![]() |
![]() |
|
Zanimljive Web lokacije Lokacije na Mreži koje su vredne pažnje |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 26.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Well..evo bacite pogled na WwW.TaRaBa.OrG
Ako iko ima neke svoje igrice/programe/stripove...dajte `vamo da ih okachimo na sajt ![]() ![]() Koliko sam ja skapirao...da bi se kod nas gaming industrija razvila..prvo bi morao neko da okupi sve zaludjenike za pravljenje igrica na jednom mestu,pa onda da vidimo kako i shta... |
![]() |
![]() |
#2 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.174
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka
|
![]()
Veoma pohvalno i zanimljivo...
![]() Lepo je videti ovakavu prezentaciju kod nas a da nije warez tipa. Samo napred. ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Cool sajt.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Eh da..i mogao sam da postavim da naslovna strana bude portal za forum..al namerno nisam hteo...bitna je originalnost
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.174
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka
|
![]()
Javite se urednicima na editors@sk.co.yu
Ili napisite sami neki zanimljiv tekst o tome... zasto da ne... ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Hm...a da li oni ponekad gvirnu na ovaj forum?
|
![]() |
![]() |
#7 |
eat, sleep & blink
|
![]()
Ja cu poslati jedan tekst, sutra cu ga otkucati pa da bude u decembarskom broju. Bice mnostvo dobrih
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]() ![]() ![]() Djenerale voleo bik da znam kaj si tamo napisal u emajlu ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
Član od: 2.11.2005.
|
![]()
Raja, Na Kom Sajtu Mogu Naci Freewere Stripove
|
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
Član od: 2.11.2005.
|
![]()
KO VOLI STRIPOVE NEKA PISE NA -> RADISLAV013@YAHOO.COM
|
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Generale ok je...ne moras bas u svakom postu da navodis adresu sajta...malko je nametljivo
|
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Golemi Baci Pogled Na Tarabu!!!!
|
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Evo pogledajte ...radimo na ovoj igrici...
Ukleta kuca je radni naziv... |
![]() |
![]() |
#16 |
Mythbuster
|
![]()
Upravo sam skinuo i probao.Deluje zanimljivo, ali ima dosta mana koje treba razrešiti.Dakle sve ovo što ću reći treba shvatiti kao dobronamernu kritiku.
Prvo, čim se pojavi zvuk igra se zablokira dok se isti ne završi.To je jako loše za dinamiku igre.Rešenje je da umesto sinhoronog koristite asinhroni način puštanja zvuka, jer će tako igra da teče dok je zvuk u pozadini.Još bolja varijanta je koristiti DirectX, tačnije DirectSound jer ćete pomoću njega moći da pustite više zvikova istovremeno, i za svaki da podešavate jačinu, pan, frekvenciju... Druga stvar, način upravljanja koji ste koristili je izašao iz mode još u vreme Hobitt-a ![]() Što se tiče kretanja, ok, može da ostane van glavnog ekrana, ali bi svakako bilo poželjno da se može kretati i samo uz pomoć miša. Dalje, što se tiče slika, lepo je što ste napomenuli odakle ste ih uzeli, ali svakako je loša praksa za igru koristiti bilo šta tuđe.Trebalo bi da se potrudite da uradite sami svoje slike za igru.Ako ništa drugo tako ćete barem moći da se pohvalite da ste sve sami uradili i imaćete iskustva za sledeću igru. Umesto WAV fajlova za muziku je bolje da koristite MIDI-je.Imate gomilu besplatnih na netu, pa i onih koji bi izuzetno odgovarali atmosferi koju pokušavate da napravite u igri.To treba uraditi iz prostog razloga što MIDI melodije mnogo manje mesta zauzimaju, a na današnjim prosečnim zvučnim kartama (pa čak integrisanim) zvučaće bolje nego ti vavovi koje ste osakatili na 11KHz ili 22KHz mono. Poslednja ispravka: Marko_L (15.11.2005 u 2:15) |
![]() |
![]() |
#17 |
Mythbuster
|
![]()
Sledeća stvar, bez obzira što je ovo amaterski pokušaj, ne bi trebalo koristiti gramatički neispravne pojmove.Primera radi, ne kaže se "neshto" nego "nešto", a ako ne želite da koristite naša slova, onda ili koristite reč "nesto" ili pravite igru na engleskom, jer "neshto" je reč koja zvanično ne postoji i ne bi trebalo da se koristi u igri.
Dalje, umesto prostog "isecanja" slike Photoshopom i stavljanja transparentne pozadine, bilo bi bolje da to radite u samoj igri koristeći takozvani Chroma Key efekat (neku boju koja se ne pojavljuje nigde na slikama, obično to bude neka pink varijacija, koristite da obeležite transarentne delove).Pošto vidim da je igra rađena u VB-u predlažem da koristite API za te stvari.Biće brže i imaćete veće mogućnosti kada kasnije budete želeli da grafiku u igri dovedete na viši nivo.Naravno, ukoliko želite išta profesionalnije, i ovde preporuka ide za DirectX, jer su mogućnosti za manipulaciju grafikom veće (imajte u vidu da je prava podrška za Alpha-blending uvedena tek u verziji 8 DirectX-a, a to može značiti dosta kada je potrebno da se slike kombinuju, recimo neka slika koja sadrži neki predmet, a i uopšte osmica ima bolju podršku za rad sa VB-om). To je to za sada. |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
well..hvala na dobronamernim kritikama...
elem...ovo sam ja licno sklepao za 2 dana da bih navukao ostale da rade nesto...tu shemu sa kursorom i kliktanjem ne mogu da odradim dok god ovi likovi ne izmodeluju sve prostorije(jer cu morati da znam gde se sta nalazi-tako da namestim na shta konkretno treba da se klikne da bi se nesto desilo(ne mogu to naslepo)).Najverovatnije cemo odraditi panoramski prikaz lokacije pa ce moci igrac da se rotira za 360 stepeni oko svoje ose na svakoj lokaciji.Zvuk cu odraditi u directXu..to sam i imao u planu..ovo je bilo samo privremeno jer se brze odradi...Sto se lingvistickog dela tiche....well...tu nam treba neko valjano reshenje...najverovatnije cu da menjam font...ne valja da pishem "stocic" pa ljudi da se razmisljaju sta je to...a i shema sa "stochitj" ne bi valjala takodje...Enivejz ono sto si ti downloadovao je odavno napredovalo...Chak sam i dugmitje izbacio...slika je preko celog ekrana i ne vidi se nista osim slike (nema dugmitja i td).Samo me mrzi da opet uploadujem i da teram ljude da to sve opet downloaduju..na kraju kada sve bude zavrseno mrzece ih da skinu celu igru koja valja...Btw...pogledaj na 3,4 strani te teme na forumu(do nje vodi link sa naslovne strane vezan za igru).Nacices slike nekih prostorija koje su zavrsene..ja sam zin`o ![]() Btw...sve sto smo uzeli od ostalih igrica ce na kraju biti zamenjeno nashim stwarima...ali zasad to mora da stoji tu kao orijentacija kako ce sta biti... Poslednja ispravka: WAKAWAKI (15.11.2005 u 23:39) |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
Član od: 16.11.2005.
Zahvalnice: 128
Zahvaljeno 414 puta na 91 poruka
|
![]()
Da, wakawaki je u pravu. Igra menja izgled, nadam se da cemo do polovine decembra zavrsiti modelovanje i izrendati vecinu scena
![]() kompletirana krajem godine ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() Citat:
Na zalost, ne, ali imamo vas u vidu za neki drugi broj ![]() A koliko vidim, dobro se predstavljate i sami... |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|