![]() |
![]() |
|
|||||||
| ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#61 |
|
Deo inventara foruma
|
Garisson, nisam rekao da je Sasa u pravu vec da je delimicno u pravu a to nije isto. Radi se o informacijama koje cesto nisu podudarne. Vi ovde pisete o cenama nekih grafickih karti koje nemaju veze sa trzistem i daleko su skuplje. Verovatno je reper BGD i neki dileri ali to nije celo trziste Srbije da bi se generalizovalo. Ne mislis da bi trebao da zbog povoljne kupovine spremim sator i klopu za mesec dana, pa lepo u BGD ispred prodavnice i cekam kada ce i dali ce grafika stici. Lepo odem kod lokalnog dilera koji mi skine kozu sa ledja i to je realnost. Zato ja te stvari nabavljam preko prijatelja u Austriji ili Nemackoj. Dojadilo mi je da za najmanju komponentu dajem lokalnom serifu 15e+ samo zato sto i on zna da me toliko staje put do BGD-a. Sramota.
Inace sto se DDR 2 memorije tice prica je slicna kao sa SD memoriom KT133 i DDR 1 KT266. Razlika je stvarno bila mizerna. I gde je danas SD ram i ovaj napregnuti DDR 667Mhz. A trebalo je samo 4 godine da sa 600Mhz procesori odu na 3Ghz. Pri sadasnjem tempu razvoja IT tehnologije ovo vreme je upola skraceno tako da ocekujem za 2 godine DDR3 kao standard. Naravno implementiran i optimizovan. Ma kupicu jednostavno PS3 i vise necu da razbijam glavu. Hvala ti druze na korektnom pisanju iako nam vidjenja nisu ista.
|
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
Citat:
Misle. I onda se cudimo gde smo stigli, iako se svako u sve razume ? Aha. Citat:
|
||
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Dobro je da i ovoliko znamo i da imamo kakvu takvu svest o tome u kom pravcu ide tehnologija.Porazavajuca cinjenica je da neki statisticki prosek u Srbiji ne zna sta je to ENTER na tastaturi. E vidis od takvih smo stigi tu gde smo a ne od nas usera koji smo tu da razmenjujemo misljenja, gresimao ali se i ispravljamo i dosta toga saznajemo. Znas i sam da pratimo i druge domace i strane forume, citamo, obavestavamo o tome i ne vidim sta je tu lose. Od takvih mladih ljudi ova drzava ima koristi a od onih ENTERASA ( uvlakaca ) i kvazi strucnjaka samo stetu. Ma uzeo bih jednu metlu pa...
|
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Starosedelac
Član od: 28.4.2006.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 273 puta na 224 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
XXXtreme
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
@Logos:
pod trzistem sam podrazumevao naravno Beograd. naravno da nemam informacije kako se npr. X1800GTO prodaje u Surdulici. nazalost, istina je da vama iz unutrasnjosti lokalni dripci gule kozu sa ledja, ali to nije realno stanje stvari. najvise hardvera se proda svakako u Beogradu, pa se on prakticno moze poistovetiti sa "trzistem". inace, i u Beogradu bi mogle svakako biti nize cene. nije ni ovde dzabe, ali u poredjenju sa vama jeste... |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Beograd u najboljem slucaju moze da predstavlja polovinu trzista Srbije. A sta je sa onom drugom polovinom. Necu o tome da se ne rasplinem. Samo da ti kazem da polovina od toga sto se kupi u BGD je za preprodaju lokalnih serifa koji formiraju svoje cene. Dobra stvar je sto ih je sve manje a otvaraju se predstavnista glavih distributera iz BGD po manjim mestima gde su cene priblizne onim iz Beograda. Jos samo da je asortiman robe veci. Pozdrav Garissonu! |
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
Uopšte ne kapiram što sad ispade čitava frka oko prodaje hardvera? Pa šta ako se taj Radeon dobro ili loše prodaje? Zar je to što se nešto dobro prodaje glavni kriterijum za vašu odluku pri kupovini? Ako je tako, onda bi svi kupovali PQI i NCP memorije, Belinea monitore, KME napajanja, konfekcijske zvučnike i 64-bitne grafičke jer se to sigurno najviše prodaje. Kupci su firme kojima treba office mašina i pojedinci koji nemaju blage veze o kompjuterima. Mi koji se okupljamo na ovom forumu uvek kupujemo ono što hoćemo i možemo a ne ono što se najviše prodaje.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Deo inventara foruma
|
zato sto kad ja kazem da se npr. 7600GT dobro prodaje, odmah mi deset ljudi skoci za vrat sa demagogijom tipa "znas li ti kolika je prosecna plata u zemlji". znam odlicno, ali ako ljudi imaju za letovanje u Turskoj, nov auto (ili dobar polovan), novi TV...zasto onda ne bi mogli da odvoje 200e za graficku kartu. ima se para, nije da se nema, ali je na svakom pojedincu na sta ce ih potrositi.
@Logos: da se razumemo ja pricam za Beograd. za ostalo ne znam, pa necu da izmisljam. tebi svakako verujem na rec. |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Novi član
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Imam 110 novaca i treba mi nova graficka (AGP). Dali ima neki 6600 za te novce ili da uzmem 9600 xt. POMAGAJTE
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Deo inventara foruma
|
za 118e imas X1600pro, koji je dosta brzi od slabasnog 6600
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
Kupi avion
![]() A gde se moze naci za AGP? Nemoj 9600xt, mnogo stara kartica covece. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
AGP 6600 je sada oko nekih 90 evra, dok je najbolji izbor X1600PRO ili 6600GT i sve to ako nađeš po povoljnoj ceni, a može da se nađe, nije da ne može.
9600XT je slabija i već prilično matora grafička, retko se gde može naći u prodaji, a i ako je nađeš ta je definitivno veoma dugo odstojala, a cena joj je nerealno visoka. |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Deo inventara foruma
|
Moram priznati da vec nedelju/dve nisam pregledao cene ali tada kada sam gledao te kartice u AGP verziji su bile od 140eura pa na vise
![]() To se odnosi na legalne firmice sa garancijom a po forumima i oglasima se moze naci ipak 10-15 eura jeftinije, valjda. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Deo inventara foruma
|
ja govorim o legalnoj firmi, samo nisam siguran da li je trenutno imaju. imali su pre par dana. moguce je da su razgrabljene, obzirom da su odlicna kupovina za te novce. neka ide covek na pc berzu i neka opali search, pa kad nadje ime firme, neka zove da proveri...
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Član
Član od: 30.12.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
za 110 novaca ubedljivo najbolji izbor je 6600 TD koju i sam posedujem i veoma sam zadovoljan.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Starosedelac
|
Za te novce uzmi 6600 i za kusur kupi zvake!
Sa njom mozes da teras sve nove naslove igara. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Deo inventara foruma
|
nemojte da pricate price coveku. svakako bi trebalo da pojuri X1600pro...sa 6600 moze da igra tetris.
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Deo inventara foruma
|
Garisson misli i zna
(mislim lepo kaze ) Mala je razlika u kesu a dosta se dobije za to malo!
Poslednja ispravka: Nicolas (19.7.2006 u 23:54) |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Dokle ce ljudi IGRE nazivati "igricama"? | TomWaits | O igrama uopšte | 263 | 10.12.2012 21:01 |
| Java igre vs. Symbian igre | PhaetoN | Igre za mobilne telefone | 66 | 26.5.2007 16:06 |
| G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? | Ilic Marko | Programi za mobilne telefone | 1 | 9.2.2006 14:09 |
| Igre za N-gage | R@mbo | Aparati i oprema | 1 | 10.1.2006 5:51 |