![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 5.7.2006.
Zahvalnice: 56
Zahvaljeno 25 puta na 10 poruka
|
![]()
Zdravo,
Kao sto se iz naslova vidi PC mi u nekom trenutku zakoci, pa se restartuje. Posle restarta trazi boot device, odnosno da ubacim boot CD ili da podesim boot device. To se desava otkako sam ostavio samo SSD, dok sam imao obican HD od 1TB, onda je sam dizao WIN8 sa HD, a SSD nije prepoznavao. Sada mi je HD raskacen, i koristim samo SSD. Kada ga ponovo restartujem, sistem se podigne bez problema sa SSD. Desi se da ga koristim i po nekoliko sati i to se nece desiti, ali nekada se to desava i na 20ak minuta. Proverio sam RAM u windowsu i nasao je da jedan modul ima problem, njega sam izvadio, i koristim onaj drugi za koji kaze da je u redu. HD sam testirao u sentinelu i takodje je OK. Procesor testirao sa HeavyLoad (oko 10 min) i temperature su do 50 stepeni. konfiguracija: SSD silicon power 120GB HD WD green 1TB- RASKACEN, ALI I DALJE U KUCISTU 2*4GB 1600 DDR3- jedan modul izvadjen Radeon R9 290x HAWK proc AMD FX6300- 6 jezgara Napajanje 700W Thermaltake MB gigabyte 970A-DS3P HVALA UNAPRED |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.8.2012.
Zahvalnice: 1.316
Zahvaljeno 1.339 puta na 1.193 poruka
|
![]()
Flash BIOS-a bi trebalo da resi problem.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lex987 na korisnoj poruci: | ||
Butke (5.4.2015) |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Hvala obojici,
nisam se usudio da flesujem BIOS, ali ACHI radi za sve pare. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Butke na korisnoj poruci: | ||
analayzer (5.4.2015) |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Problem se javio ponovo, vec posle par dana.
U sred igre samo zakoci ekran, cuje se neki zvuk kao kada audio snimak zakoci. ![]() Tako stoji 20ak sekundi, ugasi se i podigne win8 sa HD, a SSD uopste ne vidi. Mozda ipak treba update biosa, samo nisam nikada to radio. Da li mogu nesto da zeznem ako to uradim, ovako kao laik? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.8.2012.
Zahvalnice: 1.316
Zahvaljeno 1.339 puta na 1.193 poruka
|
![]()
Proveri kablove od SSD-a/HDD-a. Ovakav problem moze da pravi i los Windows (pozajmi od nekog CD/USB sa Boot Win).
Nesto mi nije jasno, gore si napisao "HD WD green 1TB- RASKACEN, ALI I DALJE U KUCISTU", a posle kazes kako se ugasi, pa podigne win8 sa HD, dok SSD ne vidi. Kako moze da podigne win8 sa raskacenog HDD-a?! Da nemas instalirana dva Windows-a na dva diska, pa si tu napravio neku zbrku u podesavanjima? Sto se tice BIOS update-a, uvek postoji mala verovatnoca da nesto krene naopako, ali ako pratis uputsva ne bi trebalo da bude problema. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lex987 na korisnoj poruci: | ||
Butke (1.5.2015) |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
U pravu si za WIN, moguce da se ne vole WIN7 na SSD i WIN8 na HD. Prvo je bila 8ca na HD, a kada sam kupio SSD ubacio sam WIN7 na njega a sa HDa nisam dirao nista. pa kada raskacim bilo koji HD podize se onaj koji je u kucistu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Sada sam formatirao particiju E sa HD gde je bila instalirana 8ica.
Duzem sistem sa SSD (Win 7 64bit), a i dalje je nakacen HD. Nisam imao isti problem, ali kada sam ubacio SD karticu i probao da uvezem slike sa nje pojavio se plavi ekran sa porukom: *** Harware malfunction Call your hardware vendor for support *** The system has halted Pritisnem enter i on se restartuje Tako sam probao 3 puta i uvek isto. Ako ne ubadam citac kartica, za sada nemam ostalih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Boot failure from previous device... | djotas | Kvarovi | 3 | 13.9.2013 23:01 |
Cannot boot... Problem XP | gainward | Operativni sistemi | 33 | 30.12.2009 0:25 |
Modemske greške (error kodovi) | Kaiser Soze | Kvarovi | 27 | 16.10.2009 3:49 |
Windows 7 boot problem | Sass Drake | Operativni sistemi | 2 | 10.4.2009 21:42 |
Unmountable boot device!!! | Trickydi | Kvarovi | 8 | 29.6.2008 10:29 |