![]() |
![]() |
|
|||||||
| Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.237
Zahvaljeno 4.425 puta na 1.317 poruka
|
Decembarski broj Sveta kompjutera je od sutra (29.11.2025.) na kioscima
![]() Naslovna strana izgleda ovako: Izdvajamo iz sadržaja: Arc Raiders (Igra meseca) Sloboda izbora, neizvesnost i partije o kojima ćete pričati svojim komšijama i rodbini na slavi, čine Arc Raiders unikatnom igrom koju bi trebalo isprobati. Prestanak podrške za MSWin 10 Nakon mnogo obaveštenja i „pretnji”, Microsoft je 14. oktobra ukinuo podršku za Windows 10... Zorin OS 18 Core Zorin OS je distribucija Pingvina zasnovana na Ubuntuu, koja koristi korisnička okruženja GNOME i Xfce. Tiny11 Builder: Debloatovanje Win 11 Tiny11 Builder priprema Windows 11 ISO fajl oslobođen većine nepotrebnih stvari. AMD Ryzen 5 7500X3D Pored čitave game X3D modela sa Zen 5 arhitekturom, AMD izbacuje Zen 4 X3D model... Nikon ZR Mala kockasta kamera, prvi plod saradnje kompanija Nikon i RED Digital Cinema... Logitech MX Master 4 for Business Čuveni miš stari kao dobro vino - svakom iteracijom je sve zreliji... Samsung Galaxy Tab S11 Impresivni hardver ovog uređaja prati Samsungov odlični softverski paket... Početak 5G Telekom Srbija je najavio puštanje preko hiljadu baznih stanica, Yettel i A1 instant pokrivanje u većim gradovima već početkom decembra. Neko će se zapitati kako je to moguće kada se na uvođenje 3G i 4G čekalo mesecima? TRŽIŠTE - Nestabilnost globalnog interneta Internet je postao pouzdaniji nego ikad po pitanju infrastrukture, brzine i dostupnosti, a, opet, osećaj korisnika, kompanija i stručnjaka je da „stalno nešto pada”... Rue Valley Rue Valley je narativna avantura koja sistemski i konceptualno liči na Disco Elysium... Anno 117: Pax Romana Nakon sedam naslova u franšizi, razbacanih u različite vremenske periode, Anno je konačno došao do drevnog Rima... Dispatch Igra tipa „odaberi svoju avanturu”, samo što umesto knjige imamo - animiranu seriju... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Član
Član od: 25.10.2020.
Zahvalnice: 337
Zahvaljeno 59 puta na 41 poruka
|
Ah, znao sam. Treba ovih dana da napisem svoje misljenje o Dispatchu.
Kao što je i običaj za forumaše kad je u pitanju diskusija za nov broj, vreme je malo i ja da bacim svoj "hot take". ![]() Sumnjiv sam za Ark Raiderse. Iskreno mislim da ova igra nije zaslužila igru meseca. Svi pričaju da je igra dobra, ali ja tu ne vidim nikakve "duše" u njoj. Samo ću napomenuti da je igra meseca koristila veštačku inteligenciju i za ponašanje neprijatelja u igri i za kreiranje sadržaja i za voice acting. Primera radi, kad već pomenuh, Dispatch nije koristio ni 1% AI u igri, čak je direktor igre Witcher 3 rekao da tu priču igre nije AI mogao ni da izmisli. https://www.ign.com/articles/arc-rai...s-now-using-it https://www.eurogamer.net/i-dont-fee...easonable-ways Poslednja ispravka: DeCoy (29.11.2025 u 22:40) Razlog: Nema potrebe za citatom |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dušan Vićić na korisnoj poruci: | ||
oluja (30.11.2025) | ||
|
|
#4 |
|
Novi član
Član od: 30.6.2016.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 28 puta na 10 poruka
|
Jel ste culi za igru Hades 2? Kandidat je za igru godine
Bio je prikaz u prvim(i poslednjim)utiscima. Cesto se najbolje igre preskacu: 2017-Breath of the wild,2020-Half Life Alyx 2024:Black Myth Wukong i tako dalje... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.679
Zahvaljeno 11.371 puta na 7.250 poruka
|
Kao da su se dogovarali za izbor boja.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Veteran
Član od: 3.1.2007.
Zahvalnice: 537
Zahvaljeno 321 puta na 194 poruka
|
Ako bih poredio ova tri casopisa onako prema mom ukusu, moram da priznam da je BUG trenutno nedodirljiv, mada primetim da i onih posustaju, jer su recimo ukinuli rec urednika, mislim ima je jos, al on sad ne daje svoje misljenje nego izdvoji par stvari koje se nalaze u casopisu i naznaci ih kroz recenicu ili dve, sto mi je skroz glupo jer pre toga imas sadrzaj, i totalno bacena stranica koju vise i ne citam. I jedna kolumna je svedena na komentar i izdvajanje 10 najzanimljivijih vesti sa njihovog sajta, isto po recenica ili dve o svakoj vesti, takodje mnogo losije stivo nego kolumna (koju je lik pre redovno pisao).
SK je cini mi se ove godine ipak napravio iskorak sa tekstovima i cini mi se da ih mnogo vise citam nego pre, sto znaci da su mi zanimljiviji. Predstavljanje telefona vec duze vreme ne citam, jer dok sam pre citao sve se svodilo na specifikacije sa sajta uz dve tri kozmeticke recenice autora cisto da se popune karakteri, tako da sam to prestao da citam, i ne znam kakva je trenutna situacija. Ono sto mi je i dalje grozno u SK je njihov odnos prema slikama. Novi broj jos nisam citao, ali recimo prosli broj i test run, Najbolje AI alatke. Evo, bas bih voleo da mi @oluja ili neko od vas prokomentase slike nabacane uz taj clanak. 9 slika, od kojih jedna ili dve citljive, sve ostalo niti je citljivo niti moze da se prepozna na sta se odnose. Totalno amaterski. Jos ako vam stamparija slike posebno naplacuje, moj je predlog bolje na te pozicije ubacite bilo kakve oglase, vise ce efekta da imaju. I na kraju VIDI, nekako ga najbrze procitam, od samog formata casopisa pa do tema kojima se bavi sve mi je nekako odbojno, i efektivno ne znam da li po broju procitam 7-8 strana, ali eto, ostala navika, a i ponekad zna da uleti po koja itekako korisna informacija, pa eto volim da listam casopis i gledam sadrzaj. Kad smo kod "korisnih" informacija, prosli broj SK sa Amiga Game selector me kupio za duzi period. Vec sam utrosio na desetina sati igrajuci stare Amiga igre, zahvaljujuci tom clanku iz SK. Neverovatno je ponovo vratiti emocije iz detinjstva Poslednja ispravka: PinociO (2.12.2025 u 17:43) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Veteran
|
Bogme, evo inovacije... Prelistavanje pre na youtubu nego ovde
![]() https://www.youtube.com/watch?v=_AxqPdEXypc p.s.jos kad bih znao na ovom ultra modernom forumu postaviti link
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Superb Moderator
|
Citat:
Citat:
|
||
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Veteran
|
Citat:
Nadam se da shvatas sustinu onog sto zelim reci!? Samo da zdravlje sluzi, sve ostalo je podnosljivo
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Superb Moderator
|
Citat:
|
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
PinociO (6.12.2025) | ||
|
|
#14 |
|
Član
Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 155 puta na 98 poruka
|
Qzma ima mu.da do kolena, priznajem.
Samo neko sa tolikim ****** moze da poptuno ignorise sve ono sto su on i milioni i milioni njegovih istomisljenika pricali o propasti Evrope, i osvajanju Kijeva do marta 2022-e, i da mu analogija umesto tih analfabetizama bude 'A ovi sto predvidjaju propast Rusije!!!'. ![]()
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kami na korisnoj poruci: | ||
oluja (6.12.2025) | ||
|
|
#15 | |
|
Starosedelac
Član od: 15.7.2016.
Zahvalnice: 109
Zahvaljeno 505 puta na 298 poruka
|
Citat:
jedan od najačih filmova svih vremena, koji posle skoro 35 godina sa svojim impresivnim specijalnim efektima kida, još ako na kraju igra bude imala numeru grupe Guns N' Roses - You Could Be Mine ocena 100 .
|
|
|
|
|
| Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku code master na korisnoj poruci: | ||
Dušan Vićić (7.12.2025), oluja (6.12.2025) | ||
|
|
#16 | |
|
Član
Član od: 25.10.2020.
Zahvalnice: 337
Zahvaljeno 59 puta na 41 poruka
|
Citat:
![]() Ja sam napisao moju recenziju za Dispatch na forumu, tako da ako imate malo slobodnog vremena, pročitajte. mnooogo pisah, ali sasvim zasluženo... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.679
Zahvaljeno 11.371 puta na 7.250 poruka
|
Sad sam prošao kroz broj detaljnije, svaka preporuka za Dačinu recenziju i za samog miša - MX Master 4, za posao dušu dao, ne bavim se kompetitivnim gejmingom tako da i tu ulogu savršeno pokriva u mom slučaju.
![]() PS Sad je cijela familija na okupu ![]()
Poslednja ispravka: DeCoy (9.12.2025 u 11:33) |
|
|
|
| Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
doctor (14.12.2025), Dušan Vićić (9.12.2025), oluja (12.12.2025), Partybreaker (9.12.2025), PinociO (9.12.2025) | ||
|
|
#18 |
|
Deo inventara foruma
|
Узео сам нови број он -лајн и све ОК. Међутим види се проблем не читања. Сад кад се нема времена а није ни сезона за мене фотографисања спортских догађаја са брзим сценама. Не узимам лаптоп у руке због видео обраде. Запустио сам и векторску графику јер мој Х6 који је лиценциран нису желели из Корела да ми дозволе на нови лаптоп. И овде се сад види потреба за преклопним мобилним уређајима. Кад су се појавили нарочито они велики квадратни мислио сам да је невиђена глупост. Сад и ови који отварају три пута екран, додуше тренутно Самсунг и Хонор имају смисла. Већина над је у покрету и у тим малим паузама коришћење па и читање СК много значи. Знамо сви да је та технологија за просечног корисника фактички недоступна, опет постоји та нада да ће та технологија сићи и у народ.
Што се новог броја тиче тек га прелиставам, можда буде касније и неки коментар. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Veteran
|
Citat:
![]() Prvi je bio uz Amigu 600, ![]() drugi je bio Asusov Lamborghini model (koji jos uvek radi) uz Lamborghini VX6 laptop ![]() Treci je Logitech MX518 (kupljen mnooogo pre Lamborghini modela) - mislim da sam ga koristio malo manje od 2 decenije i jos radi (samo sam mu skracivao kabel za 3-4cm) ![]() I trenutno MX Master 3 ![]() Kada sam sa MX518 presao na Mastera cini mi se da sam preko dve nedelje imao ozbiljne bolove u sglobu sake, da sam bio blizu odluke da ga menjam. Medjutim istrpeo sam ga i sada dok ne rikne nema menjaze
Poslednja ispravka: PinociO (10.12.2025 u 1:59) |
|
|
|
|
| Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku PinociO na korisnoj poruci: | ||
Dušan Vićić (10.12.2025), oluja (12.12.2025) | ||
|
|
#20 |
|
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 198
Zahvaljeno 553 puta na 353 poruka
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Svet kompjutera 11/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 58 | 9.11.2012 18:35 |
| Svet kompjutera 10/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 86 | 20.10.2012 0:01 |
| Svet kompjutera 4/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 223 | 20.5.2012 16:12 |
| Svet kompjutera 1/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 102 | 27.1.2012 22:09 |
| Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |