Od pre nedelju dana sam korisnik KBCnet kablovskog interneta koji je valjda zapravo neka vrsta "LAN neta", odnosno svi mi u mom kraju smo poveani u neku vrstu LANa pa preko provajdera idemo na internet (tako mi je nekako objasnio drug kada je dosao kod mene, ne razumem se bas u te stvari). Imam dva pitanja.
1. Prvi problem je sto smo izgleda svi ili mnogo nas u mom kraju sa istom IP adresom pa najcesce ne mogu da koristim najpopularniije file-hosting sajtove kao free user al to ajde nekako za sada i mogu da tolerisem jer je internet najjeftiniji za koji znam a nisam vezan ugovorom a torrenti me dobro sluze. Ipak ako postoji nacin da se ovaj problem prevazidje molio bih za savet.
2. Drugi problem koji me cudi i koji mozda nije vezan sa KBCnet-om, ali ja ipak sumnjam da jeste, je taj sto kada odem na sajt Rockstargamesa
http://www.rockstargames.com/ izadje mi ovo:
Not Found
The requested URL was not found on this server.
Apache Server Port 80
Kod ljudi sa drugim provajderima i na mom mobilnom sajt normalno radi, a na kompu ovo izadje sa bilo kojim browserom da pokusam da otvorim. U cemu je problem? Sta uopste ovo sto mi izlazi znaci? Istrazivao sam malo na netu i video da se ljudi zale da im ovo izlazi kada testiraju sopstvene sajtove?!
Inace komp i internet u svim drugim sferama odlicno rade, Windows XP SP3 updejtovan, ne verujem da imam neki virus jer bas pazim a za svaki slucaj sam upravo preskenirao Avastom i Malwarebytesom i ocisto smece sa kompa CCleanerom i Revo Uninstallerom. Problem i dalje postoji. Hvala unapred!!!