Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.5.2014, 13:37   #1
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.679
Zahvaljeno 11.371 puta na 7.250 poruka
Određen forumom Panzer Tactics HD

Još jedna igra u stilu Panzer Generala. Doduše ovo je rimejk istoimene igre iz 2007. godine koja je izašla za Nintendo DS () tako da sam prilično sumnjičav što se kvaliteta tiče, ali po slikama izgleda OK. Igra izlazi sutra.

http://www.panzertactics.com/en/

http://store.steampowered.com/app/277630/
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.6.2014, 21:18   #2
=FI=Ghost
Veteran

Član od: 27.5.2008.
Zahvalnice: 646
Zahvaljeno 328 puta na 217 poruka
Određen forumom Re: Panzer Tactics HD

Da li igra ovo neko?
=FI=Ghost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2014, 13:47   #3
director
Starosedelac

Član od: 13.3.2007.
Zahvalnice: 185
Zahvaljeno 180 puta na 159 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku director

deluje pristojno, malo lepša grafika od panzer generala ali čini mi se da je AI malo lošiji. No navodno je saveznička kampanja ekstra teška.
director je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2014, 14:07   #4
DeCoy
Intel Inside

Razmišljao sam da je kupim za 4-5 ključeva sad tokom letnje rasprodaje jer je bila na 50%, ali sam odustao jer imam par igara slične tematike već na lageru. Ocene su većinom pozitivne, na Steam-u negativne ocene daju mahom ljudi koji ne kontaju ovaj tip igara (npr. neka budala navodi ograničen broj turnova u scenariju kao ogromnu manu igre). Ako se nateram da odigram Strategic War in Europe možda i ovo dođe na red
Stara 10.7.2014, 17:49   #5
director
Starosedelac

ako je Panzer General/Corps ono što voliš definitivno imaš preporuku. ako su ti te igre makar osrednje onda preskoči. Iako izgleda lepše deluje pliće od PG. Uostalom ima već par klipova na YT, to će ti više pomoći da se odlučiš nego ovako kratka napomena s moje strane.

Ja ću je tek večeras igrati malo duže da bi imao punu sliku, ovo pišem na osnovu 20 minuta.
Stara 10.7.2014, 21:32   #6
choi
Veteran

Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 146
Zahvaljeno 156 puta na 100 poruka

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Ako se nateram da odigram Strategic War in Europe možda i ovo dođe na red
Ja sam odigrao Strategic War in Europe nesto malo kad sam kupio u onom bundle-u, ali mi nije odgovaralo.

Najveci problem sam imao sa nedostatkom nekog detaljnijeg uputstva za igru.
Nigde ne pise na osnovu cega kapitulira odredjena drzava, sto mi je stvaralo velike probleme prilikom osvajanja Rusije .
Na prvu sam stand. birao Nemacku i kad je poceo rat sa Rusijom, osvojio im sve najbitnije gradove - ostalo samo nekih malih sela u coskovima u nekim brdima gde mi treba 6 poteza samo da dodjem do njih i onda su poceli Rusi da dovoze sa te male teritorije gomile jedinica. Posle nekoliko poteza mucenja sam odustao, probao jos jednu partiju i video da isto ide i zabatalio.
Malo sam istrazio i uocio da Rusima production poeni (imaju namenu slicnu kao i industrijski poeni u Herats of Iron) rastu eksponencijalno kad su u ratu sa mnom (Nemackom).

I plus nisam skontao kako funkcionise supply (posebno prekomorski).
Probao sam da osvojim Norvesku, ali prilikom iskrcavanja, snaga jedinice bi pala na cetvrtinu prvobitne vrednosti.

Na internetu je tesko naci bilo kakvu korisnu smernicu o igri, tako da sam na kraju od toga i odustao (jedino sto je posledica svega je da sam ponovo dobio zelju za kupovinom Panzer Corpsa - samo ako rese da snize pocetnu cenu)

Izvinjavam se za offtopic, ali ionako teme vezane za ovaj tip igara nemaju neko posebno interesovanje pa je svaki doprinos dobar
choi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.7.2014, 12:38   #7
director
Starosedelac

Što se tiče ovog žanra definitivno Time of Fury (Time of wrath je isto dobar, ali je u Fury ispravljeno par loših rešenja iz wrath-a) je po mom ukusu najbolji pretstavnik iz domena grand strategy. Panzer General/corps je najbolji što se tiče samih bitaka.

Inače sinoć sam igrao malo duže Panzer Tactics.

Jedinice se prenose iz misije misiju, i manje više sve funkcioniše kao i u PG/PC osim što se ne mogu pojačavati kao tamo ali skupljaju iskustvo koje im daje bonuse. Ovde se komandanti kupuju direktno i daju jedinici kojoj mi želimo, i pride daje bonus i okolnim jedinicama koje mogu da profitiraju od tog bonusa. Na primer general koji daje +1 range artiljeriji ne daje ništa pešadiji ili teknovima i tome slično.

Igra ima tri kampanje, Nemačka, Ruska i Saveznička svaka po 10 misija + bonus misije. Tutorijal je odličan i detaljan mada potpuno nepotreban veteranima PG serijala.

Mape su skoro iste kao u PC. Iako lepše izgledaju, deluju siromašnije. Nemačka kapanja je easy kampanja i sve ide kao po koncu, mada sam već dva puta izgubio scout i at top . Ruska kampanja je normal dificulty a saveznička hard ali pošto ih nisam probao ne bi komentarisao.

Pomorski desanti su ovde bolje urađeni, ne gubi se ceo turn za iskrcavanje/ukrcavanje nego svaka radnja ima cenu u movement points. Na primer iz Danske u Norvešku sam se ukrcao, prešao more i iskrcao u jednom krugu. Ostalo je sve isto kao i u PG ili nažalost lošije.

Novina je commando unit, ta jedinica može da uništi supplies (gorivo/municija) drugim jedinicama što je izuzetno korisno kada naletite na jačeg protivnika pa čak i da ubije protivničkog generala. Ona je nevidljiva na mapi dok ne pokuša neku od sabotaža.

Kao što sam rekao u prvom postu, kome se PG svideo definitivno će i ovo, mada u manjem obimu. Kome je PG osrednja ili loša igra nema šta da traži ovde.
Stara 20.11.2014, 19:19   #8
DeCoy
Intel Inside

Bundle-ovana igra za 2.66€ (zajedno sa još 9 igara prilično sumnjivog kvaliteta ), definitivno se isplati, ja sam uzeo igru pre koji mesec na popust na Steam-u.

http://www.bundlestars.com/all-bundles/ballistic-bundle
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Panzer Corps DeCoy Strateške igre 60 27.4.2017 9:05
Achtung Panzer: Kharkov 1943 Anceloti`85 Strateške igre 18 20.5.2013 20:49
DARPA ACTUV Tactics Simulator Stranger2 Simulacije vožnje 1 3.12.2011 19:16
Grotesque Tactics 2 : Dungeons & Donuts Nighty Role-Play 5 1.10.2011 15:36
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel DeCoy Role-Play 7 28.11.2008 14:13

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:36.