Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Serverske aplikacije i baze podataka
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Serverske aplikacije i baze podataka PHP, Perl, ASP, ASP .NET, ColdFusion...
MySQL, PostgreSQL, MSQL, Oracle...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.8.2011, 2:34   #1
dusandevic
Član

Član od: 23.8.2008.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dusandevic Slanje poruke preko Skypea korisniku dusandevic
Određen forumom Ukršteni upit PHP MySQL

Treba mi upit kojim bih objedinio 11 tabela. Tabela studenti je glavna i iz nje bih izvukao imena i prezimena studenta. Imena bi bila predstavljena kao redovi u tabeli. To je osnovna stvar i to sam uradio.

Međutim, kolone su problem. Imam 10 zavisnih tabela od tabele studenti sa vezom 0...1. U zavisnim tabelama (koje ovde predstavljaju kolone) imam jedno boolean polje kojim se ručno verifikuje tačnost unetih podataka u slogu. Da ne dužim, treba mi neki grozni upit, koji će prečešljati 11 tabela (tabelu studenti i ostalih 10), studente izlistati u redovima a boolean vrednosti za tog studenta iz 10 povezanih tabela u kolonama. Primarni a ujedno i strani ključ je JMBG studenta.

Zaista nemam ideju kako bih ovo mogao da izvedem i molim vas za pomoć. Nadam se da moje objašnjenje nije toliko konfuzno

Koliko bi ovakav upit opterećivao server?
dusandevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2011, 12:41   #2
el_corona
Starosedelac

Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 367 puta na 332 poruka
Određen forumom Re: Ukršteni upit PHP MySQL

JOIN, alijasi kolona i tabela, podupiti, UNION SELECT. Na tebi je da smislis kako zelis krajnji prikaz informacija na starni da izgleda i da na osnovu toga formiras upit. Nazalost tvoje obrazlozenje jeste konfuzno u odredjenoj meri... Inace server ne bi trebao da bude znatno opterecen tim upitom osim ako ne koristis upit u fazonu "SELECT * FROM..." jer na taj nacin povlacis sve podatke iz tabela sto moze da potraje, uvek treba specificirati imena kolona ukoliko nije potrebno izcitati sve podatke iz baze.
el_corona je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2011, 2:02   #3
dusandevic
Član

Član od: 23.8.2008.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dusandevic Slanje poruke preko Skypea korisniku dusandevic
Određen forumom Re: Ukršteni upit PHP MySQL

Rešio sam problem koristeći LEFT OUTER JOIN i radi besprekorno...
dusandevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Upload image PHP i Mysql nepoverljiv Serverske aplikacije i baze podataka 3 28.1.2010 11:16
PHP forma i MySQL nepoverljiv Serverske aplikacije i baze podataka 1 26.1.2010 21:28
MYSQL i PHP i Apache vladakg Programiranje 18 25.6.2009 7:21
PHP MYSQL problem dark mesiah Serverske aplikacije i baze podataka 3 12.5.2009 18:00
PHP, MySQL i Apache Jenkiduduldu Web razvoj 2 5.1.2009 10:53

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:06.