Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Foto i audio/video
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Foto i audio/video Fotoaparati, Televizori, MP3 i DVD/DivX plejeri...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.12.2024, 4:29   #1
Kojic_M
Starosedelac

Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka
Određen forumom VIVAX BS-1001 Recenzija Bluetooth zvučnika

Dugo sam razmišljao da kupim neki ozbiljniji bluetooth zvučnik, ali pošto se ne razumem u taj segment, čak nikad uživo nisam čuo nijedan, gotovo nasumično sam kupio ovaj model. Jednostavno mi je izgledao najozbiljnije za taj novac. Na internetu ne postoji nijedna recenzija i ovog ni sličnih zvučnika i meni su nedostjale pa ako neko hoće da se informiše evo iz prve ruke. Verujem da je dosta sličan kao BS 800, ali ipak ima razlike.

UVOD, PAKOVANJE I IZRADA

Platio sam ga na akciji oko 22 000 din, oko 185 evra. Čim sam ga uzeo u radnji osetio sam da je dosta težak i neka slabija žena ne znam da li bi mogla da ponese kutiju, To me je prijatno iznenadilo pošto sam imao stav da je ovo šuplja kineska stvar i bila su mi mala očekivanja.
Kada sam došao kući prilikom raspakivanja još jedno prjatno iznenađenje, u pakovanju dolaze dva bežična mikrofona, a mislio sam da li ću ijedan dobiti. Sve je lepo upakovano. Dakle u pakovanju dolazi:
Zvučnik
Daljinski
Dva mikrofona u koja idu po 2AA baterije koje ne dolaze uz uređaj.
Kabl za punjenje i uputstvo.

Kvalitet izrade zvučnika je takođe iznad mojih očekivanja. Dobra završna obrada, ništa ne škripi, sve je dobro uklopljeno, metalna rešetka sa prednje strane. Tasteri su takođe lepo urađeni sa finim klikom, osvetljeni.
Od ulaza ima 220v kojim se ujedno i puni, ulaz za žični mikrofon, gitaru ja mislim, aux, mislim usb i memorijsku, nisam siguran, ali ima svašta. To ne koristim jer meni sve ide preko blututa.
Od modova ima radio, aux i blutut, mislim da nema ništa više.
Mikrofoni se povezuju automatski čim se upale i odlično rade. Na njima se malo vidi da su štedeli jer na jednom se mlao klima prekidač, ali lepi su svakako i rade odlično.

ZVUK

Kada sam testirao zvučnik bilo je to još jendo veoma prijatno iznenađenje. Prvo zbog glasnoće, a drugo i zbog kvaliteta zvuka. Ja sam audiofil, donekle mislim da imam osećaj za dobar zvuk. Nije na nivou HIFi pojačala u kombinaciji sa drvenim zvučnicima, ali je zvuk vrlo dobar i čim je mene zadovoljio i vas će budite sigurni. Ovo govorim za kvalitet zvuka, (Ima dva velika niskotonca i dva visokotonca)
Jačina zvuka je još nešto što nisam očekivao. Bukvalno ima snagu da osetite kako vas udara u grudi kad se malo pojača bas. U stanu od 50 kvadrata drma prozore. To definitivno nisam očekivao. Takođe dvorište može da ozvuči vrlo punim i jakim zvukom, sasvim dovoljnim za žurku na otvorenom. Nisam primetio nikakvu distorziju ni na višim nivoima glasnoće.
U svakom slučaju smatram da nećete biti nezadovoljni osim ako nećete svadbu da ozvučite njime. Za žurke, kuću i ostalo ima više nego dovoljnu glasnoću, baš dobar bas i kvalitet zvuka.

BATERIJA

Na kutiji piše da na srednjem nivou zvuka može da radi 13.5 sati i mogu da potvrdim da je to tačno. Samo sam ga jendom punio od kako sam ga kupio a ne znam koliko je sati radio i to prilično pojačan. Za bateriju ima čistu desetku. Danas nije bilo struje i radio je oko 10h na 1/3 glasnoće i izgubio je jednu od četiri crtice baterije.
Negde sam pročitao za model BS 800 da mu baterija brzo propadne. To ne znam, ali ako ostane ovako ovo je savršeno. Može da radi i na struju.

DODATNO

Daljinski upravljač je nekako najjeftinije urađena stvar i tu ima dosta podešavanja, glasnoće zvuka i mikrofona, eho, osvetljenje i ostale stvari.
Zvučnik ima osvetljenje koje ne izgleda ni jeftino ni kao kič. Kao da nisu Kinezi radili. Odmereno je, mogu da se biraju boje koje su statične i ne ubijaju oči, a mogu skroz da se ugase.
Ima opciju i da sam blago utiša muziku kad neko govori kao na radiju i to odlično radi. Karaoke takođe rade super.
Neki modeli imaju mogućnost da se dva ista povežu bežično i da rade kao jedan, naravno biće dupla snaga jer rade u paru. Verovano može i ovaj, ali mogu da proverim ako nekoga zanima.

ZAKLJUČAK

Ovo je jedan od elektronskih uređaja koji mi je dao više nego što sam očekivao, pogotovo za cenu od 185 evra. Mislio sam da je to kič šuplja kineska stvar koja sija šareno. Ali sam dobio uređaj odlične, skoro premium, izrade. Odlične glasnoće, punog basa i dobrog kvaliteta zvuka. A na sve to trajajnje baterije koje apsolutno nisam očekivao. Vredi svaki dinar i ko planira ovako nešto da kupi mislim da svakako neće pogrešiti.

Ako imate dodatnih pitanja pišite pa ću da odgovorim.
Kojic_M je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Kojic_M na korisnoj poruci:
Aleksandar Djurovic (26.12.2024), BiTrAtE (25.12.2024)
Stara 25.12.2024, 12:00   #2
BiTrAtE
Član

Član od: 25.2.2009.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 57 puta na 48 poruka
Određen forumom Re: VIVAX BS-1001 Recenzija Bluetooth zvučnika

Svaka čast na recenziji, apsolutno se ništa po netu nije moglo naći o njemu a da je "iz prve ruke". Jedno pitanje, da li je podržana i neka IOS/Android aplikacija? Vidim da se u međuvremenu pojavio i BS-1300 koji je još i jači.

Ja par godina imam JBL PartyBox 310 koji je već mnogo ozbiljniji zvučnik ali svakako razmišljam i o nekom bekap rješenju, da se ne nosam sa JBL-om svuda...
BiTrAtE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku BiTrAtE na korisnoj poruci:
Kojic_M (25.12.2024)
Stara 25.12.2024, 18:06   #3
Kojic_M
Starosedelac

A ja juče baš gledam da li je ovo najjači vivax i nisam nigde našao taj 1300. Čak je i GPT rekao da je ovaj 1001 najjači. Vidim da taj 1300 ima bateriju 12000 mah, a moj 7500 što znači skoro duplo. Mogu da zamislim
koliko to može da radi.

To za aplikaciju ne znam, a ne znam ni kako da proverim. Nije mi uopšte palo na pamet da tako nešto postoji. Pogledaću sad u uputstvu.

Taj tvoj je 240w, mogu da mislim kako to ubija, ali 3-4 puta skuplji. Da li ti je i koliko oslabila baterija vremenom?

UPRAVO SAM PROČITAO U UPUTSTVU DA JE BATERIJA OLOVNA. TO ZNAČI DA AKO PAR PUTA OSTAVITE UREĐAJ SA PRAZNOM BATERIJOM VEROVATNO JOJ JE TU KRAJ. OLOVNE BATERIJE NE VOLE DUBOKA PRAŽNJENJA, A POGOTOVO NE DA STOJE DUGO U TOM STANJU. DAKLE, AKO KUPIJETE OVAJ I SLIČNE ZVUČNIKE UVEK DRŽITE NAPUNJEN PREKO 50%, A NIKAKO NE OSTAVLJAJTE DUGO PRAZAN ZVUČNIK.
TU JE MOŽDA I ODGOVOR ZAŠTO JE NEKO PRIJAVIO DA MU JE BRZO OSLABILA BATERIJA. MOŽDA
JE OSTAVIO PRAZAN DA STOJI I TO JE BILO TO.

Poslednja ispravka: Kojic_M (25.12.2024 u 18:19)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Kojic_M na korisnoj poruci:
Aleksandar Djurovic (26.12.2024)
Stara 26.12.2024, 10:50   #4
BiTrAtE
Član

Član od: 25.2.2009.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 57 puta na 48 poruka

Ako je baterija klasična ona kao za džipove za djecu, UPS-ove, 12v12Ah, onda nije toliki problem, one nisu skupe. Vjerujem da se može još i bolja nego fabrička zamijeniti posle, tipa od CSB koji je odličan proizvođač.
BiTrAtE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku BiTrAtE na korisnoj poruci:
Aleksandar Djurovic (26.12.2024), Kojic_M (26.12.2024)
Stara 26.12.2024, 14:28   #5
Kojic_M
Starosedelac

Ja sam sad potražio po internetu i vidim da ima 7.5 ah olovna baterija. Ako su kinezi bili pametni i korektni da stave tu standardnu bateriju onda je ovo savršenstvo od mašine. Bukvalno 2 godine neka traje dosta. Za 20 evra menjaću je i jednom godišnje Ja sam istu takvu kupio za leđnu prskalicu, stvarno mi je u prskalici crkla brzo, ali je jeftina i lako se menja.
Samo još da saznamo da li je to ta
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Bluetooth pomoć Kobilic Prenosni računari 3 5.2.2012 11:02

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:38.