![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Starosedelac
Član od: 14.5.2008.
Zahvalnice: 892
Zahvaljeno 559 puta na 420 poruka
|
![]() Citat:
Samo sam pomenuo da je Ray Tracing kao takav vec radjen na Amigi. U to vreme domaci kompjuteri (PC/Amiga/Atari ST/Archimedes...) su bili spori za ovaj posao sto ne znaci da nisu postojali algoritmi za real time RT. Secam se da smo tada citali o super kompjuterima (kao recimo Krej) koji su to mogli i tada da izvedu. Obicno takve mashine su se koristile u filmskoj industriji. Ja sam samo hteo da kazem ovde kako je Amiga bila ispred svog vremena, ali eto nasao se neki lik (@doctor) da me nekulturno uvredi napadajuci mene, a ne moje stavove/argumente - to se obicno u civiliziranom svetu zove trolovanje. Forum je mesto gde se debatira o misljenjima/argumentima ucesnika, a ne mesto gde se daju licne kvalifikacije u stilu "Pojma nemas". Ali iebiga, ovo je Balkan i uvek ce se naci neko kao pomenutog Doktora, koji sebe pretstavlja kao clanom intelektualnog kluba - O iebem li te intelegencijo ako su ti clanovi (ili kao sto kaze @doctor za sebe - Elita !) takvi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Starosedelac
Član od: 14.5.2008.
Zahvalnice: 892
Zahvaljeno 559 puta na 420 poruka
|
![]()
@Apostrof
Dva put' si me citiriao i ni jednom u ta 2 slucaja nisam pomenuo real time, vec samo Ray Tracing. (drugi put sam naveo "sort of") ![]() Ali ajde idemo dalje; (glavna) tema je Playstation 5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.348
Zahvaljeno 3.306 puta na 2.281 poruka
|
![]()
Nisam ja elitista Stojane, nego si ti pričao kako Amiga ima sort of real time ray tracing. Nije čak ni sort of, nemoj da se vadiš sad... Pogrešio si i teraj dalje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.595 puta na 4.061 poruka
|
![]()
Kako je krenulo mogle bi nove konzole da izadju tek iduce godine. U najboljem slucaju izbacice ih samo na pojedinim trzistima ove godine, a ostatak tek iduce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Kina je glavni izvor komponenti i kasne vec sa isporukama svih proizvoda. Tako da je moguce ocekivati probleme sa next gen konzolama sto se kolicina i datuma izlaska tice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Član
Član od: 31.12.2005.
Zahvalnice: 160
Zahvaljeno 57 puta na 36 poruka
|
![]()
I Sony i Microsoft su odavno nabavili sve što im treba za komotnu proizvodnju količine konzola predviđenih za release... bukvalno smo nedeljama udaljeni od početka proizvodnje. Ne nabavljaju se komponente vikend pred početak
![]() Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Veteran
Član od: 1.1.2006.
Zahvalnice: 119
Zahvaljeno 238 puta na 153 poruka
|
![]()
Tesko da ce doci do nekog velikog skoka u izgledu video igara. Danasnje konzole su itekako sposobne za 1080p gejming, nazalost dobili smo tek evoluciju u odnosu na prethodni hardver. Više nije problem u resursima nego u investiranju developera da taj hardver iskoriste. Na prste jedne ruke možemo izbrojati developere koji uspevaju da pomere granice u razvoju igara, ostalo je sve debelo recikliranje. Nažalost i u budućnosti očekujem da će trend reciklaze biti sve izraženiji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Platili jesu, dobili nisu. Kina je mjesto gdje ce se i proizvoditi konzole. Takodje fabrike se tek sada polako otvaraju i trebaju da nadoknade dosta, a u Kini nije neobicno da fabriku napusti i do 30% radne snage nakon praznicne pauze, koliko se sada tek nece vratiti zbog straha. Nintendo je vec zvanicno najavio da ce biti problema sa kolicinom Switch konzola.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Veteran
Član od: 5.9.2017.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 288 puta na 209 poruka
|
![]()
Евентуални проблем са количинама да.
Излазак тек следеће године апсолутно не. |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
PA trenutna generacija konzola nije izasla u isto vrijeme na svim trzistima i koliko se sjecam tada nije bilo slicnih problema kao danas. Siguran sam da ce se truditi sto vise mogu da izbace konzole ove godine ali paper thin launch ce poprilicno da razbjesni ljude.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Veteran
Član od: 5.9.2017.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 288 puta na 209 poruka
|
![]()
Излазак тек следеће године у САД-у апсолутно не.
Поправљено. |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Deo inventara foruma
Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka
|
![]() Citat:
A ti koji u bilo kojoj meri i povodu dozvole da ih razbesni parče plastike, bi trebalo da uzmu medikamente za smirenje i da razmisle o svom životu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Veteran
|
![]()
Zasto konzole uopste imaju upscaling kad svaki iole pristojan TV odlicno radi posao? Na mom ~visa srednja klasa 4K 60" TV-u yify ripovi od pre 10 godina izgledaju vise nego pristojno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.005
Zahvaljeno 4.062 puta na 2.435 poruka
|
![]() Citat:
CPU će npr. biti neuporedivo moćniji (za razliku od Jaguara u PS4 koji je bio tek nešto bolji od onog u PS3)... i to će biti daleko veći skok nego prošli put. Gotovo sigurno će fizika i uopšte dinamika okruženja (destruktivnost nivoa i sl.) da budu na potpuno novom nivou... kod kvalitetnih naslova naravno, počevši od 1st party. A i ovo rešenje sa vrlo brzim SSD-ovima koji će se koristiti i kao virtual ram... mislim da će pop-in objekata i tekstura postati stvar prošlosti, a da će bogati detaljni pejzaži na ogromnim nivoima da budu normalna stvar. Dakle, na stranu rezolucija i fps, trebalo bi da igre u srži mogu biti zamišljene grandioznije i bogatije. A biće od toga i koristi za PC igrače jer su do sada sve multiplatform igre morale da rade na slabašnim laptop procesorima iz 2013. Biće zabavno videti šta će sve skuvati kada osnova postane 8-jezgarni Zen. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Mandragora (24.2.2020) |
![]() |
#96 | |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.348
Zahvaljeno 3.306 puta na 2.281 poruka
|
![]() Citat:
A to što ti YIFY RIP od pre 10 godina izgleda dobro na 4K 60" je subjektivna stvar, skini neki HDR 4K video da vidiš kako bi trebalo da koristiš taj TV, kad si ga već platio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Veteran
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Objektivno izgleda pristojno, sem toga pun internet razocaranih ljudi koji tvrde da im je TV bolje radio posao od konzole i da su bacili pare na PS4 Pro ili Xbox S. Sad da li su objektivni je pitanje ali opet mislim da je bolje da su te resurse na konzoli potrosili na nesto drugo. Koliko god da se hvale specifikacijom to ce i dalje biti masine koje stoje na polici ispod TV-a i nece trositi vise od 150W, maltene duplo manje od moderne graficke. 8K je tek poceo, prosto mi je neverovatno da ce oni sad da naprave bolje resenje od proizvodjaca televizora kojima je to glavni zadatak, pogotovu sto je 4k prakticno tek postao standard tako da je pitanje da li ce PS5 bolje raditi posao od 8k modela koji tek treba da izadju. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.005
Zahvaljeno 4.062 puta na 2.435 poruka
|
![]() Citat:
O 8K tek da ne pričamo. Ima smisla u bioskopima ali za kuću je takav overkill da je to smešno. Na blind testovima sa normalne daljine ga niko ne razlikuje od 4K. Evo npr. isečak iz CNET artikla: Citat:
Rezolucija prosto nije toliko važna kad su u pitanju konzole i kućni TV-i (ima daleko bitnijih tehničkih detalja) ali se lako reklamira i lako se lože ljudi... |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Apostrof (24.2.2020) |
![]() |
#99 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka
|
![]()
Ta njihova tvrdnja je van pameti, jer konzole rade bolji upscaling. Prosto, čipovi i tehnologije koje koriste konzole su daleko naprednije nego što proizvođači televizora ubacuju u svoje proizvode. Pritom, najbolje skaliranje u televizorima opet radi Sony.
Druga stvar, šta im je to TV tačnije radio bolje od PS4 Pro/Xbox OX? Sony je implementirao checkerboarding i ID buffer u svojoj konzoli i time vizuelno postigao gotovo identičan 4k prikaz na bilo kojem televizoru. Time te nisu uslovili da kupuješ televizor koji iole pristojno to radi. Inače, Xbox One S i X imaju HDMI-In port, pa tako oni koji imaju obe konzole i TV koji ne radi dovoljno dobro skaliranje, mogu da povežu PS4 i da preko Xbox-a odrade taj proces. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Član
Član od: 31.12.2005.
Zahvalnice: 160
Zahvaljeno 57 puta na 36 poruka
|
![]() Citat:
![]() Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
PlayStation 4 Pro | Emix | Konzole | 399 | 17.11.2022 21:20 |
PlayStation Now stize na PC | dex3108 | O igrama uopšte | 95 | 7.4.2020 18:03 |
Kako igrati Sony PlayStation 1 na kompjuteru [tutorial] | dr. Christian Troy | Stare igre | 0 | 20.11.2016 9:00 |
Sony PlayStation 4 | Љуша | Konzole | 2 | 25.2.2012 11:30 |
Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara) | PeTkO | Konzole | 978 | 7.5.2008 12:53 |