![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Pomoc! Hitno mi treba savet, jer za par dana kupujem :
1. GA-K8NE vs MSI K8N Neo3 F ?!? (njih sam izabrao jer imaju s754 i PCIE zajedno, sto meni treba) Cini mi se da je gigabyte kvalitetnija i malo brza ali MSI ima AGR !!! U SK sam citao o AGR (MSI NEO3 gold) i znam da je AGR malo sporiji od AGP 8X,ali cini mi se da sam na AGR video samo Nvidia kartice, da li bi na AGR legao moj Asus ATI 9550GE 128/128 dok ne skupim novac za PCIE graficku ??? Ovo mi je od presudnog znacaja za izbor ploce jer mi treba par meseci da stekam za grafiku a ne mogu nedelju dana da izdrzim bez svog kompa. 2. Sempron s754 64bit -Koristio bih iskljucivo za igrice(u narednih 2 godine) Da li se oseca razlika (u radu i igricama) izmedju procesora sa L2-128kb(2600+) i L2-256kb(2800+) posto znam da oba rade na 1600Mhz ? I da li se ili Sempron64 2800+ moze overklokovati da radi kao Sempron64 3400+(2000 Mhz) ? (kao sto je to moglo kod Bartona 2500-3200) Razmisljam da uzmem zlatnu sredinu 2800+ jer neznam da li se isplati dati 20 evra(tako sam nasao) vise za 3100+ , a za Athlona64 3000+ s754 para nemam(a athlona64 2800+ ne mogu nigde da nadjem) Sta vi mislite da li je ovo ok CPU izbor? Pozdrav ! ![]() Poslednja ispravka: Ilic Marko (15.3.2006 u 6:28) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]()
GA, DFI ili Epox ukoliko planiras o/c.
MSi ne podrzava promenu napona za Sempron, dok Asus K8N4-E ne bih preporucio nikome, imao sam mnogo problema sa njom. Ukoliko planiras "default" MSI je najbolji prosto zato sto je najjeftiniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 7.2.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ako planiraš GA K8NE vodi računa da li je revizija 2, jer je poprilično osakaćena u odnosu na reviziju 1, naponska jedinica je lošija, osakaćena je i u pogledu audio izlaza, a i layout je manji. MSI pravi probleme i ako računaš na O.C. onda treba da znaš da samo sa biosom 1.0 možeše da ga overklokuješ s tim što ti procesor piše Unknown, jedino ako imaš AMD 64 onda možeš i sa ostalim verzijama biosa, jer je MSI napravio sa AMD-om dogovor da onemogući overklok Semprona! Što se tiče Asus K8N4-E ploče, moram reći da je trenutno imam u računaru i da sam prezadovoljan sa njom, a držao sam pre toga i GA i MSI (sa MSI sam se namučio dok nisam saznao za dogovor MSI i AMD) i najviše sam ubedljivio zadovoljan Asusom, znači za mesec dana ni jedno kočenje, zaglavljivanje, resetovanje AMD Semprona 2800+, a overklokovan je na 2,2GHz, više nisam ni pokušavao ovo mi je sasvim dovoljno,jer na ovaj način dostižu se preformanse AMD 3000+ Venica, a mnogo manje para je uloženo! Epox i DFI nisam probao jer ga nemam u nabavci, ali ljudi o tim pločama pišu O.K. tako da ti je izbor dosta širok!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Da, to mi je sve jasno, hvala!
![]() A da li ce raditi moja AGP Asus 9550 GE 128/128 kada se ubode u AGR slot ? (znam da su kartice u AGR sporije nego u AGP8X ali privremeno dok ne skupim 150-200 evra za PCIE graficku). Jer ja ne mogu izdrzati mesec dana bez kompa, zato mi je ovaj MSI sa AGR-om bitan. Da ubodem svog starog ATI -ja na par meseci, jer bez igara mogu, ali bez interneta dvd,divx,Leadtek TV... ne mogu . Da li ce moj ATI raditi u AGR ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Darth Moderator
|
![]() Citat:
Video si dogovor na papiru, neko ti je rekao iz AMD-a ili MSI-a ? Ili si samo prosto lupio ? Cinjenica je da nije omoguceno dizanje napona, o/c je moguc podizanjem magistrale. Ovo MSI cini manje uspesnom za o/c ali ne i nemoguce. Tvoja prica o dogovoru ne pije vodu. Zamolio bih te da ne iznosis podatke koje si izmislio ili tebi zvuce logicno, ako nisu stvarno potvrdjeni. Ne samo tebe, sve ucesnike foruma. Nagadjanja i lupetanja je u svetu racunara i ovako previse, svaka neznalica ima neko svoju teoriju i drzi je se slepo i sto je najgore, ubedjuje sve u svojoj blizini da je to jedina i prava, naravno tacna teorija. Bolest. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Salu na stranu, sada sam potpuno zbunjen ?! ![]() Overklokovao ne bih sigurno u prvih 6 meseci, a posle ( ako je tacno sto je kolega gileip rekao) bih novijim biosom mozda uspeo da ostvarim solidan overclock. Moze li neko sto pre da mi odgovori jer za najvise 5-6 dana kupujem... Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Darth Moderator
|
![]() Citat:
Ali to nije nikakav dokaz za bilo kakav dogovor koji si ti izmislio, ili izmisljotinu preneo. Da su odjednom sve nf4-4x ploce izgubile mogucnost da se procesoru napon dize i sam bih razmislio o mogucnosti da je AMD stavio takav zahtev pred proizvodjace. Ovako, MSI je sam sebe "zakucao" i svesno se odrekao velikog broja prodatih ploca iz samo njima poznatih razloga. Reci ti meni, kakva su tvoja razmisljanja na temu ploca koje ne nude nikakve o/c mogucnosti, ni za jedan procesor. To mora da je teska teorija zavere onda, a? Fiktivni dogovor MSI-a i AMD-a je u poredjenju sa time "malo dete". Kao sto rekoh, MSI je tu mogucnost izbacio iz samo sebi poznatih razloga. Da je AMD to trazio, trazio bi od svih proizvodjaca sto ocigledno nije slucaj. Prica o uslovljavanju ne drzi vodu, MSI je jedan od najjacih proizvodjaca i nema sanse da ga AMD ucenjuje za bilo sta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Darth Moderator
|
![]() Citat:
Najbolje ti je da poneses karticu i pitas, ili prodvacu kazes "meni ovo odgovara samo ako moja graficka radi u toj ploci". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Član
|
![]() Citat:
Poslednja ispravka: gileip (17.3.2006 u 15:42) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
|
![]() Citat:
A što se tiče tvog problema na sajtu MSI gde ima specifikacija te ploče postoji i PDF fajl sa podržanim grafičkim, znači one koje su isprobane! Tamo nema ni jedne ATI 9550, a ja sam već napisao da sam probao Sapphire 9550, onu sa svetlećim kulerom i Asus 9550 Gamer, ni jedna nije htela da radi!!! A ti sada probaj pa šta uradiš! ![]() Poslednja ispravka: gileip (17.3.2006 u 15:44) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
Sto vec rekose,najbolje da ih teras na licu mesta u prodavnici da se to proba!Sad,ako to ne proradi ... probaj uvali taj 9550 i uzmi bilo koju GF4MX ili FX5200!Sobzirom da kazes da mozes bez igara,to ce ti biti izgleda jedino resenje dok se ne skupis za PEG!
Ili ... opet,uvaljaj 9550,uzmi GA plocu i kao prelazno resenje neki X300SE-tek da imas u sta da ustekas monitor! Sta jos reci kad je situacija takva ![]() Iako koristim MSI plocu,u ovoj situaciji bih ti preporucio GA! Kolega s posla ima MSI NEO3-F,Semprona64 2600+ i WD S-ATA hdd!Imao sam vise puta problem oko instaliranja Wina! 'ladno u sred instalacije pukne sistem,"blue screen of death"(a komp ima 2 meseca ![]() Pa ...ti vidi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Od MSI sam odustao,jer mi nije hitno,odlozio sam kupovinu za sredinu aprila( tada ce mi buraz doneti graficku is svajcarske-30 jeftinija nego ovde) i mislim da cu uzeti Gigabyte plocu...
Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Nforce 2-Najbrži mogući procesor? | BigBadVuk | Osnovne komponente | 14 | 25.2.2006 17:59 |
Procesor opterecen 30% a ne znam cime | Freeman | Kvarovi | 9 | 5.2.2006 12:33 |
Procesor kuler problem? | Robert | Osnovne komponente | 14 | 12.1.2006 22:30 |