Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Prenosni računari

ŠDK - Prenosni računari Saveti u vezi sa kupovinom PDA, notebook, laptop i ostalih prenosnih računara

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.1.2010, 17:02   #1
podunavac
Član

Član od: 10.1.2010.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Question Molim za pomoc oko odabira novog racunara... :(

Pozdrav. Situacija je sledeca:
Imam trenutno desktop racunar ( Intel pentium4, 2.4 Ghz, 1GB ram,AGP ATI radeon 512mb graficku...
Problem je sto mi je racunar vec spor a nadogradjivanja je dosta. Hteo sam da uzmem laptop kao jaci racunar uz ovaj desktop (laptop bih uzeo radi prenosa iz jedne u drugu sobu i leti u drugu kucu, koja je pored moje)
Posto kod mene racunar radi po 2-3 dana bez gasenja (skidanje fajlova sa neta i neredovno iznenadno koriscenje) neki ljudi su mi skrenuli paznju da laptop i nije bas za takvo forsiranje.
Hteo sam da uzmem neki izdrzljiv laptop od Toshibe sa: core2duo procesorom,4 GB rama, 16-17'' sa cenom do 80.000 din. Graficka karta mi i nije toliko bitna ali ne bih sigurno uzimao sa integrisanom.
Znaci treba mi izdrzljivost hardvera na tom laptopu jer bi radio duze vreme. Da li preporucujete neki dobar model koji ne bi riknuo posle 2-3 godine (jer mi je od garancija uvek padala muka sa drugim uredjajima i jer sam daleko od Bg-a pa dok posaljem neispravan uredjaj to ipak nije to) , ili ipak da pazarim neki desktop pa makar da 2 komada smestim u jednu sobu? Unapred hvla !
podunavac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.1.2010, 17:18   #2
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
Određen forumom Re: Molim za pomoc oko odabira novog racunara... :(

imas ovaj laptop sa 18,4" ekranom hd3200 intergrusom koja moze da pokrene i neke igre dobra je za hd filmove i ovaj sa 16" ekranom i posebnom grafikom
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.1.2010, 18:17   #3
podunavac
Član

Ovaj od 16'' je extra sto se tice hardvera a bogami i cene...
Ali koliko su izdrzljivi laptopovi..jer ne znam nikada ih nisam imao...pa se bojim da se ne pokajem ako uzmem laptop (sto se tice izdrzljivosti kvarova i toga, mislim na Toshibu) ??
Stara 10.1.2010, 19:21   #4
flamingos
Deo inventara foruma

toshiba je uz dell i lenovo po pitanju kvaliteta izrade najkvalitetniji brend. Odlicni su njihovi laptopovi ovaj model od 16" trnutno predstavlja best buy,imao sam na testu i odusevio se kvalitetom izrade,nista ne krcka,ekran je odlican hd,poteraj cod mw2 da vis kako izgleda raskos ..e sad sto se garancije tice za vecinu laptopova je jedna ili dve godine jedino dell daje 3 god garancije,ali se moze doplatiti izvsna suma oko 7,8k dinara za produzenje. Obavezno ti je da uzmes i postolje sa hladjenjem cisto da smanjis temperature i kad god ga koristis kuci izvadis bateriju i odlozis je na suvo i tamno mesto i koristis laptop na struju time mu stedis i cuvas autonomiju a i bateriju i smanjujes zagrevanje.
Stara 10.1.2010, 19:57   #5
podunavac
Član

Citat:
flamingos kaže: Pregled poruke
toshiba je uz dell i lenovo po pitanju kvaliteta izrade najkvalitetniji brend. Odlicni su njihovi laptopovi ovaj model od 16" trnutno predstavlja best buy,imao sam na testu i odusevio se kvalitetom izrade,nista ne krcka,ekran je odlican hd,poteraj cod mw2 da vis kako izgleda raskos ..e sad sto se garancije tice za vecinu laptopova je jedna ili dve godine jedino dell daje 3 god garancije,ali se moze doplatiti izvsna suma oko 7,8k dinara za produzenje. Obavezno ti je da uzmes i postolje sa hladjenjem cisto da smanjis temperature i kad god ga koristis kuci izvadis bateriju i odlozis je na suvo i tamno mesto i koristis laptop na struju time mu stedis i cuvas autonomiju a i bateriju i smanjujes zagrevanje.
Dobro ja znam da Toshiba ima kvalitetne laptopove sto se tice spoljne izrade tj tastera, plastika i da su se pokazali super na testovima ALI nekako mi je bitniji hardver tj komponente koliko ce one izdrzati vremenom tj da se ne desi da pocne nesto da crkava...ako je tako onda bih svakako uzeo desktop. Jer najbolje je sigurnije resenje pa makar ga i premestao 3-4 puta godisnje
Stara 10.1.2010, 20:02   #6
Picard
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 739
Zahvaljeno 4.361 puta na 3.602 poruka

Uzmi dobar desktop sa probranim, kvalitetnim komponentama i nece da te boli glava.
Laptop, pogotovo skuplji, kupujes samo ako imas realne potrebe za njim, sto kod tebe nije slucaj.
Picard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.1.2010, 20:10   #7
flamingos
Deo inventara foruma

Citat:
podunavac kaže: Pregled poruke
Dobro ja znam da Toshiba ima kvalitetne laptopove sto se tice spoljne izrade tj tastera, plastika i da su se pokazali super na testovima ALI nekako mi je bitniji hardver tj komponente koliko ce one izdrzati vremenom tj da se ne desi da pocne nesto da crkava...ako je tako onda bih svakako uzeo desktop. Jer najbolje je sigurnije resenje pa makar ga i premestao 3-4 puta godisnje
ova toshiba ima sve dobre komponente u sebi jak procesor dosta memorije,prostoran hard,sve to ce te ako se prdrzavas pravila upotrebe i brines se o njemu dosta dugo da te sluzi.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Konfiguracija do 32000 Pomoc Hitno molim Vas Ivan_z Šta da kupim? 1 6.11.2009 21:46
Sta mislite o ovoj konfiguraciji? Molim pomoc! stefanopulos Šta da kupim? 25 2.11.2009 23:55
POMOC HITNO molim Vas Ivan_z Kvarovi 7 29.10.2009 18:44
Molim za pomoc...(maticna ASUS TUEP2-M & 200GB HDD) CakumPakumVakum Nosači podataka 1 4.2.2006 1:43
molim pomoc - nestabilnost sistema severijan Kvarovi 10 5.12.2005 0:03

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 13:53.