Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.11.2023, 14:34   #241
SAJEVAC
Deo inventara foruma

Član od: 6.12.2008.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 561 puta na 516 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku SAJEVAC
Određen forumom Re: Alan Wake 2

Igra je odlicno optimizovana,ali tehnoloski stare kartice nemaju podrsku..To je kao da forsiras RTX na gtx kartama i cudis se sto imas 2fps..Druga je krajnost sto je to bezobrazno sa njihove strane pa te bukvalno ucenjuju novim tehnologijama.Nemam nista protiv da se grafika poboljsava,ali ostavi prostora da ista tehnologija bude dostupna da se opciono ukljuci ili iskljuci kao R.T,pa ko voli nek izvoli,a ne da na podmukao nacin ucenjujes korisnika da igru ne moze da igra sa itekako sposobnom karticom i dan danas kao sto je gtx1080ti .
SAJEVAC je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SAJEVAC na korisnoj poruci:
Markius (29.11.2023)
Stara 29.11.2023, 14:54   #242
S.t.a.r.a.c.
Član

Član od: 24.3.2018.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 107 puta na 59 poruka

Da je odlicno optimizovana, ja bi u ovoj situaciji trebao imati bar jos 20 frejmova vise. 2k rezolucija, dlaa, max detalji: https://i.imgur.com/iwrNBzL.jpg
Ispred je par LOD low poly kuca, texture male rezolucije, nema NPCeva, RT iskljucen.
A mesh shaderi ne donose nikakva graficka poboljsanja, vec teoretski bolje performanse, manji overhead. Medjutim to jos niko nije postigao.
S.t.a.r.a.c. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku S.t.a.r.a.c. na korisnoj poruci:
Vlajk@ (1.12.2023)
Stara 29.11.2023, 15:11   #243
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.339
Zahvaljeno 3.304 puta na 2.279 poruka

Igra definitivno nema dobru optimizaciju samo sam komentarisao ovo za stare karte (a evidentno je da forsiranje mesh shadera nije donelo ne znam kakvu korist ovde).

Ova igra izgleda fenomenalno ali ne i impresivno. Impresivno izgleda samo kad je full RT aktivan ali to je toliko nevažno... Nije u službi gameplaya i atmosfere svakako i klasična rasterizacija i dalje daje sjajne rezultate u svim modernim igrama.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2023, 15:55   #244
Cracked But Whole
Starosedelac

Član od: 26.6.2016.
Zahvalnice: 154
Zahvaljeno 575 puta na 350 poruka

Kako možeš reći da nije u službi gejmpleja kad igra izvlači pola atmosfere odatle... mislim, da se ne lažemo, gejmplej je meh - tek malo bolji od prve igre, a prva i pri izlasku nije imala dobru borbu. Ali ima ovde mnogo kvalitetno odrađenih stvari, od čitave prezentacije, muzike, art direkcije itd.
Ray tracing je ovde fenomenalan. Ja nisam prvobitno bio ljubitelj RT-ja u Controlu, imao je tamo dosta problema (i dalje ima osim ako se ne koristi onaj HDR mod koji poboljšava dosta toga, ali ni on se ne rešava užasnog šuma koji je karakterističan za RT, Ray reconstruction sad šatro to rešava al pravi druge probleme). Ali AW2 ima, po mom mišljenju, još bolji RT od Cyberpunka, koji je dosad jedini uspeo da izvuče nešto iz cele priče, a da se vidi drastična razlika.
Cracked But Whole je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2023, 18:24   #245
S.t.a.r.a.c.
Član

Član od: 24.3.2018.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 107 puta na 59 poruka

Nema ova igra ni blizu RT kakav ima CP 2077 jer je ovdje RT kombiniran sa staticnim GI. Igra ima staticno, baked, osvjetljenje cak i kada se ukljuci RT. Zato je razlika mala sa RT i bez.
Igra izgleda odlicno bas zbog te staticnosti i jako malih nivoa. Kada je sve staticno, lako je podesiti/uskladiti osvjetljenje, kolorit, i sve ostalo. I tu se nikada nista nece promijeniti, sto je totalna suprotnost igrama sa dinamicnim svjetlom, pogotovo jos ako su open world.
Btw, mesh shaderi su tu jos od 2018, a ovo je prva igra koja ih koristi.

Sto se tice atmosfere, to ovdje veze nema sa RT.
S.t.a.r.a.c. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2023, 19:36   #246
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.543
Zahvaljeno 3.867 puta na 2.409 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Izgleda da Alan Wake 2 nije bas najbolje prosao sto se tice prodaja....

Nista zvanicno naravno, ali Circana (organizacija koja se bavi analitikom igara, brojem igraca itd.) prijavila je da Alan Wake 2 nije bio ni u top 150 igara za mesec Oktobar/Novembar. Jeste da je igra izasla kasno u Oktobru ali opet takav jedan iscekivan naslov morao je da udje makar u top 100.

Navode se moguci razlozi, od nedostatka fizickog izdanja na konzolama pa do naravno ekskluziviteta Epica.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
Vlajk@ (1.12.2023)
Stara 29.11.2023, 19:37   #247
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.339
Zahvaljeno 3.304 puta na 2.279 poruka

Citat:
Cracked But Whole kaže: Pregled poruke
Kako možeš reći da nije u službi gejmpleja kad igra izvlači pola atmosfere odatle...
Mislio sam na to da kad se doda RT fenseraj nema drastične razlike u tome kako se igra doživljava.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2023, 21:10   #248
tommy gun
Veteran

Član od: 14.12.2008.
Zahvalnice: 237
Zahvaljeno 243 puta na 137 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku tommy gun

Čitam vam utiske i ne mogu da provalim da li je igra fenomenalna ili je samo prepakovani prvi deo sa pojačanom atmosferom.

Sećam se da mi je prvi deo bio interesantan, ali u jednom trenutku postaje ekstremno repetetivan. Mehanika igre da te jure i da se ti sakrivaš pod svetlima me je izluđivala.
tommy gun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2023, 21:30   #249
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.537 puta na 4.030 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke

Nista zvanicno naravno, ali Circana (organizacija koja se bavi analitikom igara, brojem igraca itd.) prijavila je da Alan Wake 2 nije bio ni u top 150 igara za mesec Oktobar/Novembar. Jeste da je igra izasla kasno u Oktobru ali opet takav jedan iscekivan naslov morao je da udje makar u top 100.

Navode se moguci razlozi, od nedostatka fizickog izdanja na konzolama pa do naravno ekskluziviteta Epica.
Nikakav marketing, velika zahtjevnost, ekslkuzivnost, nedostatak fizickih kopija, nastavak 10+ godina stare Xbox ekskluzive... mozes birati razloge kolio ih ima.
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dex3108 na korisnoj poruci:
Vlajk@ (1.12.2023)
Stara 29.11.2023, 22:05   #250
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.543
Zahvaljeno 3.867 puta na 2.409 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
dex3108 kaže: Pregled poruke
Nikakav marketing, velika zahtjevnost, ekslkuzivnost, nedostatak fizickih kopija, nastavak 10+ godina stare Xbox ekskluzive... mozes birati razloge kolio ih ima.
Ma da, gore su navedeni samo neki, mogucih razloga ima podosta. Svakako nije zvanicno potvrdjena situacija, mada Matt Piscatella je vesnik ovih tvrdnji tako da ima kredibiliteta. Nije ni to tako prosta stvar ima tu varijabli, ali gde ima dima ima i vatre
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2023, 22:11   #251
Cracked But Whole
Starosedelac

Nisu uračunate prodaje sa Epica, što se toga tiče. Naravno da će ih ekskluzivnost tu zeznuti, ali ova igra će se prodavati ubuduće makar kao benchmark, što dosta ljudi i radi sa Sajberpankom recimo.
Pritom je niche žanr, i nastavak.

Meni je prvi deo bio užasno naporan, drugi sam započeo kao test, i baš me je uvukla.

Čak i ovi gimmick elementi kao što su Mind place i Storyboard - i dalje su sjajan dodatak igri. Real-time promena scene prilikom biranja druge grane narativa izgleda sjajno.

Pogledajte Digital Foundry video, RT i RR zaista dosta znače u poboljšavanju atmosfere igre. Jedino što i ovde ima taj problem sa preoštravanjem lica - u CP2077 je mnogo gori definitivno, tamo nisam mogao da igram sa RR uopšte, ovde sam ga koristio jer nije toliko fokus na licima. Refleksije su sumanute.
Stara 29.11.2023, 23:58   #252
Stenmark
Banned

Član od: 13.4.2014.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 1.009 puta na 514 poruka

Mind Place sa Case Boardom vještački produžava vrijeme igranja i zapravo nema nikakav uticaj na gameplay samo što u određenim momentima ograničava dalji progres. Morate postaviti sličicu da bi se otvorio dijalog... Postavljate stavke koje ste već vidjeli i nije mi jasno zašto to nijesu mogli automatski da odrade. Nekakve ozbiljnije detektivske zagonetke ne postoje koje su uvezane sa case boardom. Dedukcija dokaza je presmiješna.

Veliki potencijal je imao storyboard koji nijesu iskoristili kako treba tako da je i on na kraju gimmick.

Combat na hard ne predstavlja previliki izazov iako je "Survival Horror". Sa malo istraživanja uvijek ima municije i healova. Borba u prvom dijelu na Nightmare težini je generalno bolja jer dodge mehanika nije kontekstualno odrađena. Ovdje protivnici imaju pattern od tri udarca koji se izbegavaju sa timed pritiskom na dugme. Skoro kao QTE.

Borba, invertory managment, balans loota i neprijatelja na ekranu u RE4 Remakeu je za klasu iznad.

Jedno odlično vizuelno story driven iskustvo sa solidnim gameplayom, ali taj story od prije 13 godina je napravio vrlo minimalani progres i originalni protagonista je ostao malo u sjenci.
Stenmark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2023, 0:31   #253
SAJEVAC
Deo inventara foruma

Citat:
tommy gun kaže: Pregled poruke
Čitam vam utiske i ne mogu da provalim da li je igra fenomenalna ili je samo prepakovani prvi deo sa pojačanom atmosferom.

Sećam se da mi je prvi deo bio interesantan, ali u jednom trenutku postaje ekstremno repetetivan. Mehanika igre da te jure i da se ti sakrivaš pod svetlima me je izluđivala.
Vidi druze,kao metak i oko su razlika.Aw1 meni nije nikakav utisak ostavio. AW2,fantasticna igra.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SAJEVAC na korisnoj poruci:
tommy gun (30.11.2023)
Stara 30.11.2023, 1:14   #254
Cracked But Whole
Starosedelac

Citat:
Stenmark kaže: Pregled poruke
Mind Place sa Case Boardom vještački produžava vrijeme igranja i zapravo nema nikakav uticaj na gameplay samo što u određenim momentima ograničava dalji progres.
Uh, naleteo sam na par ljudi koji su bili u fazonu - pojma nemaju šta se dešava, te im Mind place objašnjava dosta toga. I ja sam mislio da je to samo višak informacija, ređanje onoga što je poprilično očigledno, ali za ljude koji teže prate doduše zaista konfuznu priču s mnogo likova (i dopelgangera), kapiram da je značajno.

Mogli su da to dodatno zakomplikuju i postave da bude interaktivnije ali eto.
Nadam se da nas to čeka u DLC-ju ili nastavku, svakako je super mehanika za ovaj tip igre.
Stara 1.12.2023, 0:31   #255
Vlajk@
Veteran

Član od: 16.3.2015.
Zahvalnice: 848
Zahvaljeno 251 puta na 158 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke

Ko im je kriv sto ignorisu Steam korisnike, samo tim potezom su pucali sebi u nogu odmah u startu.
Vlajk@ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2023, 0:47   #256
Cracked But Whole
Starosedelac

Yeah, but... igra ne bi postojala da je Epic nije sponzorisao

Možemo mi da s*remo po Epicu koliko god - ja prvi nikad nisam kupio igru tamo. Čak i kolekcija koju imam je tu čisto da skuplja prašinu jer nikad nisam pokrenuo Launcher da bih odigrao išta odatle.
Ali oni su dali kintu i omogućili timu kreativnu slobodu, što je opet big deal. Ovo je niche igra, niche žanr, i ne znam iskreno ko bi im drugi to omogućio. Pogotovo jer Remedy nikad nije imao neke velike brojke kad je prodaja u pitanju.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Cracked But Whole na korisnoj poruci:
simke85 (1.12.2023)
Stara 1.12.2023, 1:24   #257
SAJEVAC
Deo inventara foruma

Da li je neko imao ovaj problem .ZNaci ne mogu da verujem sta me nece snaci na samom kraju igru....Da ne govorim o kojoj misiji rec jer u pitanju je mozda sam kraj gejma,uglavnom treba da idem na s tepenice gde nikako ne mogu da odem jer me sto i stolice blokiraju.....

Da zanemarim sto se ovaj na ovom snimku kao lud smeje....Evo o cemu se radi....Samo sto mene zaglavljuje sto na stepenicama,a ne odmah na ulazu...Ima li ko ikakvo resenje..

https://www.youtube.com/watch?v=5HjcAi-CNU4
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	Untitled.jpg
Viđeno:	31 puta
Veličina:	93,7 KB
ID:	58439  

Poslednja ispravka: SAJEVAC (1.12.2023 u 1:45)
Stara 1.12.2023, 2:30   #258
shonee
Član

Član od: 7.8.2011.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 56 puta na 53 poruka

Neki su pisali da korištenjem "dodge" uspevaju da rasteraju tako zakrčene prolaze, i čini mise da sam u nekom changelog-u video da su popravljali to pa bi trebali da samo ideš pravo kroz prepreku i da prodjes, ako ne onda dodge koristi.
shonee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shonee na korisnoj poruci:
SAJEVAC (1.12.2023)
Stara 1.12.2023, 2:49   #259
SAJEVAC
Deo inventara foruma

Uf,uspeo sam druze nekako...Znaci zivce mi je pokidala..Pomislih,zar je moguce da na kraju igre imam takav bag,da ne mogu da izuzivam do kraja kako dolikuje...Pola sata sam se vrteo oko prepreke i onda na komentarima iz onog klipa sto sam postavio,procitao da je jedan lik uspeo tako sto je naredjao stolice,gurajuci ih i tako uspeo da preskoci..Ne mogu da verujem da igra ovakvog kalibra,ima takav bag,a najtuznije od svega,sto svakim brzim save,bar koliko ja vidim,on presnimi prethodni,pa ne postoji mogucnost da se vratis par chaptera u nazad,nego jako kratko mozes da odes u rikverc save...Tipa zadnja 3 save sto imas,to ti je..Bar se meni tako cini,pa sam se zesce iscimao,da ako je nepremostiv problem,a ne mogu da se vratim u chapter kada sam se borio sa onom karakondzulom koja je i pobacala te stolove,da cu ostati zaglavljen,ali sva sreca uspeo sam nekako.Planirao sam veceras da zavrsim igru,ali mi je previse oduzelo vremena,resavanje problema,pa cemo finish odloziti za sutra uvece ..U svakom slucaju,dobro je sto se na kraju sve dobro zavrsilo...Ne znam koliko je kolegama trebalo da predje istu,ali ja sam na nekih 25h igranja..Bas sam se udubio u nju i bio temeljan...Prosto sam hteo da do kraja izuzivam u ambijentu i svemu sto igra pruza.Na nekim deonicama sam bas dugo znao da se zadrzim..
Stara 1.12.2023, 3:12   #260
shonee
Član

Član od: 7.8.2011.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 56 puta na 53 poruka

I mene malo nervira što imaš samo 3 mesta za manuelno čuvanje pa ne mogu da ostavim neke delove gde bih voleo da se vratim posle i ima 2 checkpoint slota čini mi se ne znam kako su podelili ili je čak samo jedan. Ja sam bio na 25 h kada sam došao do tačke bez povratka ali sam išao da tražim sve nursery rhymes i lunch boxes i cult stashes jedino što nisam pomazio sve glave od jelena ostale su mi 4 i ne znam gde su pa nisam hteo sve ispočetka da obilazim (kada pomazis sve dobijaš ključ od sobe gde ima dosta neke municije i koječega).
shonee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Alan Wake nexexcalibur Akcione igre 668 12.6.2023 13:26
Alan Wake’s American Nightmare Red Wing Akcione igre 35 11.7.2012 19:16
Alan Wake, Dirt 2 i 3 power saving mode problem Aco_Su Kvarovi 2 18.2.2012 21:41
Alan Wake drNesh Konzole 145 14.12.2011 21:21
Wake on lan ivance95 Komunikacioni uređaji i umrežavanje 0 28.8.2010 23:04

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:48.