![]() |
![]() |
|
|||||||
| Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#201 |
|
Član
|
Pod broj 1 za sva vremena, remek delo zvano La vita e bella (Zivot je lep), 300, Sam u kuci svi delovi, New Guy, Road trip , Boat trip i svi ti tripovi
Ray , Amadeus , Ring 1 , 2 , Orphanage ...
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Član
Član od: 13.10.2009.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
khm, khm....
Zelena milja, Spašavanje redova Rajana Full metall jacket, 24 hour party people, Sin City, Dead Man, Sleepy Hollow... ovo bi preporučio, pogledao ponovo.... odlični...
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Član
Član od: 23.9.2009.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 24 puta na 16 poruka
|
Postoji još jedan film kog jako dobro pamtim, al po lošem!!! "Strava u Ulici brestova"!! Kad sam bila mala iznajmili smo ga iz neke divlje videoteke i nikada ga nisam odgledala do kraja ... verovatno nikad i neću
... Fredi Kruger je užasan bio i užasan ostao!! http://www.imdb.com/title/tt0087800/
|
|
|
|
|
|
#204 | |||
|
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
Setila sam se baš danas jednog sjajnog mjuzikla, odnosno muzičkog filma: Fame, iz 1980. godine.
Radnja se dešava u jednoj umetničkoj školi, i prati svakodnevni život studenata... Film je nalik Flashdance i Step Up 2: The Streets, a bolji je od oba. Muzika je u fazonu soula, fanka, disko muzike tog vremena i klasičnog roka, sa simfonijskim tačkama u stilu Američke simfonije profesora Holanda. Možda je najpoznatija plesna numera iz sredine filma, koju povazdan puštaju na VH1 Classic:
Poslednja ispravka: Iris (22.12.2009 u 18:12) |
|||
|
|
|
|||
|
|
#205 | |
|
Član
Član od: 13.10.2009.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
Citat:
Veliki sam fan trash horora, ovo mi je jedan od najboljih, pogledao sam sve dijelove....evo jedna informacija.... u prvom dijelu ovoga filma je glumio Johny Dep i to mu je bio prvi igrani film u karijeri
|
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Član
Član od: 14.5.2009.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 20 puta na 15 poruka
|
Film koji pamtim je Plan Nine From Outer Space. Ovaj "horor" je toliko los da je postao smesan. Reziser je Edward Wood, gospodin koji je voleo da se oblaci zensku odecu, pa su mu to vlasti zabranile, pa je napravio film Glen or Glenda u kojem je on imao glavnu ulogu Glena, odnosno Glende.
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Član
Član od: 13.11.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 84 puta na 51 poruka
|
E sad nije da ga pamtim od kada znam za sebe, naprotiv odgledao sam ga proletos, ali ću ga pamtiti dugo vremena. Nije neko remek delo sa multimilionskim budžetom (baš naprotiv), niti kakav istorijsko umetnički film, ali svakako vredi pogledati:
"MAN FROM EARTH" http://www.imdb.com/title/tt0756683/ E a drugi koji pamtim od malena i kada sam se prvi put sreo sa pojmom triler, je film kojeg zvanično nema masterizovanog na DVD ili neki drugi medium, nema ga čak ni na torentima ili rapidu (bar ga ja nisam našao) ali film je odličan: "COHEN AND TATE" http://www.imdb.com/title/tt0097074/ http://www.youtube.com/watch?v=5qYmaAsppPs |
|
|
|
|
|
#210 |
|
Starosedelac
Član od: 24.8.2009.
Zahvalnice: 768
Zahvaljeno 796 puta na 513 poruka
|
Spašavanje redova Rajana
Sam u kući (svi delovi) Mrak filim (svi delovi) Space Jam |
|
|
|
|
|
#211 |
|
Član
|
Jak utisak na mene je ostavio film "Slumdog Millionaire"... film pokazuje kakav sve zivot moze da bude i kako se sve moze okrenuti za tili cas...
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
12 Angry Man, Rain Man, Dead Poets Society, Schindlers List, The Shawshank Redemption, The Green Mile...
Kao sto ste primetili svi navedeni filmovi imaju jednu veliku slicnost a to je borba coveka da pre svega pobedi sebe i bez obzira kakva bila situacija u kojoj se nalazi, okruzenje koje ga okruzuje, problemi koji ga okruzuju etc.(p)ostane covek kakav bi svi mi trebali da budemo. Gotovo svaki od navedenih filmova je jedna tragedija pojedinca ili drustva, svaka na svoj nacin, koja na kraju dobija svoju zrtvu ili je kao u slucaju 12 gnevnih ljudi bar zahteva, bez obzira na njenu neopravdanost. Btw. ko nije gledao neki od navedenih filmova ima svaku moju preporuku da to ucini. EDIT: Ono sto je zanimljivo jeste da je dva filma radjeno po scenariju "Kralja horora" Stephena Kinga, a koji uopste nisu horori sto samo pokazuje i koliko je SK veliki pisac. |
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Član
Član od: 12.7.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 48 puta na 33 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Novi član
|
Pozdrav,
pamtim film Click - koji je izasao davno, otprilike 2005 godine. Tad sam ga pogledao, bio sam odusevljen. Komedija ovakva: ![]() Svidja mi se Sandlerov humor, moram skinuti jos neki njegov film. A takodjer film ima jaku jaku pouku o prioritetima u zivotu, vrlo potresnu pricu i (za to vrijeme) extra specijalne efekte. Toliko od mene. P.S. Prije par sedmica sam ga opet gledao, tek tad shvatio pola filmla :P |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Deo inventara foruma
|
Već smo rekli da nema nabrajanja. Možete valjda da napišete razlog zašto pamtite taj film.
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Novi član
Član od: 8.7.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Po meni je najbolji serijal "SOW" a najbolji film u tom serijalu je "SOW 1" .
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
information junkie
|
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Veteran
Član od: 12.1.2010.
Zahvalnice: 925
Zahvaljeno 890 puta na 357 poruka
|
Prvo sto mi pada na pamet je Leon: The Professional, u filmu je SVE odlicno (da ne nabrajam sad
) sve je kako treba, cak i pesma na kraju filma mi se svidja ![]() Onda Brat, Brat 2, oba filma mogu stalno da gledam (i da slusam soundtrack iz oba filma ), imaju jaku i kvalitetnu pricu, drugaciji od ostalih, i sa humorom koji je bolji od 90% holivudskih filmova.Man of Fire, sam kraj filma me je zapanjio. Zahvaljujuci ovom filmu sam zavoleo Denzela. Poslednja ispravka: bela lampa (30.11.2010 u 21:57) |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.013
Zahvaljeno 4.095 puta na 2.457 poruka
|
My Girl (1991) - Film koji je obeležio moje detinjstvo. Vrlo emotivan film koji prosto ne mogu da zaboravim i koji u meni uvek budi veliku setu.
Terminator 2: Judgment Day (1991) - Postavio je definiciju kvalitetne SF akcije, koja, po mom mišljenju, i dalje nije prevaziđena. Danas me uvek podseća na neko "lepše" vreme: pocepan jeans, karirane košulje, Guns N' Roses... Forrest Gump (1994) - Jer me je tokom trajanja ubacio u sva moguća emotivna stanja i generalno nikada nisam prestao da budem oduševljen kompletnim filmom. Braveheart (1995) - Izvanredan film kome nikada nisam uspeo naći manu. Obožavam dličan osećaj prirodnosti svega što u filmu vidim (nešto što više uopšte nije poznato "plavo platno" generaciji). Zbog ovog filma sam zavoleo Mel Gibsona. Forest Warrior (1996) - Devojčica iz filma je verovatno bila moja prva "ljubav" . Neko leto kasnije je, po uzoru iz filma, nastala prava koliba na hrastovom drveću i bilo je to fenomenalno provedeno vreme (iako nismo imali Čak Norisa ).Donnie Darko (2001) - Remek delo koje nikada neću zaboraviti. Neverovatno upečatljiv film, zbog kog žalim što nisam pismeniji kako bih mogao da iskažem sve njegove kvalitete. Lost in Translation (2003) - Jedan od retkih novijih filmova koji me je impresionirao i opčinio atmosferom i maestralnim dočaravanjem situacija. Nakon gledanja sam se zamislio i proveo sate u potpunoj tišini. Ima ih još mnogo, npr. par Kjubrikovih itd. ali da ne nabrajam bez objašnjenja... P.S. @bela lampa - Zbog Man of Fire sam takođe zavoleo Denzela, a posebno Dakotu. Odličan film. Poslednja ispravka: Aibo (2.12.2010 u 13:44) |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
pharaon.92.bc (1.9.2011) | ||
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Stvari koje bez filmova nikad ne biste znali... | REDisLAW | Cvet kompjutera | 329 | 2.2.2010 4:00 |
| Najgori i najbolji filmovi po igrama | Marko_L | Kompjuteri i film | 136 | 20.11.2009 22:15 |
| koje su dobre igre za umrezena dva racunara?!? | JANISKO | Mrežne igre | 12 | 11.5.2006 11:32 |
| Koje su bile najbolje vožnje u 2005. godini? | Rene | Simulacije vožnje | 6 | 6.3.2006 22:29 |
| Koje vodeno hladjenje ? | Yugo-55 | ŠDK - Osnovne komponente | 3 | 14.12.2005 20:49 |