![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 16.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() ![]() Evo jos jedne vecite teme ko je bolji ? Mada to nije bas teme posto za sud nekog programa treba da se izjasne profi majstori ili pak profi amateri. Ukratko ja koristim LW jos pre 10 godina joj od verzije 4.5 a znam da baratam i sa MAX-om i licno mislim da je LW mnogo jaci od MAX-a po mnogo svemu a sta mislite vi po cemu je LW bolji od MAX-a ????? ![]() !!!!! PISITE PAMETNO JER VAS GLEDA VELIKI BRAT !!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Ja cu samo da kazem da kazem nesto oko interfejsa Max-a...
Katastrofa... ![]() Dok Maya... ![]() A LW? ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
|
![]() Citat:
Interfejs LW-a je sto se mene tice neprevazidjen! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
Dakle svidja vam se Interfejs !!
Pa da i ja dam sud o tom interfejsu. Kao prvo ne postoje ikone sto mu daje SMEK da se zapravo radi o visoko profesionalnom prog. sto zapravo i jeste ! Druga stvar interface ne optercuje masinu jer je on textualni i brzo se odaziva na komande. Dok MAX je saren ko uskrsnje jaje i generalno mi se ne svidja, a isina je da je MAX KOMERCIJALNI prog. a ne Profesionalni kao npr. MAYA ili LW. sto dovoljno govori samo za sebe. CAO! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Jel' vi ljudi znate sta pricate? (to prvo da vas pitam)?
hmmm... Interfejs bolji od ovog, interfejs bolji od onog. To kao da ste snajke, pa kazete, bolji mi od ovog, bolji mi od onog... ![]() A koliko je vas, molicu lepo, skroz, i do kraja probao jedan ili drugi interfejs? Sto se mene tice probao sam sve popularnije (lighvawe, maya, 3D max, XSI, Blender, 3D wings... (b.t.w. necu da pominjem lighvawe i real 3D sa Amige)) , ali o nijednom ne sudim dok ga ne upoznam do krajnjosti... U ovome slucaju malo sam vise zasao u tri programa (sto se tice interfejsa)... U XSI, u Max, i u real 3D... i svaki od njih ima interfejs koji je u skladu sa namenom u kojoj je program radjen Sustina je: Pomalo vam je besmisleno pitanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Cek cek - Sudite o programima po Interfejsu?
Od svega sto ti programi nude vi ste nasli da sudite po INTERFEJSU? E ponasaste se kao decica. I po 100 000. put - Program je program - a ruke onoga ko radi su presudne. I aman vishe sa ovakvim temama. A ovaj -ATI- Nesto te nema na onoj temi o LWu. Bas kad je trebalo da pokazes BILO koji tvoj rad. Zanimljivo zar ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Komentarisao sam intefejs a ne program, a vi ko pravi spameri kao uvek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
OK ljudi necemo da se svadjamo, ali necemo ni da se lazemo...
![]() Ali ja kada sam Uninstall-lirao 3D Max 8, i Install-irao Maya 7... Vise mi se dobala Maya i lakse mi je raditi u njoj... |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
To o ne laganju moze.
Dakle Max je bio jeste a koliko vidim i bice program u kome sam najproduktivniji Rezultati govore za sebe http://www.robotech.united-earth-gro.../view/388/281/ A da - trejler 2 je available ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Ljudi ovo je besmisleno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Da li su 3Dmax i Maya po nameni potpuno ekvivalentni ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
Pa ne bih rekao da su Ekvivalenti . Premda da ja modelujem i animairam u LW 8 ,
osecam neke nedostatke sto se animiranja tice i efekata kao npr. kosa .Znam recicete da toga ima i u LW preko Sasalite plugina i slazem se sa tim ali ne moze da se ceslja kosa kao u Mayi i to jos u realnom vremenu. Drugo Maya je 100% animibilna to jest svaki parametar moze da se amimira, fizika je bolja barem 50% u odnosu na LW i tako dalje Maya je prog. No.1 za animiranje ali ne i za modeling u sto sam siguran da je LW bolji i brzi.. Hvala na paznji !! Drugo pitanje ...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
![]() Citat:
Ponovi ovo za modelovanje? ![]() Kako mozes da kazes brzi? ![]() Ako cemo o brzini onda valjda zavisi sta modelujes, kako, sa cime kreces sa cime zavrsavas... Koliko hoces da bude realisticno... Itd... I drugo zavisi od autora... Koliko poznaje program... Da li mu treba pola sata da nadje Edit Polygons => Extrude Face... Ili ce za 1 secundu preko tastature... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Veteran
Član od: 5.7.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Novi član
Član od: 23.8.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
U ovoj temi je ochigledno pogubljen sav smisao i srzh.
Ne treba da se raspravljamo chiji je program bolji, a chiji gori, nego da navedemo razloge zashto je program koji koristimo bash taj koji koristimo, a zashto program koji ne koristimo, ne koristimo. :] Ja recimo koristim LW jer mi je simpatichniji, a za MAX takodje mislim da je vishe komercijalan, nego profesionalan. 3Ds MAX: jedino shto dodje novo osim "verzije" programa (7,8 i 9) je par plug-inova, i mozhda neki materijal. Dok se recimo LW 7 i 8 drastichno razlikuju, a o 9 netju ni da pricham. Maya: nisam siguran, ali znam da je najkorisnija, samo je kolje shto ne mozhe da radi na slabijim rachunarima (josh jedan od razloga zbog chega koristim LW8 a ne Maya ili LW9). Takodje mislim da ljudi koji "znaju" da su najproduktivniji, i da tje biti najproduktivniji sa paketom koji koriste treba bar da pokushaju da rade i na nekom drugom paketu (to se ne odnosi samo na nesonjacc, i, ako je probao druge pakete, slobodno mozhe da tvrdi da JESTE najproduktivniji sa MAX-om - BTW svaka chast bobi!), pa neka onda uporede rezultate, i ako je stvarno tako, neka slobodno tvrde shta hotje. Samo mi je teshko da u to poverujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
information junkie
|
![]()
omfg, idemo opet...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]()
Erm...Zasto ljudi vade skoro godinu stare teme iz naftalina, kad za to nema ni najmanje potrebe.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
Član od: 5.7.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
![]()
HMmmm zanimljiva tema , e pa ajde ovako to da prikazem. Uzmimo max mayu XSI i LW I sad pitanje koji je bolji program . E pa odgovor je veoma prost Tvrdim da je trenutno najbolji programa ILM-ova maya i to verovatno 7.0 , i to u rukama onoga ko zna njen pun kapacitet da iskoristi. A pod ILM-ovom mayom podrazumevam neprirodno mocan paket nabudzen neshavtljivo dobrim mel scriptama dostupnim samo ILM-ovcima koji razbijaju sve shto im se nadje na putu sa njima, zaboravih da pomenem i PIxara
![]() ![]() Isto vazi za LW i max i slicne pakete TAko da ako realno sagledamo situaciju maya u dobrim rukama ima potencijal da bude naj program zbog njene fleksibilnosti i tu valjda nema rasprave, tako je. ALi jako malo ljudi ce u ovoj zemlji ikad i sanjati da ispuni taj potencijal ![]() A shto se tice interfejsa koji je zapravo i razlog zashto sam preshao sa maxa na mayu ![]() ![]() Poslednja ispravka: GOKSIMASTER (4.9.2007 u 2:48) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
Goksi.... molim te brate... nemoj da dizes tenziju..... ti si dobar decko i znam da se puno trudis da naucis(isto kao i ja) i da mozda znas neke stvari al nemoj da "flame"-ujes.... svi dobro znamo da ti nemozes da uradis u maya sto criss moze da uradi u max-u ili da ja ne mogu da uradim u max-u ono sto predavaci iz chirona mogu da urade u maya-i.... dakle po milioniti put.... i daj boze da se vise ne ponavlja.... nije bitno u kom se programu radi nego ko radi. Ko sto rekoh.... ti si dobar decko samo sto ponekad od gledanja blizardovih animacija potcenjujes neciji trud i volju....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
sta mislite o sony psp | ravenbgd | ŠDK - Prenosni računari | 12 | 11.11.2006 18:42 |
Šta mislite o Kuzminoj kolumni JA IGRAČ, uopšte | 6ojaH | O SK-u uopšte | 4 | 4.7.2006 14:57 |
Šta mislite o ovom računaru? (INTEL 945PL) | Sekki | Šta da kupim? | 22 | 22.5.2006 12:54 |
pomagajte ljudi! (uzeo bih ati 1300pro/256mb) | barkley | ŠDK - Grafika | 15 | 20.5.2006 11:19 |
Sta mislite o Motoroli a925 | Peruzzi | Programi za mobilne telefone | 1 | 17.5.2006 22:55 |