno karakteriše ubitačna težina jer AI dobija bonuse i PREPRAVLJEN je pa više nego obično ima ideju šta da radi.
Zar ti ovi komentari nisu dali kakvu ideju o čemu se radi:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d.php?t=335681
Tip čak radi na modu u kojemu će oisnovne jedinice umjesto divizija biti brigade i stvarno će biti razlike između Američke, Njemačke i Ruske oklopne divizije. http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d.php?t=336167
Stara 19.6.2008, 21:57   #998
DeCoy
Intel Inside

Citat:
4th Dimension kaže: Pregled poruke
Koliko si izgubio MPa bušeći Mažono liniju?!?!
Ne mnogo...onaj reinforcements slider tokom cele kampanje nije prešao 5-6 tako da nije bilo puno gubitaka. Pa džaba im 8 land fortification kad je mojih 60 divizija protiv njegovih 5 A i jaka im linija...Strasbourg, Mulhouse i Metz imaju utvrde, dalje kroz Francusku Guderijan samo vozi

11. juna 1939. triggerovala se Viši Francuska, tako da je i Francuska pala u moje šape Neposredno pre toga sam se uortačio sa Musolinijiem. Imam planove da se iskrcam u Britaniji samo da naštancujem par divizija marinaca i naravno ako me SSSR ne napadne!
Stara 20.6.2008, 9:57   #999
masteri
Veteran

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.014
Zahvaljeno 231 puta na 107 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku masteri
Question Re: Igra li neko Hearts Of Iron 2 ?

Nije mi se dogodio Winter War
U cemu je problem igram DD:ARM?
masteri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2008, 11:29   #1000
DeCoy
Intel Inside

Citat:
masteri kaže: Pregled poruke
Nije mi se dogodio Winter War
Šta si uradio sa Molotov-Ribentrop paktom? Ako si odbio da potpišeš nema Winter War-a...
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
arsenal of democracy, hearts of iron, hearts of iron 2, iron cross, rat, strategija, wwii

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:54.