![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
Znam da bi ova tema po nekom pravilu trebala da ide u sekciju "hardever", ali, sobzirom da taj deo opreme koriste samo freekovi za 2d grafiku, moze da bude i ovde...jel
![]() Dakle, jedan od proizvodzaca graf. tabli je wacom. Svi ga nahvalise, da li sa pravom, nisam bas siguran. Ja imam Wacom tablu, sa radnom povrsinom od 6x8cm. Sa tako malom povrsinom, od skice se ne moze stici dalje... Kvalitet same olovke...hm, i nije nesto, ne odaje utisak kvaliteta. Za cenu od 50e, previse. (ok, ja sam indijanac, hitno mi je trebala tabla, pa sam uzeo ne birajuci) I da, softver, pravi neke manje probleme, bez razloga kursor hoce da podrhtava :S Ipak, da imam 300e, uzeo bih wacom, ali top klasu. Zastupnik je: http://www.compland.co.yu/wacom/index.html Dakle, ko hoce top klasu neka uzme wacom, za neka jednostavnija resenja verovatno postoji neka jeftinija varijanta. To je barem neki moj utisak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 5.7.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
![]()
Ja sam pricao sa likovima koji to rade profi i jedan kaze da iako ima profi ultra skupu , sa ogromnom povrsinom i dalje koristi jako mali deo table jer mu vise ne treba. Takodje pricao sam sa jednim dilerom koji kaze da se kod nas ne mogu naci kvalitetni primerci ali nisam bas siguran u to. Imas us sk-u valjda prosli br. revive o jednoj genius tabli
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
paparazzo
|
![]()
pda, ne koristi veci deo table, iz prostog razloga sto se ruka vise zamara sto je veca povrsina...Ipak, od viska glava ne boli, tako da je bolja veca tabla, nego micro tabla sa kojom se ne moze ni skica posteno odsljakati :S
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka
|
![]()
Ja sam već rekao da koristim genius 5x4 inch-a. To mi je prva tabla pa ne mogu da je poredim sa drugima. Ipak smatram da mnogo velika tabla baš i nije zgodna jer ja volim da naslonim ruku na rub table dok crtam, ako je veća verovatno bi naslonio posred polja i verovatno bi zablokirao komp.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 64 puta na 26 poruka
|
![]()
kinteC, koji wacom imas? ja imam Graphire 3 studio, i to manji (hteo sam veci, imao pare da ga platim, ali u celom @#$@#$% beogradu nije bilo) i sluzi me evo 2,5 godine bez problema, jedino je mish fush i ono platno odozdo mu nista ne valja tako da sam pazario 'normalnog' misha
![]() inace jedan kolega se isprsio i pljunuo 400 evra za intuos, i sad je faca i svi ga mrzimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
paparazzo
|
![]()
uzeo sam PenPartner Wacom table...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Veteran
Član od: 20.10.2005.
Zahvalnice: 433
Zahvaljeno 111 puta na 79 poruka
|
![]()
Ooo, ta ti je dobra
Citat:
![]() jbg,svi živimo slično,ali ne gubi volju za životom ![]() Poslednja ispravka: Psychon@ut (20.10.2006 u 23:30) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
information junkie
|
![]()
Ja se kao nešto palim da kupim tablu, ali kako nemam pojma koja je dobra a jeftina strah me da se ne z4j3b3m pa da uzmem neki shit.
Čuo sam da su wacom-ove najbolje, ali su zato i skupe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 20.10.2005.
Zahvalnice: 433
Zahvaljeno 111 puta na 79 poruka
|
![]()
Planiram da kupim onu Genius 5x4 wizard pen.Košta oko 24e.Da li je ovo previše maleno?
@3dmaniak Kakva je ona tvoja "trust"?Čuo sam da je trust najgori.Kao imaju neku grešku vidi ovo: http://www.ozoneasylum.com/26060 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
wacomovi grafiri i intuosi nemaju baterije, sto im je prilicno velika prednost (olovka je tezine 'prave' olovke, hehe)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ponosni Eipixovac :)
|
![]()
pa neam pojma, ja lepo radim na njoj...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 60 puta na 47 poruka
|
![]()
Imam Wacom Graphire3, onu malu, sluzi me kao i Mrmota vec 2,5 godine i ne mogu da se pozalim
![]() I opet sa slazem sa Mrmotom, mis je da ga svicnes u najblizu kantu. Udoban je, da, ali sta ces kad ga ne mozes koristiti... Moja drugarica ima neki Genius, radna povrsina je veca nego kod mene i ima vise nivoa pritiska. Nije mi se dopao, uglavnom zbog toga sto je olovka preteska... mislim da bi mi zglob otisao posle sat-dva crtanja. Toplo preporucujem Wacomovu Graphire seriju, verujem da je trojka oko/ispod 100 evra :] |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
information junkie
|
![]()
Našao sam u Nišu u Pakomu dve Trustove table... a sad koliko vidim u katalogu je samo jedna...
![]() Trust TB-4200 wl scroll tablet A4+ (228 x 304 mm) wireless USB connection - 107,38 evra Druga je bila A5 formata, i koštala oko 75e. Da li se isplati kupovati ovu manju? Kakav proizvodjač je uopšte Trust? Katalog Skrolujte malo na dole... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
Član od: 5.7.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
![]()
Samo ime kaze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 5.12.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 19 puta na 2 poruka
|
![]()
Moje iskustvo. Imam tablu Wacom a6. Zaista mala ali meni uopste ne smeta.
Vjerovatno da je najvaznije u izboru velicine table, stil i nacin rada svakog crtaca. Neko moze da crta bez problema na malom prostoru, npr. JA ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Član
|
![]() Citat:
nema joj ravne ,ja koristim Graphire A6 i sasvim je dovoljna ima sve sto pozelis treba skinuti nove drajvere...i bicete zadovoljni...cuo sam jednostavno da nevredi nijedan drugi brend uzimati...jer...WACOM je ispekao zanat i ekipa stvarno ozbiljno radi posao i pravi "prave" table...cak i najpovoljniji model bice OK cak i za zahtevnije korisnike ... Mis dajte macki da se igra...naravno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]()
agh jeste li videli graphire 4 O_O
bezicno cudoviste... moram to da nabavim ako stignu neke pare O_o a kosta koliko sam ja nekada platio trojku O_o |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
information junkie
|
![]() Citat:
![]() Hvala za preporuku. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Evo i moje skromno misljenje,
Wacom Graphire koristim jos od davne '99. Tad se pojavio Graphire 1 i bio cudo tehnike. Zatim sam u predhodnoj firmi koristio Graphire 3 koji je takodje "bruka", da bi sad u "najnovijoj" firmi pre par meseci dobio Graphire 4. Sve ove table su extra - a kao zakljucak mogu samo da kazem da jos uvek koristim kuci onaj Graphire 1 iz '99. I dalje sljaka ko blesav... ![]() P.S. Jel zna neko gde moze da se nabavi olovka za njega, posto je poceo da mi se "tupi" vrh. (doduse posle 7 god. koriscenja). |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
bogami i mene to zanima.
nego reci mi kakvi su ti utisci u vezi sa cetvorkom jer sam manje vise spreman da pljunem pare da je kupim :P |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Gaming komp za oko 1000 evra - jesen 08. | Lord of Doom | Šta da kupim? | 27 | 15.12.2008 23:15 |
Gasi Se Komp Ponekad Kad Ga Restartujem | kiconi | Kvarovi | 1 | 17.11.2007 14:09 |
Treba mi nov komp | milke | Šta da kupim? | 33 | 26.9.2007 13:25 |
da li je moguce da se komp restartuje zbog hdd-a? | miksajlo | Nosači podataka | 9 | 11.2.2007 23:10 |
Zvucnici sa linije na komp? | Cheguevara | Zvuk na računaru | 26 | 27.9.2006 18:01 |