|
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
3.11.2007, 21:09 | #1 |
Deo inventara foruma
|
Gigabyte GA-M61SME-S2L problem sa zvukom
Danas su komshije iz kraja kupile machku u dzaku tj. preporucenu konfiguraciju od strane jedne firme sa ovom plochom Gigabyte GA-M61SME-S2L i mangupi iz te firme samo su na brzinu sklopili konfu, ne verujem ni da su je ukljucivali a kamoli testirali, vidim ja neparticionisan HDD, ok odradim ja svoj deo posla instaliram WinXp i sve drajvere sa diska medjutim nema zvuka instaliram ponovo sa diska Realtek HD audio driver, za vreme instalacije sve prodje ok zatim restart i ponovo nece zvuk da radi odem u control panel u sound and audio devices i tu pise no audio devices, probam jos nekoliko drajvera koje sam imao (obicne AC'97 drajvere) i ponovo isto. Pomislim onda ili na plochi ne radi taj chip za zvuk ili su loshe povezani konektori, shto je najinteresantnije u uputstvu u servisnoj knjizici oznake tih konktora nisu iste kao sto pise na samim konektorima a i 3 konektora su bila neiskoriscena (verovatno su ih i oni nasumice povezivali) , e sad tu mogu da postoje veliki broj kombinacija. pa ako je u tome problem zna li neko kako treba tacno da se to poveze?
|
5.11.2007, 1:49 | #2 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
Re: Gigabyte GA-M61SME-S2L problem sa zvukom
Zašto prvo ne pokušaš bez ičega na tim konektorima. Ploča sigurno ima svoje konektore koji su na zadnjem panelu. Mada, morali bi barem drajveri da se instaliraju i da se audio uređaj prepozna.
|
3.5.2008, 9:07 | #3 |
Novi član
Član od: 3.5.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Ja sam takodje imao problema sa zvukom sa istim cipsetom (M61PM-S2) GeForce 6100/NForce 405. Kolega je mijenjao plocu i zamolio me da mu odradim instalaciju.
Poslije instalacije, pustio sam auto-run CD sa drajverima i Xpress install je odradio sve, ali zvuka nije bilo. U device manageru sve uredno, ali zvuk nije radio. Instalisao sam Win XP ispocetka, prvo instalisao realtec drajvere zvuka, pa tek onda HD Audio (Express install uradi prvo HD Audio, pa onda drajvere zvuka), i to drajvere sa CD-a koji je dosao uz plocu. Sad sve normalno radi vec neka tri-cetiri mjeseca. |
3.5.2008, 10:43 | #4 |
Banned
|
Uz AMD puno srece momci.
|
3.5.2008, 12:31 | #5 |
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 82 puta na 66 poruka
|
A jesi li instalirao pach za win, posto je zvuk Azalia... to je onaj kb88111 ako se dobro secam. I ta boljka nije svojstvena samo plocama za AMD
|
3.9.2009, 10:19 | #6 |
Novi član
Član od: 3.9.2009.
|
JA sam imao taj problem.Sistem koj si instalirao nema microsoft uaa bus driver.Probaj da skines,ali ipak mislim da sam ja nasao novi sistem.
|
7.9.2009, 20:21 | #7 |
Novi član
Član od: 19.3.2009.
|
Nesto slicno je i kod mene.Nakon reinstalacije mikrofon je zanemeo.Ploca je Gigabyte M52L-S3P .Sve sam pokusao ali nista !!
|
7.9.2009, 20:42 | #8 |
Član
|
Prvo, problem nije samo sa Gigabyte plocama, nego i sa drugim plocama koje koriste isti southbridge za audio-azalia. Isto se desava i sa AMD-om, i sa nekima toliko dragim Intelom. Mom drugaru nije hteo da radi mic, pa je posle reinstalacije win-a proardio, onda nakon nekog vremena nije htelo da mu radi pojacavanje i smanjivanje zvuka. Na kraju uopste nista nije htelo da mu radi kako treba. USB portovi su mu ludeli.
Lek je sledeci. Ako je uz komp dat i cd sa drajverima, proveriti da li se na njemu nalaze i drajveri za Vistu. Ako ne onda skinuti drajvere za Vistu sa Interneta. Snimiti ih na cdrw. Reinstalirati sistem, ovog puta ne XP, nego Vista. I ako trazi drajvere, a trazice instalirati drajvere. Proradice sve kako treba. |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
problem sa zvukom | sasano1 | Kvarovi | 1 | 28.9.2007 22:44 |
Problem sa zvukom u Premieru 6.0 | psmokvic | Video/TV softver | 2 | 9.12.2006 22:11 |
Problem sa zvukom, POMAGAJTE MOLIM VAS! | PhaetoN | Slobodni softver | 3 | 6.12.2006 1:17 |
problem sa zvukom!!!! | donmarko | Zvuk na računaru | 3 | 14.11.2006 21:09 |
problem sa tv kartom | Alexandar | Kvarovi | 10 | 5.1.2006 23:32 |