|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
21.2.2008, 15:17 | #1 |
Novi član
Član od: 21.2.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
latinica u cirilicu (InDesign CS3)
Molio bih ako neko zna da mi preporuci program za transformisanje latinice u cirilicu koji ce kasnije podrzati InDesign CS3. Desava mi se sledeci problem! U Word-u "prebacim" latinicni text u cirilicni, ali InDesign to ne prihvata. Kad to odradim u InDesign umjesto slova "šđčćž" se pojave crvenkasti kvadratici. Isprobao sam 5,6 programcica ali uvijek isti problem!
|
25.2.2008, 13:39 | #2 |
Deo inventara foruma
Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka
|
Re: latinica u cirilicu (InDesign CS3)
Ja imam isti problem sa Dreamweaverom. Ako pejstujem tekst u njega iz Worda, dobijem hijeroglife. Rešenje je da editujem HTML stranu iz običnog editora, pa da onda iz Worda pejstujem u njega.
Međutim, ako tu ćirilicu kopiram u okviru Dreamweavera i pejstujem je opet u Dreamweaver ili u Notepad, onda je u redu. Pretpostavljam da bi sve bilo OK ako bi kucao ćirilicu, umesto da pejstuješ. Što će reći da se program (InDesign, Dreamweaver) pravi pametan i radi neku konverziju tokom pejstovanja. |
25.2.2008, 15:20 | #3 | |
Novi član
Član od: 21.2.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Re: latinica u cirilicu (InDesign CS3)
Citat:
Kod jednog momka sam vidio programcic (dodatak Word-u) koji se zove Slovo Tools koji radi ove stvari perfektno, ali nemogu da ga nadjem na net, a on izgubio instalacioni. |
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Latinica u cirilicu | The Librarian | Aplikativni softver | 4 | 23.5.2007 22:40 |
indesign pomoc! | kale | Grafički softver i radovi | 0 | 20.2.2007 21:46 |
Tekst kucan latinicom u cirilicu | zombi | Aplikativni softver | 8 | 11.2.2007 15:58 |
latinica 2 cirilica | pavlaka | Aplikativni softver | 4 | 5.7.2006 0:08 |