|
Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
14.12.2005, 22:02 | #1 |
Član
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Malo Anime...
Da li je neko gledao Macross Zero, onaj sto ima pet chaptera, i da li postoji neki drugi?
|
15.12.2005, 0:53 | #2 |
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 82 puta na 66 poruka
|
Re: Macross Zero
Gled'o, odličan je, zero je zero , posle ide robotech serijal, ustvari ne baš, pošto je robotech kombinacija SDF macross i još par japanskih serija slične tematike, ali se priča o protokulturi nadovezuje, doduše animacija je užasna, u rangu sa transformers serijalom.
Ima tu još veza sa gundam serijalom, sa kojim macross, kažu deli tron mecha war drama anime podžanra . Mislim da je u ovoj tehnici (OVA - original video animation) rađen još macross plus, koji govori o događanjima posle rata sa zentradima, mada je pravljen pre zero trebao bi da ima jednako dobru animaciju. Postoji još i macross II koji se odvija u nekom alternativnom svemiru, to i plus nisam gledao, ne mogu da nabavim, još uvek , to je isto OVA. A negde sam pročitao da ima i serijal macross 7 koji je išao samo u Japanu, verovatno nije bio toliko dobar kada ga ameri nisu uzeli . poz !!! |
11.1.2006, 5:06 | #3 |
Veteran
|
Malo Anime...
Da li se nekome mozda cini da u ovoj nasoj zemlji covek ne moze da vidi pravi anime.
Sve sto vidimo su neki Pokemoni, Digimoni, Bey blejdovi i ostale gluposti A sta je sa pravom mangom. Ljude koji su ovde culi za GUNDAM, EVANGELION, MACROSS..... i tako dalje mogu se nabrojati na prste. Ako vas ima javite se |
12.1.2006, 13:02 | #4 |
Veteran
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
|
Re: Malo Animea Zaboga
Anime-filmovi koje sam gledao?
Pa da vidimo Ghost in the Shell ( koji je ujedno i jedan od najboljih sf filmova ikada ) Appleseed (fantastična animacija i skoro ništa više) Animatrix (mnogo bolji od sva tri filma zajedno, ako izbacimo Last Flight of Osiris) Robotech ( redovno sam gledao seriju, makar ovo što se davalo kod nas, a gledao sam i nekakav Robotech: The Movie , koji je zanimljiv ) Gall Force ( ne pitaj kako sam uopšte došao do toga ). Sada , gledao sam davno na TV-u jednu anime-bajku , o nekoj devojci sa neba, koja na kraju filma uništi nekog demona ( bez imalo klanja ), tako što zatraži da on umre, i ona zajedno sa njim. Taj film me užasno interesuje, pa ako znaš kako se zove, pliiiiz javi. PS Jesi li gledao nešto od Ghibli-ja? |
12.1.2006, 13:40 | #5 |
Član
|
Meni se svidjao onaj deo iz Kill Bill-a koji je uradjen u toj tehnici, o tome kako je ona japanka postala profesionalni ubica.
|
12.1.2006, 20:24 | #6 |
Veteran
|
Eh Nostalgija. Kad bi se neko secao kraja 80 tih i pocetka 90 tih. Kada je nesto Animea moglo i da se vidi kod nas.
Dobro bar se neko seca Robotecha. ( kod nas emitovano prvih 14 episoda od ukupno 85.)Koji datira iz 1985. A 2006 ( tj za koji mesec izlazi novi nastavak- ROBOTECH SHADOW CHRONICLES( i to polu 3d) Inace sta mislite o novom nacinu radjenja animea ( polu 3d- 3d mecha + i dalje crtani likovi.) Npr MACROSS ZERO ili Gundam Seed Destiny.( moja snazna preporuka za gledanje) ( ako ih je iko video) INACHE KAKO NATERATI NASE TELEVIZIJE DA DAJU LJUDSKI ANIME.????? |
12.1.2006, 23:21 | #7 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
Veliki sam obožavalac animea! Samo nažalost, nema nešto mnogo toga kod nas (neznam za Srbiju, ali u CG ništa). Gledao sam Digimon film (the movie ili kako već, nisam ga gledao ispočetka) i sviđa mi se ima akcije dosta. Isto takođe, gledao sam prije nekih 2 godine neki anime o nekom kao šumskom bogu koga hoće neka tamo vlasnica topionice gvožđa da ubije pa tu ima neka devojka sa velikom vučicom i neko dječak što jaše malo povećeg jelena. Anime je stvarno do jaja, ako neko zna o kojem filmu pričam, možda bih mogao da kaže kako se zove, jer je stvarno dobar film.
@nesonjacc Pa finta je u tome što naš narod vidi da je crtano odmah to definiše kao neki crtać za djecu, a ne kao ono što bi trebalo. Tako ja u mom društvu, kažem kako bih rado uzeo ovaj digimon film kad bih ga našao negde, oni počeli da se sprdaju samnom kao da sam malo dijete od 5 godina. |
13.1.2006, 2:08 | #8 |
Veteran
|
E pa da,.
Narocito jer je Nudity i Gore neretka pojava u Animeu( npr GHOST IN THE SHELL - ume da bude vrlo krvavo, a o nuditiju da i ne pricam) Nego zasto imamo Pokemone, Digimone...... Na tvu a anime kao sto je Macross, Gundam, Evangelion,Yukikaze,Tekkeman.....Kod nas jednostavno ne postoji ( ko je jos cuo za njih)- Dajte ljudi neko sigurno jeste ako niste bacite pogled na www.robotech.com http://www.gundamofficial.com/ http://www.eva-r.com/ http://www.macross.co.jp/zero/ Zasto je dodjavola Mecha zamenjena Zivotinjicama, kojekakvim glupostima,cigrama......Naravno na nasim Televizijama Mrk |
13.1.2006, 15:34 | #9 | |
Član
Član od: 12.12.2005.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 16 puta na 10 poruka
|
Citat:
|
|
13.1.2006, 15:47 | #10 | |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 862
Zahvaljeno 261 puta na 147 poruka
|
Citat:
http://www.pirana.co.yu/filmovi-info...aka=CR%20%2091 P.S. Jel gledao neko Granzorda (nekada se prikazivao na rts-u)? Poslednja ispravka: zvucnjak (13.1.2006 u 15:58) |
|
13.1.2006, 17:35 | #11 |
Veteran
|
Naravno da sam gledao granzorta. Srecom uspeo da nabavim i DVD. Simpaticno ostvarenje. Radjen 1989
Osim Robotecha (a uz to i Saber Rider( na trecem kanalu davno) Bilo na Rts-u. Inace ako vas interesuje sveobuhvatan registar Anime naslova pogledajte http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php |
13.1.2006, 23:23 | #12 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
Uff, koliko naslova, a ja neznam ništa o tome... Nego, jel neko gledao Yu-Gi-Oh! - Pyramide of light? (Piramida svetlosti, neznam jesam li tačno napisao) Nije loše, ko nije, neka ga pogleda. A evo danas sam pogledao Final Fantasy VII - Advent Children. Film rastura. A za koju platformu je pravljen Final Fantasy (čitav serijal)? Kad sam pogledao ovaj film, zainteresovao sam se i za igru.
|
14.1.2006, 18:36 | #13 | |
Veteran
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
|
Citat:
(nes,snes,psx, PC (tek od 7-og dela, i to ne sve)). Inače , u pitanju je RPG. |
|
14.1.2006, 22:09 | #14 |
Član
|
Najbolja igra iz serijala Final Fantasy po opštem (i mom) mišljenju jeste sedmi deo. Definitivno igra sa najboljom pričom koju sam video na bilo kojoj platformi. Rađena je samo za PS, a u PC varijanti je odrađen samo osmi deo, koliko ja znam.
Inače, film Final Fantasy: Advert Children se nadovezuje direktno na sedmi deo, dešava se par godina nakon završetka igre. Svi likovi koje vidiš u filmu su iz igre. Cloud je glavni lik, najjača faca koju sam ikada vodio. Film mi je probudio sećanje na mnogo neprespavanih noći svojevremeno. Ukoliko ikada imate prilike da odigrate sedmi deo, nemojte propustiti. |
14.1.2006, 22:11 | #15 | |
Veteran
|
Citat:
|
|
15.1.2006, 5:22 | #16 |
Veteran
|
par ispravki.
Nemojte povezivati robotech sa Macross zeroom( ili bilo kojim Makrossom) Davne 1985 ( kada je robotech izasao, a animacija datira iz 1982 Robotech je kombinacija animacija 3 jedinstvenih japanskih serija - SDF-1 macross(1982)36 epizoda - SDC SOUTHERN CROSS(1982)24 episoda - Mospeada.(1982)25 episoda Ali samo animacija i nista drugo, jer robotech ima zasebnu pricu( mnogo bolju i od svih ovih serija zasebno) Dakle 1982( znaci RUCNO CRTANJE) Inace razlog za ovo je zakon Koji je 1985 vazio u SAD. Po kome ni jedna serija za emitovanje nije smela da ima manje od 50 epizoda. Ali ipak robotech ima jedinstveni Timeline ispracen kroz Stripove, Graficke novele, igre...... I ako mene pitate Robotech rulez Pa lepo posetite http://www.uegroup.scherdan.com E sad MACROSS Imao gomilu nastavaka. Prvo dugometrazni Film . MACROSS -DO YOU REMEMBER LOVE( aka - DYRL) - koji iz koren menja pricu na koju se kasnije nadovezuju svi ostali nastavci.( 1984)- animacija vidno bolja. -Macross flashback 2012( neka vrsta muzickog videa vise no nastavka) -Macross II(lovers again) -macross plus( + dugometrazni film)(1996) - Macross 7( apsolutna katastrofa i u pogledu radnje i animacije( 1998) Macross zero( prequel) 2002. I za kraj Pozdrav. Poslednja ispravka: nesonjacc (15.1.2006 u 5:33) |
19.1.2006, 15:14 | #17 |
Član
Član od: 19.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Ja sam se strasno odusevio Zero-om...fenomenalno...ali sta ja znam
@nesonjacc imas li ti sve to sto si nabrojao? Poz |
19.1.2006, 18:05 | #18 |
Veteran
|
eh ovako.
-Ceo Robotech( 85 episoda) - ali na moju zalost u Real media formatu.Mada cu oskoro da dodjem i do DVDa -Robotech II the sentinels( propala serija - koja je spojena u dugometrazni -film) - robotech THE MOVIE- the untold story -macross zero -Dyrl -macross flashback 2012 -Macross 7( ovo ti ne preporucujem) A uskoro cu imati i MACROSS PLUS Ea ako ti se svidjao ZERO nabavi GUNDAM SEED i GUNDAM SEED DESTINY. 100% ce ti se svidjati pozdrav |
21.1.2006, 0:38 | #19 | ||
Član
Član od: 19.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Citat:
Citat:
Ljudi mogla bi da padne neka razmena cd-ova...imam: -DBZ movie(broli legendary super sayon) -Elfen Lied -Rurouni Kenshin -Transformers -Wonderful Days -Final Fantasy VII (Advent Children)Macross Zero -Ninja scroll -edit:Vampire Hunter D ako neko hoce nesto od mene nek se javi... p.s. uskoro bi trebao da nabavim jos neke stvari... Poz Poslednja ispravka: Shakal (21.1.2006 u 19:13) |
||
21.1.2006, 0:53 | #20 | |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 862
Zahvaljeno 261 puta na 147 poruka
|
Citat:
|
|
Bookmarks sajtovi |