Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Foto i audio/video
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

ŠDK - Foto i audio/video Saveti u vezi sa kupovinom fotoaparata, Televizora, MP3 i DVD/DivX plejera...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.8.2012, 20:43   #1
LaZaRuS
Član

Član od: 1.2.2012.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
Lightbulb Kablovska preko monitora

Elem , ovako drugari

Gledam kako bih mogao da povezem monitor sa kablovskom televizijom preko nekog tjunera . Bilo bi lepo ako bi tjuner bio eksterni, posto mi je kompjuter na malo nezgodnom polozaju za prijem signala daljinskog. Daljinac bi bio savrsen dodatak posto sam lencuga sa vremena na vreme Pamcenje / preuredjivanje programa bi isto bilo pozeljno. A ako postoji opcija da sve to radi bez kompjutera bilo bi super

Ono sto imam je :
-komp iz profila
-dva dellova monitora iz profila
-prikljucak na SBB kablovsku
-spliter na prikljucku
-par metara optickog kabla viska

Budzet, gledam da prodjem sto jeftinije Ali ima se za izdvojiti ako bude bilo potrebe

Hvala unapred svima koji daju predloge

edit - ima li ko iskustva sa SBBovim D3 paketom, koliko vidim sa njim moze da se strimuje video ''bez nekih vecih problema sa 1mbs''. Koliko je to tacno?

Poslednja ispravka: LaZaRuS (25.8.2012 u 20:43) Razlog: D3
LaZaRuS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2012, 18:47   #2
LaZaRuS
Član

Određen forumom Re: Kablovska preko monitora

Ima li neko neki predlog? Ispade da ovo sto ja zelim moze manje vise bilo koji eksterni tjuner, sada dali neko ima neku preporuku ili da kupujem na srecu?
Stara 13.9.2012, 17:51   #3
SlobaL
V.I.P. Test Drive

Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 813 puta na 699 poruka

Ako imaš samo analogni SBB priključak, kao što i sam kažeš, bilo koji eksterni TV tuner može da odradi posao. Ne znam samo da li želiš neku standalone verziju za koju ti ne treba i uključen kompjuter ili klasičnu tv karticu. Što se standalone tunera tiče, ono što sad vidim da ima da se kupi su uglavnom neki Intex i Kworld. Ja lično poseduje Kworld Blazing Orange TVBox, podržava rezolucije monitora do 1920x1080, solidna slika, dobar daljinac, jedina mana mu je ako se propušta signal iz kompjutera preko kartice na monitor, slika izgleda prilično jadno. Nekad je bilo da se nađe Leadtek TV Pro 1920, koji je bio odličan, nisam siguran da ga sada ima bilo gde.
SlobaL je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SlobaL na korisnoj poruci:
LaZaRuS (14.9.2012)
Stara 14.9.2012, 20:53   #4
LaZaRuS
Član

Citat:
SlobaL kaže: Pregled poruke
Ako imaš samo analogni SBB priključak, kao što i sam kažeš, bilo koji eksterni TV tuner može da odradi posao. Ne znam samo da li želiš neku standalone verziju za koju ti ne treba i uključen kompjuter ili klasičnu tv karticu. Što se standalone tunera tiče, ono što sad vidim da ima da se kupi su uglavnom neki Intex i Kworld. Ja lično poseduje Kworld Blazing Orange TVBox, podržava rezolucije monitora do 1920x1080, solidna slika, dobar daljinac, jedina mana mu je ako se propušta signal iz kompjutera preko kartice na monitor, slika izgleda prilično jadno. Nekad je bilo da se nađe Leadtek TV Pro 1920, koji je bio odličan, nisam siguran da ga sada ima bilo gde.
Najbolje resenje bi bilo da tjuner radi bez kompjutera. Video sam par intexovih koji su kao dobri. Meni je najvaznije da provereno rade sa SBBom i da neki buduci upgrade SBBa nece to zeznuti
Stara 14.9.2012, 21:49   #5
SlobaL
V.I.P. Test Drive

Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 813 puta na 699 poruka

Ja sam gore pomenuti Kworld TV box koristio sa SBB-om i mogu reći da je veoma fino radio. Ne vidim razlog zašto i ostali standalone tv tuneri ne bi radili sa klasičnim analognim signalom, a što se tiče budućih unapređenja, to niko ne može predvideti kako bi ispalo.
SlobaL je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Roba kupljena preko Royal Mail-a... McNAIR Brbljaonica 3 24.11.2011 0:19
Povezivanje 2 kompjutera preko ADSL rutera srksi Komunikacioni uređaji i umrežavanje 0 27.8.2011 0:15
Komp, bez monitora, do 250 evra (ni evro preko:)) Purple ŠDK - Osnovne komponente 17 19.2.2011 4:01
Pomoć oko kupovine TFT monitora (do 160 evra) Aleksandar1985 ŠDK - Grafika 67 8.7.2008 3:44
Remote desktop u LAN-u preko ADSL rutera syncromatic Komunikacioni uređaji i umrežavanje 3 30.6.2008 10:08

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 0:34.