|
2D radovi Radovi korisnika iz oblasti 2D rasterske i vektorske grafike, kao i video radovi... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
28.4.2007, 23:16 | #1 |
Veteran
|
Chalange (Generalna Rasprava)
Dakle ova tema bi trebala da se bavi stvarima koje će se raditi u chalange-u (ovo nije chalange tema).
Ova tema je namenjena generalnim raspravama o chalange-u. Predlozi, rasprave, sugestije. Ajmo ovde da se dogovaramo oko chalange-a a u novoj temi da bude sam chalange. |
29.4.2007, 0:01 | #2 |
Ponosni Eipixovac :)
|
Re: Chalange (Generalna Rasprava)
eto odobrio sam temu idem sad igram dotu, a vi pocnite sa predlozima za chalenge...
znaci dogovorite: 1. temu 2. tip chalenge-a (opsti, modeling, design.... ja sam za opsti, daje najbolje radove) 3. nacin izbora pobednika eto Poslednja ispravka: 3dM@niak (29.4.2007 u 2:30) |
29.4.2007, 0:04 | #3 | |
Veteran
|
Citat:
Način izbora... Hmmm... Pa da se postavi glasanje... Ništa mi drugo nepada napamet... |
|
29.4.2007, 0:15 | #4 |
information junkie
|
Mogao bi za početak modelling challenge. Flomaster, flash memory stick, CD, zvučnik, mikrofon, monitor ili bilo šta drugo (sem prirode, mnogo široka tema)... birajte.
Rok je 7. dana od trenutka kad se odluči šta će se raditi. Posle toga, odvajaju se dva dana za glasanje i proglašenje pobednika. Naravno, ako se složite. |
29.4.2007, 0:18 | #5 | |
Veteran
|
Citat:
|
|
29.4.2007, 0:29 | #6 | |
information junkie
|
Citat:
Eh da, ako ovo uspe, lepo bi bilo da se pored rendera priloži i wire tog modela, pre korišćenja bilo kog Smooth modifikatora. Pobedjuje onaj model koga izglasaju članovi. I dva dana nije malo, ionako to sve treba brzo da se odvija. Još glasam za uvodjenje vremenskog ograničenja za izradu modela. Uh, sve ćemo pokupiti sa threedy-ja... |
|
29.4.2007, 2:28 | #7 |
|
Ja sam za opste teme, a ne modeling chalenge, jer smatram da je mnogo zanimljivije nesto smisliti pa lepo napraviti nego samo odshljakariti model...
Recimo ovako bi moglo - 2 nedelje otvoren chalenge, pa onda 5 dana glasnje, 2 dana pauza + dogovor za sledecu temu , pa tako u krug... Tema da bude sto opshtija, tako da odgovor na temu moze biti i projekat za pixar, i rad od 20 minuta, ko kako moze, hoce i ima vremena... Prva tema bi mogla da bude recimo "Kroshnja"... pa neko moze da uradi 1 drvo na proplanku i tako zanemari modeling, a izvezba svetlo, kadar i post-doradu rendera, a neko moze da se razvali od modelovanja nekog ambijenta u krosnji drveta.. dakle sve moze, nista ne mora... sta kazete? |
29.4.2007, 3:08 | #8 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.671
Zahvaljeno 702 puta na 488 poruka
|
Odlicna ideja Manijace Me like it! Ne znam samo kad cu stici ...
|
29.4.2007, 8:12 | #9 | |
Veteran
|
Citat:
Evo dobitne kombinacije. 7 dana za modeling i 3 dana za glasanje. Raspravljamo danas o chalange-u i sutra počinje da odkucava vreme za modeling. Može? |
|
29.4.2007, 11:20 | #10 |
|
pa CrniNemose () nisam mislio da modelujete celu krosnju! mozete da uradite neku sumu sa gotovim Max drvecem, pa podesite lep kadar i render... mozete da izmodelujete samo par grana, pozadinu (ostatak krosnje) uzmete fotku ili nacrtate (lakse fotka), znaci samo par grana, i lupam, neka kucica i veverica
znaci nista obavezujuce mada naravno, ne mora ako necete... |
29.4.2007, 14:37 | #11 | |
Veteran
|
Citat:
Jedna grana koja se odvaja od osnovnog stabla. tj jedna krošnja a da se ostavi ovde na forumu pozadinska slika koja će se koristiti. Da svi koristimo istu pozadinsku sliku tako da se istakne model a ne ko ima bolju pozadinsku sliku. I ukomponavanje osvetljenja prema pozadinskoj slici. Znači: Model: Krošnja drveta Software: 3DS Max, Maya 3D (glupo je da se radi u blenderu ili zbrushu zbog sculpt moda) Cilj: Dobar model, dobro osvetljenje, dobar render, Ostalo: Neka kućica (po želji)(inače može bilo šta tako da budemo kreativni) (i da nepokriva više od 20% modela) Ajmo da se odlučimo... Time is ticking... BTW Nema bobi-a i goksi-a da se javljaju... I možemo da pitamo admine da omoguće potpis ispod nika i tu da se napiše titula koju dobijamo po broju pobeda. Ka npr: bobi (pa ispod) Count of meshsmooth 3 pobede... |
|
29.4.2007, 16:05 | #12 |
|
pa ajd kako ocete.. .ja sam bas mislio OPSTA tema tipa krosnja, pa moze neko i drvo od kablova da pravi... ostali?
ajd prvo izjasnite se: -modeling challenge (radi se SAMO model, nista texture i tako to) ili -opshti challenge (radi se sta-god, samo da se radi u 3d (moze samo model, moze i textura, moze particles ,moze BILO STA, i gleda se onda samo sta je finalni rezultat)) dakle? ajd lepo viidmo kolko ljudi sta oce, i onda to napravimo... za sad - 1 glas (moj) za modeling challenge... ajmo redom, da vas prebrojim... |
29.4.2007, 16:28 | #13 |
Veteran
|
Sve je to ok, ali sta ja da radim kada umem da koristim samo blender, ne vidim zasto on ne bi bio dozvoljen, i on je program za 3d modelovanje
|
29.4.2007, 16:32 | #14 |
|
naravno da bi bio dozvoljen, svi programi su dozvoljeni....
I da, bajdvej, DarkNemos, i Max ima paint deformation |
29.4.2007, 16:53 | #15 |
|
Evo ovo sam lockovao posto se siti napricasmo, stavio sam glasanje, pa da vidimo...
Sorry za malo nesrecno organizovanje, al nov sam u tom, jeli.... |
Bookmarks sajtovi |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Brandovi... | AstraLogos | Grafika | 116 | 24.1.2007 21:47 |
Javna rasprava o Ustavu SK | SirDuck | O SK-u uopšte | 17 | 12.12.2006 4:17 |