Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 11.11.2025, 2:43   #16701
Pipboy
Starosedelac

Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 846 puta na 505 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

BLACK PHONE 2

https://www.imdb.com/title/tt29644189/

Zbrzani nastavak koji postoji isključivo da se kapitalizuje odlična prođa prvog dela, sa nebuloznim momentima u scenariju i paranormalnim elementima priče koji su odvrnuti na 11, za razliku od daleko boljeg i suptilnijeg načina na koji je to odrađeno u prvom filmu.

Film krasi uspela, mračna atmosfera teška kao nakovanj koja bi postidela i jednog Karpentera (mada bi mogli da više olade sa tim zrnastim filterom à la 80-e), uz jednu pamtljivu scenu sa odlično ubačenom muzikom Pink Flojda. Kako cela stvar odmiče, međutim, postaje sve apsurdnija (jer su odlučili da, iz nekog razloga, kopiraju Stravu u Ulici Brestova od svih stvari), sve do totalno bizarnog finala koje je... uklizalo.... iz nekog sasvim desetog filma.
Pipboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.11.2025, 14:45   #16702
Suad Novic
Deo inventara foruma

Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 241
Zahvaljeno 437 puta na 360 poruka

The Long Night (1947)
https://www.imdb.com/title/tt0039581/

Rimejk filma Le jour se lève (1939).
Anatomija jednog ubistva kroz flešbekove počinioca. Dobar noir.
Suad Novic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.11.2025, 15:24   #16703
Pipboy
Starosedelac

DEAD OF WINTER

https://www.imdb.com/title/tt7574556...cord_2_cdt_t_2

Zimski "triler" o penzionerima za penzionere, sa okej fotografijom i atmosferom s obzirom na okruženje u kojem se odvija, ali imbecilnom pričom i odlukama likova kako radnja odmiče, uz Emu Tomspon koja se nesnosno blamira u lošem pokušaju da imitira Frensis Mek Dormand iz originalnog Farga.
Poseban bonus su nepotrebne flešbek scene iz mladosti njenog lika, koje su tu isključivo kako bi razvukli film na prihvatljivo trajanje (s obzirom da imaju nulti kapacitet za emotivnim manipulisanjem, kako su se već nadali).
Stara 23.11.2025, 1:30   #16704
Pipboy
Starosedelac

ANEMONE

https://www.imdb.com/title/tt33549447/

S obzirom na "priču" i poentu, film je apsurdno predugačak i razvučen, bukvalno prvih 30 minuta nema ni nagoveštaja o tome u kom pravcu će ići radnja. To ne oduzima od kvalitetne režije, fotografije i perfomansa (pre svega glavne zvezde u par solidnih monoloških scena), ali tražiti od nekoga da ovome posveti dva sata svog vremena nije previše smisleno niti ima puno opravdanja.
Stara 24.11.2025, 16:48   #16705
Dantheus
Veteran

Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 289
Zahvaljeno 219 puta na 159 poruka

^Ja sam ga odgledao na jedvite jade. Mislio sam da će biti jedan od onih pretencioznih, smaračkih filmova koje samo Letterboxd filmofili i redditori dižu u nebesa, ali ovaj ni tamo nije dobio pozitivne ocjene. Nije u pitanju krš, jer je predivno snimljen i ima nekoliko upečatljivih scena, ali je prazan, dosadan i razvučen preko svake mjere.

Nevezano za film, mislim da je cijela priča oko Daniel Day-Lewisa prenaduvana i da su njegovi performansi precijenjeni, barem u ovih poslednjih nekoliko filmova, mnogo više mi se dopadao u My Left Foot, In the Name of the Father i Unbearable Lightness of Being (što je stvarno nepopularno mišljenje). Nema sumnje da je u pitanju jedan od najtalentovanijih glumaca svih vremena, ali nijedna od njegovih uloga koje se dižu u nebesa (TWBB, Gangs of NY i Lincoln) me nije oduševila. U svakoj demonstrira ogromno glumačko umijeće, ali od svake je napravio karikaturu koja odudara od ostatka filma i što je najgore, svjestan si da svakog trenutka glumi, za razliku od, naprimjer, Joaquina Phoenixa (i nekih drugih čak manje poznatih imena) kojima vjeruješ od početka do kraja filma. Ali je*iga, za filmofile je ovo blasfemija...
Dantheus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2025, 10:46   #16706
Pipboy
Starosedelac

BLIZZARD OF SOULS (THE RIFLEMAN)

https://www.imdb.com/title/tt6084202/

Solidan letonski ratni ep o učešću zemlje u I svetskom ratu, rastrzane između boljševika, nemaca i sopstvenog identiteta i borbe za nezavisnost, ispričan iz perspektive golobradog mladca kojem je rat uzeo sve, pa onda još malo.

Dobro snimljeno, sa par efektnih scena i nekim momentima koji deluju naizgled nemušto, ali zapravo uverljivo dočaravaju konfuziju i pogubljenost vojnika koji se nađu u svojim prvim borbenim angažmanima. Dodatni plus filma su i neki fakti prezentovani na kraju filma, vezani za posledice koje je rat ostavio na Letoniju u tom periodu.
Stara 28.11.2025, 7:52   #16707
Suad Novic
Deo inventara foruma

Citat:
Pipboy kaže: Pregled poruke
BLIZZARD OF SOULS (THE RIFLEMAN)

https://www.imdb.com/title/tt6084202/

Solidan letonski ratni ep o učešću zemlje u I svetskom ratu, rastrzane između boljševika, nemaca i sopstvenog identiteta i borbe za nezavisnost, ispričan iz perspektive golobradog mladca kojem je rat uzeo sve, pa onda još malo.

Dobro snimljeno, sa par efektnih scena i nekim momentima koji deluju naizgled nemušto, ali zapravo uverljivo dočaravaju konfuziju i pogubljenost vojnika koji se nađu u svojim prvim borbenim angažmanima. Dodatni plus filma su i neki fakti prezentovani na kraju filma, vezani za posledice koje je rat ostavio na Letoniju u tom periodu.
Slažem se apsolutno.
P.S. Rastereti malo sanduče za PM, puno je, ne mogu ti se slati poruke.
Stara 28.11.2025, 12:41   #16708
Pipboy
Starosedelac

Očišćeno.

SHARP CORNER

https://www.imdb.com/title/tt9569096/

Solidna karakterna crnohumorna (donekle) priča koja u zadnjoj trećini skreće više u vode punokrvne drame, što je dobra odluka s obzirom na početnu premisu (fascinacija i opsesija glavnog lika saobraćajnim nesrećama). Ben Foster izvrstan, jedan od potcenjenijih glumaca svoje generacije, s obzirom za kolike je sve domete sposoban (pogotovu u ovom filmu u kojem je u svojem nestandardnom izdanju).
Stara 1.12.2025, 12:03   #16709
Pipboy
Starosedelac

NO OTHER CHOICE

https://www.imdb.com/title/tt1527793/

Još jedna simpatično-razigrana majstorija Park Čan-vuka, režisera Oldboya, Handmaidena i inih korejskih klasika, o glavi porodice koji, ne videći drugo rešenje, odluči da keba potencijalne kandidate za posao na koji je bacio oko (priča je bazirana po knjizi Ax, kao i prva adaptacija te priče u režiji Koste Gavrasa iz 2005. godine, kome je ovaj film i posvećen).

Rutinski sjajno snimljen i montiran, film je manje okrenut jačem socio-komentarisanju i više fokusiran crnohumornim momentima i efektnim odnosima između likova (naročito glavnog lika i supruge mu), sa gomilom uspelih scena gde se režiser poigrava sa sijaset tehnika filmskog zanata (uključujući upotrebe različitih perpspektiva, montaže, pokreta kamere, obrade i dizajna zvuka (naročito u jednoj sjajnoj sceni rvanja između likova) i slično).

Sve ovo je, maltene, sekundarno jer je glavna zvezda filma glumac Li Bjung-hun, pre svega zbog atipične uloge jer se proslavio kao defaultni negativac i opasan ćutljivi baja u dosadašnjoj karijeri, a koji je ovde odradio vrhunski posao smušenog oca porodice koji deluje da nije baš uvek siguran šta zapravo radi.
Stara 5.12.2025, 22:03   #16710
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.462
Zahvaljeno 1.969 puta na 1.441 poruka

Citat:
Pipboy kaže: Pregled poruke
DEAD OF WINTER

https://www.imdb.com/title/tt7574556...cord_2_cdt_t_2

Zimski "triler" o penzionerima za penzionere
Sasvim OK film. Ništa spektakularno, ali pristojno.
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2025, 6:58   #16711
Suad Novic
Deo inventara foruma

Nobody (2021)
https://www.imdb.com/title/tt7888964/

Nobody 2 (2025)
https://www.imdb.com/title/tt28996126/

Idu u paketu. Jadan porodični čovek kojeg ubija dosada... jedino gde mi pada na pamet da smestim ovo je crnjak, i ne ide mi u glavu da se potroši masna lova na pirotehniku i ostalo za ovakav Tarantino-klišeraj. I našta li je spala Šeron Stoun (u 2) kad je prihvatila ovakvu ulogu.

Poslednja ispravka: Suad Novic (6.12.2025 u 10:25)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Suad Novic na korisnoj poruci:
ZoNi (6.12.2025)
Stara 6.12.2025, 13:42   #16712
Pipboy
Starosedelac

BUGONIA

https://www.imdb.com/title/tt12300742/

Dobra vežba iz apsurdnosti koja verovatno neće prijati svima kada se na kraju sve razreši, ali i bez obzira na samu priču mnogo veći utisak ostavljaju odlični performansi sva tri glavna glumca, sa dobrim dijalozima i njihovom međusobnom dinamikom, kao i sjajnim završnim audio-vizuelnim kolažom scena.
Stara 6.12.2025, 15:16   #16713
Kidja
Deo inventara foruma

Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka

Citat:
m1aden kaže: Pregled poruke

Predator: Badlands

Srećom pa ovog puta trejler nije jedino što valja.Odlična akcija od starta do završetka.Jako malo sasvim ok drame i humora.Efekti odlični.Lik koji glumi predatora i Elle odlični.Ni malo mi ne smeta što je seting kakav jeste.
Upropastise jednu od boljih fransiza. Znam lore i kapiram da on tek treba da postane Predator ali sve mirise na Dizni.
Onaj Pray od prosle godine je bio bolji sto se mene tice jer je u skladu sa nekim osnovama serijala.
Predator je nezaustavljiva masina za ubijanje. Nema nikakve emocije. Savrsen vojnik. Ovo je ipak limunadica bila. Ali dobro odradjenja limunadica.
Kidja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2025, 0:10   #16714
Pipboy
Starosedelac

DEAD TO RIGHTS

https://www.imdb.com/title/tt36598036/

Solidan kineski ratni ep o japanskim zločinima u Nanjingu tokom 2. svetskog rata, ispričan iz perspektive nekoliko nevoljnika koji su u lokalnoj fotografskoj radnji razvijali fotografije za Japance, uključujući i snimke masakara i zverstava. Kvalitetno snimljeno, sa stotinama i hiljadama statista u kadrovima u nekoliko scena kojih se ne bi postideo ni Spilberg u najboljim danima, sa scenama nasilja i zločina koje su sasvim efektne u većini slučajeva, ali opet sve nekako deluje na distanci, niti izaziva uvek onakvu emotivnu reakciju kakva je valjda zamišljena.
Stara 7.12.2025, 5:07   #16715
Suad Novic
Deo inventara foruma

Devil in a Blue Dress (1995)
https://www.imdb.com/title/tt0112857/

Lik đavolske cure je sve, samo što nije đavo, i uz to je poprilično tupava, ali slatka nekako. Neuspeo pokušaj da se uradi nešto u stilu Filipa Marloua, što verujem da je bila prvobitna nakana. Utisak mi je da je veliki promašaj to što je glumačka ekipa pretećno crnačka (molim da se ovo ne razume pogrešno), što čini se unosi žanrovsku konfuziju. Kao triler, može da prođe. Denzel jedina svetla tačka.
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip Devil In A Blue Dress 1995 REMASTERED 720p BluRay HEVC X265-RMTe.zip (35,4 KB, 0 puta viđeno)

Poslednja ispravka: Suad Novic (7.12.2025 u 5:22)
Stara 7.12.2025, 11:10   #16716
Pipboy
Starosedelac

SIRAT

https://www.imdb.com/title/tt32298285/

Dobra, teška, životna drama starog kova o ocu koji u pustinjama Maroka, sa trupom prezrelih rejvera, pokušava da nađe davno odmetnutu ćerku. Ovo je samo okvrina priča koja brzo biva zanemarena, jer je film pre svega, studija o izgubljenosti i potištenosti, dodatno pojačana zastrašujućim koliko i lepim prizorima pomenutih pustinjskih predela.
Stara 7.12.2025, 11:36   #16717
Suad Novic
Deo inventara foruma

After the Hunt (2025)
https://www.imdb.com/title/tt32159989/

Dobar psihološki triler. Ko voli intelektualna prepucavanja, uživaće. Dugo traje, te sve izgleda mučno, jer su dijalozi povremeno vrlo zahtevni, ali u pitanju su duboko lične stvari pojedinaca i nijihovih dilema, strahovi... ne može se dalje bez sojlera. Bazirano na stvarnim dešavanjima na Jejlu.
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip After The Hunt 2025 1080p WEB-DL HEVC x265 5.1 BONE.zip (40,8 KB, 0 puta viđeno)

Poslednja ispravka: Suad Novic (8.12.2025 u 2:15)
Stara 7.12.2025, 11:45   #16718
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 475 puta na 309 poruka

Citat:
Kidja kaže: Pregled poruke
Upropastise jednu od boljih fransiza. Znam lore i kapiram da on tek treba da postane Predator ali sve mirise na Dizni.
Onaj Pray od prosle godine je bio bolji sto se mene tice jer je u skladu sa nekim osnovama serijala.
Predator je nezaustavljiva masina za ubijanje. Nema nikakve emocije. Savrsen vojnik. Ovo je ipak limunadica bila. Ali dobro odradjenja limunadica.
Ja iskreno neki lore Predatora nisam nešto ispratio i ne znam koliko ovo odskače od tog lore-a ali mi je sasvim logično da Predator bude ono što je bio u prvom i drugom delu gde je apsolutni apex predator sa lovinom kakvu je imao u uslovima kojima je bio i isto tako mi je sasvim logično da u uslovima u kojima je u Badlandsu mora da taktizira jer u moru ima i većih riba.Diznijizacija postoji ali daleko od toga da ima neki poguban uticaj na sam film i franšizu.Bilo je daleko pogubnijih projekata u samoj franšizi koji nisu imali nikakve veze sa diznijem
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2025, 11:56   #16719
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 475 puta na 309 poruka

Citat:
Suad Novic kaže: Pregled poruke
Nobody (2021)
https://www.imdb.com/title/tt7888964/

Nobody 2 (2025)
https://www.imdb.com/title/tt28996126/

Idu u paketu. Jadan porodični čovek kojeg ubija dosada... jedino gde mi pada na pamet da smestim ovo je crnjak, i ne ide mi u glavu da se potroši masna lova na pirotehniku i ostalo za ovakav Tarantino-klišeraj. I našta li je spala Šeron Stoun (u 2) kad je prihvatila ovakvu ulogu.
Šeron Stoun i nije za bolje po meni, što je sasvim lepo objasnila igrajući ovo kako je odigrala.
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2025, 16:04   #16720
Suad Novic
Deo inventara foruma

Basic Instinct (1992) joj je verovatno najbolji film, ipak je bila seks simbol 90.-ih. Po njemu je i pamtim, Ne znam kako je dozvolila sebi sunovrat u karijeri od 2.000 na dalje, jer je, kažu, zavidno inteligentna. Pretpostavljam da je probala da ono što je bila 90.-tih ugradi kao svoj karakter i slupala se.

Poslednja ispravka: Suad Novic (8.12.2025 u 2:17)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2596 28.11.2025 20:18
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:08.