Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Grafički softver i radovi > 2D radovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

2D radovi Radovi korisnika iz oblasti 2D rasterske i vektorske grafike, kao i video radovi...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.2.2008, 14:06   #1
marko river
Veteran

Član od: 13.8.2006.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 119 puta na 90 poruka
Određen forumom Potrebni pixel artisti i crtači za rad na video igri

Troje nas (logisticar i dva programera) vec neko vreme radimo na jednoj logickoj igri. Posle raznoraznih peripetija o kojima ne bih sada, potrebna nam je pomoc sto se tice tehnicke strane igre, naravno najvise za sam izgled. Igra je u zavrsnoj fazi izrade, testiranje je vec u toku i do kraja meseca bi sve trebalo da se spoji u jednu celinu, da bi se tokom iduceg meseca eventualno sredili neki neocekivani problemi. Dakle, moze se reci da nam se zuri.
Igra je logicka i recimo da preovladjuju snezni motivi. Sumnjam da cemo ostvariti sve sto smo zamislili za pratecu pricu (koja je ovde sminka), ali dovoljno je da vam kazem da zamislite neka daleka hladna ostrva ciji su zitelji mali sneskici i da bi sve trebalo da bude u nekom fazonu crtanog filma ili stripa, nesto zabavno i veselo, kapirate vec...

Najpotrebniji nam je pixel art tj. izrada skinova i 2-3 menija. U pitanju su male kocke od snega, leda, kamena ili cega vec (zavisno od skina). Okacicu mali sample cisto da pogledate. Osim tih skinova, trebalo bi raditi na pojedinim menijima. Sa druge strane, pozadine u tim skinovima i u vecini menija iziskuje crtanje malo krupnije od pixel arta. Otprilike bi trebalo crtati neke pejzaze. Mislim da ne mora nuzno na racunaru, ako vas ima koji bi radije na papiru, mislim da bi nam i to koristilo.
Takodje, radilo se i na ilustracijama likova (tj sneskica), sto bi moglo da se nastavi ukoliko neko vise voli to crtanje rukom.

Kao sto primecujete, razni profili umetnika nam mogu izaci u susret

Sta nudimo? Pa ljubav iznad svega Volecemo vas sta god da nacrtate. Salu na stranu, igra ce verovatno biti freeware. Male su sanse da se predomislimo, to bi moglo da se desi ukoliko budemo odusevljeni nacinom na koji igra pleni i ako toga ima zaista mnogo. U bilo kojoj iole losijoj varijanti smatramo da je pametnije objaviti igru kao freeware i prikupiti sto vise interesovanja. Dakle ne ocekujte novac u neko skorije vreme. Posto ce se igra portovati na mobline uredjaje (sto se sigurno nece plasirati kao freeware) zarada je moguca, ali to nece tako brzo i nije zagarantovano. Ne mozemo vas placati unapred, vec cete dobiti procenat od zarade.
Naravno, imacete vas potpis i zasluge za ono sto uradite.

Svi koji su zainteresovani neka se jave sto pre. Pozeljno je ostaviti neki link ka ranijim radovima naravno.
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	sample.png
Viđeno:	38 puta
Veličina:	74,6 KB
ID:	17757  
marko river je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2008, 9:55   #2
sasha vukelic
Banned

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
Određen forumom Re: potrebni pixel artisti i crtaci za rad na video igri

e opet ja u tvojoj temi

samo da javim da sam igrao igru prije, ali tek sam se sada sjetio da sam zaboravio na feedback. svidjela mi se ideja, znaci donekle je u pitanju nesto novo, samim tim i zanimljivo. medjutim, ono sto me je odbilo, a sto je i tema ovog topic-a je grafika.

igru bas treba detaljno preraditi po pitanju grafike. i fontovi su, ako smijem reci, losi. citava igra je mozda previse plava (ne znam da li se mijenja, posto nisam daleko stigao). biranje levela (kada se vide ostrva) mozda najvise od svega djeluje neprofesionalno.

uz dobru grafiku, igra, po meni, bi mogla bash da ima potencijala!

da ne duzim, jos jedna stvar, nevezano za grafiku: igra od pocetka nije bas jasna i mislim da za takav zanr je potrebno gomila (pop-up) tutorijala... sarenih i jednostavnih, kakva je i igra. ja jesam donekle iskusan igrac i uvijek volim uletiti u igru, znajuci malo i otkrivajuci sve usput sam. ali to sam samo ja (i jos poneko) tako da znam da igra ne bi trebala da bude takva, jer joj "ciljno trziste" nece imati zivaca da se upusta u igranje ako ne vidi veseli tutorijal sa jednostavnim objasnjenjima svakog novog elementa... mozda cak i animiranim primjerom. eto opet dodjosmo do grafike
sasha vukelic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2008, 12:18   #3
marko river
Veteran

Član od: 13.8.2006.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 119 puta na 90 poruka
Određen forumom Re: potrebni pixel artisti i crtaci za rad na video igri

Potpuno se slazem i delim tvoje misljenje. Ova grafika bi trebalo da bude privremena, samo je ispalo pretesko naci ljude koji ce da crtaju i koji ce posao obaviti do kraja. Cak ni ovaj skin koji se koristi ne bih zadrzao u finalnoj verziji, a to je jedini koji trenutno imamo. Ti si igrao staru verziju (eto novosti, sve smo odradili ispocetka od oktobra) i fontovi koji si video nisu losi nego uzasni. Pokusavali smo bezuspesno da nekim cakama dobijemo malo lepsi rezultat, ne vredi, i to mora lepo da se napravi da bi bilo lepo

Sto se tice helpa, bice verovatno za svako dugme objasnjenje od par reci (gde se vracamo na font). Razmisljao sam o malo detaljnijem helpu za svaki mod, maltene niko nije kapirao kako da startuje nivo na mapi sa ostrvima, a i ne cudi me, sve to treba mnogo bolje i jasnije da izgleda. Hmmm, ako si sam provaljivao svaki blok onda si igrao neku bas bas staru verziju. Sto se tice samog gameplaya, napravio sam ceo tutorijal o pravilima igre i igranju, kao i za svaki blok posebno, samo namestis kursor i dobijes objasnjenje i malu animaciju. Dva dana sam sve to kriptovao, da sam bio normalan poludeo bih

Ovih par dana ne radim nista zbog ispita, ali stvarno nemam jos puno posla. Dodatni posao treba da se pojavi radom na grafici, pa da se to lepo ubacuje, malo isprobava i tako to. Napravljeno je sa strane jos par zanimljivih feature-a, onako malo kao iznenadjenje igracima, ali realno, najvise nam treba pixel arta i malo rucnog crtanja za pozadine. Ne bih da ispadne da se reklamiram, ali igra ima potencijal koji se ipak ne moze ostvariti bez kompletne sminke. Zato bih radije da ide kao freeware, da se malo zainteresuju ljudi, a da posle na mobilnima, gde su ti zahtevi manji, ostvarimo i neku zaradu.

U trenutku me zacudilo kako si ti igrao igru, ali posle sam skontao citajuci tvoj profil. Hvala na vremenu i trudu
marko river je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.7.2008, 2:34   #4
The drawer
Član

Član od: 18.4.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 14 puta na 4 poruka
Smile Re: potrebni pixel artisti i crtaci za rad na video igri

izgleda da dolazim u pet do dvanaest, ako ne i pola JEdan (svejedno, mislim da je kasno).

Dobrovoljno se javljam za pomoc!
Ja cu probati da nacrtam to shto treba, ako josh uwek nisam zakasni
The drawer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Sa VHS-a na DVD Sale2322 Video/TV softver 90 7.5.2013 21:43
Kako nalepiti zvuk na video file?? Julius Video/TV softver 9 3.11.2006 13:59
MPEG2 video audio sinhronizacija holodoc Video/TV softver 11 20.4.2006 16:09
GeForce FX5200 - prebacivanje video materijala na hard... Raspolozen_ Video/TV softver 3 19.4.2006 14:00
Halo 2 na PC-u i Win Vista Meho Krljic O igrama uopšte 4 18.4.2006 20:00

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:02.