![]() |
![]() |
|
Serverske aplikacije i baze podataka PHP, Perl, ASP, ASP .NET, ColdFusion... MySQL, PostgreSQL, MSQL, Oracle... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Treba mi upit kojim bih objedinio 11 tabela. Tabela studenti je glavna i iz nje bih izvukao imena i prezimena studenta. Imena bi bila predstavljena kao redovi u tabeli. To je osnovna stvar i to sam uradio.
Međutim, kolone su problem. Imam 10 zavisnih tabela od tabele studenti sa vezom 0...1. U zavisnim tabelama (koje ovde predstavljaju kolone) imam jedno boolean polje kojim se ručno verifikuje tačnost unetih podataka u slogu. Da ne dužim, treba mi neki grozni upit, koji će prečešljati 11 tabela (tabelu studenti i ostalih 10), studente izlistati u redovima a boolean vrednosti za tog studenta iz 10 povezanih tabela u kolonama. Primarni a ujedno i strani ključ je JMBG studenta. Zaista nemam ideju kako bih ovo mogao da izvedem i molim vas za pomoć. Nadam se da moje objašnjenje nije toliko konfuzno ![]() Koliko bi ovakav upit opterećivao server? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 367 puta na 332 poruka
|
![]()
JOIN, alijasi kolona i tabela, podupiti, UNION SELECT. Na tebi je da smislis kako zelis krajnji prikaz informacija na starni da izgleda i da na osnovu toga formiras upit. Nazalost tvoje obrazlozenje jeste konfuzno u odredjenoj meri... Inace server ne bi trebao da bude znatno opterecen tim upitom osim ako ne koristis upit u fazonu "SELECT * FROM..." jer na taj nacin povlacis sve podatke iz tabela sto moze da potraje, uvek treba specificirati imena kolona ukoliko nije potrebno izcitati sve podatke iz baze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Rešio sam problem koristeći LEFT OUTER JOIN i radi besprekorno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Upload image PHP i Mysql | nepoverljiv | Serverske aplikacije i baze podataka | 3 | 28.1.2010 11:16 |
PHP forma i MySQL | nepoverljiv | Serverske aplikacije i baze podataka | 1 | 26.1.2010 21:28 |
MYSQL i PHP i Apache | vladakg | Programiranje | 18 | 25.6.2009 7:21 |
PHP MYSQL problem | dark mesiah | Serverske aplikacije i baze podataka | 3 | 12.5.2009 18:00 |
PHP, MySQL i Apache | Jenkiduduldu | Web razvoj | 2 | 5.1.2009 10:53 |