Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.11.2012, 23:21   #3501
dallyborr
Starosedelac

Član od: 6.7.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 776 puta na 399 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Vodite racuna kod kacenja raznih zezalica...nemoj da bude posle, sto mi ovaj mod ne radi, sto mi laguje igra, sto secka...

Ima neki TC Mega Mod, ima svasta po njemu, pola od tih stvari vise u vazduhu, tj nisu zakacene za kamion, nego su samo postavljane napamet. Pa kad kamion naidje na neravninu a kabina krene da se ljulja, sve ostalo okaceno na njega stoji staticno.
dallyborr je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dallyborr na korisnoj poruci:
Markob85 (26.11.2012)
Stara 25.11.2012, 0:49   #3502
Volvo
Novi član

Član od: 22.11.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Jel zna neko da li ce se nekad raditi multiplayer za ETS ? To bi bilo extra...
Volvo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2012, 0:55   #3503
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Citat:
volvo kaže: Pregled poruke
jel zna neko da li ce se nekad raditi multiplayer za ets ? To bi bilo extra...
Већ смо причали о томе, видим да си нов, али, ако те баш занима игрица, прелистај мало тему, ионако је угушена којекаквим глупостима

Не зна се да ли ће се радити мулти-плејер, сви смо се сложили да би било добро, али, отом-потом, игрица је скоро изашла, тек ће се унапређивати
Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2012, 0:58   #3504
Volvo
Novi član

Prelistao sam brate... nisam sve do detalja verovatno sam preskocio... ...koliko kosta cd-key da se kupi...treba komp da mi stigne u ponedeljak pa verovatno uzimam igru do petka?
Stara 25.11.2012, 1:14   #3505
GETRIBA
Član

Član od: 17.11.2012.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 26 puta na 16 poruka

KOOONACNOOO!
Uspio sam znacajno pojacati zvuk motora u kabini! Cimanje .def fajlova nije pomoglo, vecina sound modova nije radila nikako, neki su radili ali jos uvijek je bilo pretiho..
Slucajno sam rijesio problem tako sto sam zaboravio u /mod appletu DVA moda za zvuk istodobno. Pukim slucajem (zbog imena) se jedan nalazio prije a drugi nakon njega za ucitavanje, i gle cuda, oba skupa su napravila cudo!! Hahaha. Fox Mulder, prozderi se!!
Hoce li IKAD doci taj dan da kompjuterske IGRE i IGRETINE prestanemo zvati "igrice''??

GETRIBA je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2012, 1:31   #3506
Laxi
Veteran

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Citat:
prelistao sam brate... nisam sve do detalja verovatno sam preskocio... ...koliko kosta cd-key da se kupi...treba komp da mi stigne u ponedeljak pa verovatno uzimam igru do petka?
Кључ на њиховом сајту кошта око 30 € али има да се нађе да се купи код нас, преко неких сајтова за онлајн-куповину за 15-20 €

Citat:
getriba kaže: Pregled poruke
kooonacnooo!
Uspio sam znacajno pojacati zvuk motora u kabini! Cimanje .def fajlova nije pomoglo, vecina sound modova nije radila nikako, neki su radili ali jos uvijek je bilo pretiho..
Slucajno sam rijesio problem tako sto sam zaboravio u /mod appletu dva moda za zvuk istodobno. Pukim slucajem (zbog imena) se jedan nalazio prije a drugi nakon njega za ucitavanje, i gle cuda, oba skupa su napravila cudo!! Hahaha. Fox mulder, prozderi se!!
Hoce li ikad doci taj dan da kompjuterske igre i igretine prestanemo zvati "igrice''??

Извињавам се ако сам вас увредио тиме што сам рекао игрица а не игра
Stara 25.11.2012, 1:52   #3507
GETRIBA
Član

Član od: 17.11.2012.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 26 puta na 16 poruka

Citat:
Laxi kaže: Pregled poruke
Кључ на њиховом сајту кошта око 30 € али има да се нађе да се купи код нас, преко неких сајтова за онлајн-куповину за 15-20 €

Извињавам се ако сам вас увредио тиме што сам рекао игрица а не игра

Hahahah, kako da ne, bas si me uzasno uvrijedio
Ama, mislim, pod kojim uvjetima 'igrica' postaje' igra'?
Sah je igra, covjece ne ljuti se je igra..a stvar koja moze kostati 50+ eura i moze unistiti brakove, ispite, fakultetske godine, prijateljstva, noci i noci neprospavane itd itd.. je jos uvijek ..iihiii....iiiigggrriiiiccaaaa
GETRIBA je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2012, 2:40   #3508
dallyborr
Starosedelac

A sta si uradeo? Ne shvatam....

Ja sam sve zvuke u skaniji i svim kamionima preko def fajla pojacao...imas ih posebno za svaki kamion, pa ih imas posebno za interior/exterior, pa u njemu za svaki zvuk red gde pise vol: ili ti volume.

Da ne ispadne sad da kudim ovde, ali ako ti je nesto greskom ispalo kako treba, a neznas to ponovo da uradis, onda nisi uradeo nista.
Stara 25.11.2012, 2:45   #3509
vitezkoja
Član

Član od: 17.7.2012.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 316 puta na 112 poruka

Kako sam ga ja razumeo imao je dva moda za zvuk...
vitezkoja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2012, 2:46   #3510
Nikola16789
Deo inventara foruma

Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka

Citat:
dallyborr kaže: Pregled poruke
Pa moze i tako, lakse je. A mozes i da napravis crno belu sliku od originalne, u fotosopu, i zapamtis je isto kao 32bit BMP, samo stavis u imenu alfa, da znas da je to.

Kad otvoris glavnu teksturu sa DXTbmp, imas tamo ispod alfa kanala one ikonice, jedna od njih je "import alfa from image", kad kliknes na to on ti otvori prozor i pta koju sliku hoces, ides tamo gde si zapamtio onu crno belu i samo kliknes import.
Ili jednostavno editujes alfa kanal u samom photoshopu

Nikola16789 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nikola16789 na korisnoj poruci:
ksrele (25.11.2012)
Stara 25.11.2012, 2:54   #3511
dallyborr
Starosedelac

Citat:
vitezkoja kaže: Pregled poruke
Kako sam ga ja razumeo imao je dva moda za zvuk...
Pa i da jeste, nemoze oba da rade i da bude jaci zvuk. Nemoze dva ista fajla sa istim imenima, i slabijim zvucima, da kada se spoje daju jaci zvuk. Nemoguce jednostavno...

Drugo ovo pricam zato sto ce opet, ne on, ali svi koji cackaju "napamet" doci ovde sa pitanjem "ne radi mi mod...zasto?"

A sad ti gledaj u zrna i magicnu kuglu sta je on i gde cackao da mu pomognes.

Citat:
Nikola16789 kaže: Pregled poruke
Ili jednostavno editujes alfa kanal u samom photoshopu
Moze i tako da. Ja sam samo laksi primer naveo.

Poslednja ispravka: dallyborr (25.11.2012 u 3:01)
Stara 25.11.2012, 3:05   #3512
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Citat:
GETRIBA kaže: Pregled poruke
KOOONACNOOO!
Slucajno sam rijesio problem tako sto sam zaboravio u /mod appletu DVA moda za zvuk istodobno. Pukim slucajem (zbog imena) se jedan nalazio prije a drugi nakon njega za ucitavanje, i gle cuda, oba skupa su napravila cudo!! Hahaha. Fox Mulder, prozderi se!!
Pa da, imas vise modova za zvuk i u njima razlicita def podesavanja. Verovatno si ranije cackao neki mod koji igra nije uopste uzimala u obzir. Pa si sada menjao modove i taj tvoj izmenjeni je dosao zadnji po slovima i sada je "konacno" konacno proradio u igri.
Ne razumem sto ti je toliki problem proci po svim modovima da vidis da li ima vise njih koji menjaju isti file.
Recimo, danas imas problem sa zvukom a sutra ces sa, npr. granicenjem brzine jer ti vise modova cacka istu stvar.
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2012, 3:08   #3513
dallyborr
Starosedelac

^^Upravo to...sto ni sam nezna sta je uradeo a jeste. Ta dva moda sutra trecem ima da prave zezanje, pa treci onom petom...
Stara 25.11.2012, 3:19   #3514
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Nego, ljudi, da li je neko primetio da mu AI vozila nekako "preskacu" frejmove kada im se priblizite?
Da jasnije objasnim, znaci vozim iza jednog, ide konstantnom brzinom i ja mi pridjem skroz blizu eto cisto bzv kad on odjednom promeni lokaciju, srecom ka napred, i to u jednom frejmu je bio ispred mene na "metar" a vec u sledecem je bio odmaknut na "3 metra".
Ovo se isto desava i kada ih preticem, kada sam u traci pored. Doduse, ne jako cesto ali se desi.

Onda sam primetio i da, ponekad, neprirodno brzo ulete u krivinu i nista im se ne desi.

Ono sto je OK i sto su popravili od prethodnih verzija je da AI vozila ne koce iznenada. Secam se pre idem iza nekog, i lik odjednom legne na kocnicu i u minimalnom rastojanju (koje je totalno neprirodno, cak i sa ABS-om) se zaustavi. Ja, naravno, nema sanse da tako zakocim i ZVEK! Ali, kazem, to je bilo u prethodnim verzijama, ovde je OK cini mi se.

E kad sam kod ABS-a, bilo bi isto cool kada bi i to ugradili u igru. Znaci kada pritisnemo taster kocnice, neko krace vreme igra pojacava silu kocenja tako da ako pustimo taster na vreme nece se nista desiti (kamion ce, naravno, da uspori), ali ako ga zadrzimo malo duze e onda da se tockovi blokiraju, da gume "zastruzu" po asfaltu i onda u jacim modelima kamiona da ima ABS i da se cuje kada se aktivira a mozda i vidi po tragovima kocenja.

Edit:
Pa ako ubace sneg ili vec neku zesce klizavu podlogu - da nam onda ubace i blokade diferencijala.
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2012, 3:33   #3515
Boris Lozac
Veteran

Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 171 puta na 98 poruka

Da to preskakanje se i meni desava, ne uvek, tako je napravljeno verovatno.. izgleda uzas ponekad.
Boris Lozac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2012, 4:04   #3516
Laxi
Veteran

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
Onda sam primetio i da, ponekad, neprirodno brzo ulete u krivinu i nista im se ne desi..
Нека будала малопре улете у кривину, па да не претерам са 50-60, а има знак стоп, па ти види којом је брзином ишао преко, и приколица се преврну на мене а његов камион као да је прилепљен за земљу, ни милиметар се није подигао, изломи се она приколица по мени, направи ми damage 15%, поправка преко 10.000 €
Stara 25.11.2012, 5:04   #3517
Volvo
Novi član

Brljao sam sad po temi i nasao za igranje na tastaturi mislim da je ton majstor nesto malo napisao...e sad kada ulazis u neku blazu krivinu jel proklizava i baca kamion kao u prvom delu ETS-a? Ili je to malo sredjeno u prvom delu pipnes malo strelicu levo ili desno kamion baca nmg da ga sadrzim na putu tacnije na tastaturi normalno ne mozes da drzis strelicu levo ako skreces u blazu krivinu nego moras da seckas stalno e jel tad proklizava? nadam se da ce neko razumeti nzm bas lepo da objasnim imam volan ali SPEED WHEEL 3 ko ***** je
Stara 25.11.2012, 5:13   #3518
Boris Lozac
Veteran

Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 171 puta na 98 poruka

Bilo koji volan ce biti bolji od tastature, nemoj da si lud.
Boris Lozac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2012, 5:44   #3519
Volvo
Novi član

Znam brate ali nervira me okrece se samo za 90...nije isto ti ga namotas malo on u igrici poludi ...treba dosta vremena da se naviknes na ovaj volan...i najveci problem izgubim cd gde su bili drajveri za njega...i trazio po netu i nadjem ali nije to to mogu da podesav koliko hocu on ne daje onoliko gasa koliko ja hocu ili da koci umereno...sve radi kontra...s*****o se nesto ili ovo sto sam ja skinuo nema sve sto treba...nzm sta je ali kupicu drugi malo jeftiniji do 50 evrica nadam se da moze da se nadje dobar...ovaj sam platio pre 5 godina mozda ima i vise oko 60 evra...preskupo za ovu bedu..ali dzabe tad sam bio klinac i zaleteo se kao bik samo molio kevu i cale da kupe... a igrao sam ETS 1 sa ovim volanom nisam mogao da se povatam i predjem na tastaturu... ali je lepo radio na 18wos extreme
Stara 25.11.2012, 5:56   #3520
Laxi
Veteran

Citat:
znam brate ali nervira me okrece se samo za 90...nije isto ti ga namotas malo on u igrici poludi ...treba dosta vremena da se naviknes na ovaj volan...i najveci problem izgubim cd gde su bili drajveri za njega...i trazio po netu i nadjem ali nije to to mogu da podesav koliko hocu on ne daje onoliko gasa koliko ja hocu ili da koci umereno...sve radi kontra...s*****o se nesto ili ovo sto sam ja skinuo nema sve sto treba...nzm sta je ali kupicu drugi malo jeftiniji do 50 evrica nadam se da moze da se nadje dobar...ovaj sam platio pre 5 godina mozda ima i vise oko 60 evra...preskupo za ovu bedu..ali dzabe tad sam bio klinac i zaleteo se kao bik samo molio kevu i cale da kupe... A igrao sam ets 1 sa ovim volanom nisam mogao da se povatam i predjem na tastaturu... Ali je lepo radio na 18wos extreme
Што се тиче проклизавања, сређено је мноооого, нема више тога, сад ако пребрзо уђеш у кривину (са Далиборовим модом за физику) можеш чак и да се преврнеш... Е сад, постоји опција да управљаш мишем (што је веома корисна ако те нервирају тастатура и лош волан), значи наместиш тамо у опцијама и када помериш миш лево, волан се окрене лево, а гас/кочницу можеш наместити где год, небитно је, скроз
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:18.