![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Veteran
Član od: 4.10.2008.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 196 puta na 181 poruka
|
![]()
To samo znaci da je windows 7 loader na toj particiji,ne mora da znaci da je tu i windows 7 instaliran.Ako si npr. imao xp ili neki drugi windows instaliran na toj particiji gde su ti sad podaci,pa si ga izbrisao posto si instalirao sedmicu,w7 ce loader da stavi na tu particiju gde je bio xp.Mada najverovatnije kod tebe ovo nije slucaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ne ne na toj particiji mi nikad nijedan OS nije bio instaliram (mozda jeste pre 5-6 godina al se ne secam a i ako jeste verovatno je bio pao format)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Veteran
Član od: 7.3.2008.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 69 puta na 64 poruka
|
![]()
Pocetnik sam u Linuxu i bas neznam da radim u njemu pa bih vas zamolio za jedan odgovor. Prilikom svakog ulazska u sistem automatski mi se podesava rezolucija na 1024x768, pa uvek moram da menjam na vecu. Da li postoji neki lek za ovaj problem ?> Skinuo sam drivere koji su mi preporucili. Koristim ubuntu 9.10
|
![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |
Član
Član od: 1.4.2010.
Zahvaljeno 37 puta na 33 poruka
|
![]() Citat:
idi u system>administration>Nvidia X Server Settings tamo podesis rezoluciju i ides na "save to X config file" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]()
To ako Ubuntu ne koristiš u Live režimu, odnosno ako je instaliran na HDD. Ako bootuješ Ubuntu sa CDa svaki put, neće raditi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Deo inventara foruma
|
![]()
samo da kazem da sam ja moj problem resio
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Veteran
Član od: 7.3.2008.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 69 puta na 64 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Ex Parrot
|
![]()
Izbriši postojeći xorg.conf (kao root) pa probaj ponovo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Deo inventara foruma
|
![]()
imam i ja jos jedno pitanje:
sambu sam instalirao preko terminala. E sad me zanima gde se ona nalazi kako bih mogao omoguciti file sharing izmedju ubunta i 7ce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Član
|
![]()
Samba je servis koji obezbeđuje deljenje fajlova u mreži (između ostalog i) sa windows mašinama.
Pokreće se uglavnom automatski. Ručno možeš da je pokreneš komandom sudo service smbd start && sudo service nmbd start Ako imaš sreće i sve radi out of the box, dovoljno je da klikneš desnim tasterom na neku fasciklu, odabereš Share (Razmeni), i štikliraš deljenje (i ako želiš Guest account, da bi i oni koji nemaju nalog na toj mašini mogli da pristupe deljenoj fascikli). |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku milke na korisnoj poruci: | ||
NIx Car (6.10.2010) |
![]() |
#633 |
Deo inventara foruma
|
![]()
imam jos par pitanja:
da li postoji nacin da downloadujem i instaliram drajvere za grafu (ati 9600) preko terminala posto mi nekako tim putem brze downloaduje nego preko mozile/chromea? ostala cu kad se setim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
Član
Član od: 1.4.2010.
Zahvaljeno 37 puta na 33 poruka
|
![]() Citat:
i tamo mozes da instaliras sve drajvere samo klikni na drajvere i idi na "Activate" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Deo inventara foruma
|
![]()
e sad problem je sto nemam nijedan jedini drajver. Pise mi: No proprietary drivers are used on this system
Jos jedno pitanje kako da dodam Universe u source listu posto ocu da skinem nesto sa tog sourcea? |
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Član
|
![]()
ATI ne pravi više drajvere za tu karticu jer je smatra zastarelom. Zato nemaš ponuđene vlasničke drajvere u Hardware Drivers.
Ali to i nije toliki problem, slobodni drajveri za ati kartice su sasvim dobri za svakodnevnu upotrebu. 2. pitanje: štikliraj ovo: Synaptic Package Manager -> Settings -> Repositories -> Edit Software Sources -> Community-maintained Open Source software (universe) |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Član
Član od: 23.10.2007.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
pozdrav,
prvi put sam instalirao linux(ubuntu 10.10) cisto da vidim kako to izgleda, i imam jedan problem, kada pokusavam da instaliram nesto, odnosno otkucam u terminal-u, iskoci mi [sudo] password for {user} :, i ja pokusam da otkucam al nista se ne desava, i ne mogu da nastavim dalje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Ex Parrot
|
![]()
Heh, ne shvataj ovo lično, ali po n-ti put: kada se kuca password u linux terminalu (konzoli) ne dobija se nikakav odziv.
Znači, samo ukucaj lozinku i udari enter i ima da radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Član
Član od: 23.10.2007.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
ali iskoci mi sorry, try again
|
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Ex Parrot
|
![]()
Onda ne kucaš ispravnu lozinku. Mala i velika slova se razlikuju, a ukoliko si koristio lokalizovanu verziju možda je pass ispisan ćirilicom ili sa nekim latiničnim znakom. Ukucavaš svoj korisnički password, right?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
linux, pocetnicka pitanja |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pređoh na SuSE - trebaju mi odgovori na nekoliko pitanja | Bokile | Slobodni softver | 1 | 21.6.2009 21:40 |
Editovanje pitanja u Milioneru | stefanACM | Male igre | 12 | 12.5.2008 22:04 |
Spisak pogođenih pitanja - Muzički kviz | [Imzadi] | Kvizovi | 5 | 4.4.2008 21:06 |
Početnička pitanja u vezi sa ADSL-om | d_drazic | Internet usluge | 6 | 19.12.2007 1:09 |
Spisak pogođenih pitanja - Filmski kviz | [Imzadi] | Kvizovi | 2 | 30.10.2007 20:36 |