![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
Pregled rezultata glasanja: Ok, posto vidim da se ne slazete, evo glasanja. Sta predlazete da pocnem da ucim? | |||
C |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,65% |
C# |
12 | 23,53% |
C++ |
34 | 66,67% |
Python |
5 | 9,80% |
Glasanje sa više mogućnosti izbora. Glasova: 51. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Ok, zamlacivao sam se 6 godina uceci VB6 i radio u njemu razne stvari, pa se moze reci da imam nesto iskustva. Sad bi ja 'fala bogu da predjem na neki malo (citaj - puno) jaci jezik, mnogi mi preporucuju C, i slicno.
Mene prvo zanima par stvari: a) Koliko programskih jezika sa prefixom C postoji? Mislim C++,C# sve to pomalo (puno, ustvari) zbuni jednog novajliju. b) Sta bi mi vi preporucili da ucim? c) Bilo bi jako lepo kada bi taj jezik bio iole visual, a ne neka prompta, jer sam poprilicno navikao na takvo radno okruzenje. Ali, ako ne moze, ne mora. d) Gde ja, mladi Srbin, da nadjem programski jezik (koji biste vi preporucili), i eventualno neke knjige za njega? e) Da li i vi smatrate da sam bacio 6 godina zivota mlateci praznu slamu sa VB-om? Ok, to bi bilo to sto se tice pitanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
a) JA mislim da samo ima C, C++ i C#
b) C++ c) Ima, Visual C++ 2005 Express d) Skinesh ga sa neta besplatno ili pokusash da pronadjesh casopis Mikro kod nekog ortaka (kao sto sam ja to uradio ![]() e) Sigurno nisi! Pa evo ja isto 6 godina se zezam u VB-u a i dalje cu... A znam i C++ onako |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
b) Preporucujem ti Python
d) www.python.org http://ccc.1asphost.com/walkersplayg.../ihacking.html (tutorial na Srpskom) www.dpawson.co.uk/bop/byteofpython_120.pdf (Odlicna knjiga za pocetnike u pythonu, sam sam iz nje ucio) http://www.diveintopython.org/toc/index.html (mnogo dobra knjiga i nije bas za apsolutne pocetnike) http://www.awaretek.com/tutorials.html (tutoriali za python i sve vrste programiranja u njemu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
ako sam dobro procitao pitanje pisalo je 'b) Sta bi mi vi preporucili da ucim?'
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Ma ok je, slobodno preporucite sta god smarate da je pametno/korisno. Ako nesto preporucite, recite (please) malo vise o tom jeziku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kekule Mekule
|
![]()
C++.
Ovo(u prilogu) ce ti pomoci da shvatis najosnovnije(ja sam ga pisao). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Novi član
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 75 puta na 59 poruka
|
![]()
Od literature za C++ mozes da uzem Jesse Liberty, onda C++ za inux (jaka stvar), Kako ne razmisljati na c++ jeziku (mislim da ima ovo i za Java-u). I najbolje da trazis tutorijale i da ucis sam kao i VB 6. Kad smo kod VB nisi bacio 6 godina, i ja se zanimam sa njim tu negde samo sam preso na .Net.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
Član od: 10.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Bacite pogled ovde
http://www.sk.co.yu/forum/showpost.p...&postcount=168 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
ok .. reci mi sta su to za tebe 'prompt' jezici .. ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Kekule Mekule
|
![]()
Naprimer TurboPascal.Pokrece se iz nekakve konzole, DOS-a ili cega vec.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
|
![]() Citat:
Kao prvo mijesate babe i zabe i to sto ste napisali je "samo za smijeh". Dalje Visualno programiranje je oblast, kao sto je proceduralno, objektno programiranje itd itd. I njegova svrha je da ti obezbjedi, kao sto ti i ime kaze, "vizualizaciju" software-a. Medjutim bez sprege nekog od gore pomenutih jezika, taj software je mrtav. Al' polako, vjerovatno ste jos mladi, il' ste tek usli u vode programiranja. PS. Batalite VB da vam se programeri ne smiju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 14.8.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Sa prefiksom c kolko ja znam postoje samo C,C++ i C# ,ali postoje jos neki ceoliki jezici sa slicnom sintaksom tipa Java.
Od ovih 3 preporucio bi ti (sobzirom da imas iskustva u Visual Basic tj. u Visual Studiu) C# koj je malo laksi za ucenje od C++ i Visual C++ a objedinjuje njihovu moc i objektno-orjentisanost.Takodje on je najlaksi za pravljenje Visual aplikacija ali samo za Windows. Najbolja knjiga za C# je Od pocetka C# (ako nadjes od pocetka C# 2005 jos bolje) nisam siguran koj je izdavac. 6 godina mucenja u bilo kom programskom jeziku nije mlacenje slame ako si nesto naucio i naucio da to znanje primenis |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
Ljudi, hvala vam svima puno na pomoci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pomoc oko izbora agp graficke | Nenad Ignjatovic | ŠDK - Grafika | 6 | 14.11.2006 0:25 |
pomoc oko izbora ploce... | cerakcity | Šta da kupim? | 60 | 16.8.2006 3:33 |
Pomoc oko kupovine tastature... | Mithrandir | ŠDK - Ostale komponente | 8 | 12.8.2006 22:14 |
Restartuje se! Pomoc! | devil.x3m | Kvarovi | 9 | 27.6.2006 16:06 |
Treba mi pomoc oko konfiguracije | polarnimeda | Šta da kupim? | 8 | 10.11.2005 19:00 |