Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Opšte teme > Sadržaj novog broja SK

Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.6.2026, 16:31   #21
kami
Član

Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 174 puta na 111 poruka
Određen forumom Re: Svet kompjutera 6/2026

A smem li da pljujem van politike; tipa, kakvo je ovo drustvo gde je LOST, jedno objektivno remek-delo od koga su bolje samo teze drame i najbolje komedije, postala pljuvana serija; dok sa druge strane, najprecenjenija SF serija ikada, sa glavnim protagonistom koji ima harizmu kao kuvana noga; i gde sam mogao da gledam samo sezonu i po, dok je ostatak uzas uzasa sto se tice tempa, tema i dijaloga.

Plus su i onog lika sto igra pilota izbacili iz serije jer je kancelvan.

Znate na koju seriju mislim, nego vas ima previse fanova tog precenjenog shit-a.

Ja ne znam kakve su knjige, ali serija je bukvalno najprecenjeniji
SF koji sam ikada gledao.

Bukvalno kasnije sezone imaju nabacane klipove potpuno nepovezanih stvari, kao da su kopirali scene iz knjigfe, bez ikakvog konteksta.

Svaku scenu gde se poujavljuje onaj Hamas-like vodja Beltera, hteo sam da ga isamaram; sto i nije nesto posebno, jer sam dobijao zelju da isamaram i glavnog glumca, za koga su Maja Mandzuka i Marija Karan glumice vredne Oskara.

Jedini zanimljiv lik nestaje posle sezonu i po, i jedino sto vredi u seriji su ti noir elementi koji postoje prvih sezonu i po.

Ali ono je bukvalno genericki sklopljeno, jer su ti Noir u sezoni i po elementi samo deo serije, ostatak je kvazi-politicko *******vanje u stilu GoT, nalepljeno jedno na drugo gore nego japanske anime u Americi 80-ih (Voltron i Roboteka rulz)

Uvrerda za SF legende je ovo generiocko *****e stavljati u isti rang sa njima.

Poslednja ispravka: kami (2.6.2026 u 16:44)
kami je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2026, 16:38   #22
kami
Član

Qzmu da su stavili za glavnog glumca, odglumio bi 23432432 puta bolje.

I to vam je 'Najbolja SF serija u poslednjih 15 godina'.

Drustvo je propalo skroz.

Originalna Galaktika koju je vreme pregazilo tamo sa pocetka 80-ih, gde je Starbak muskarac, mi je zanimljivije od ovoga.
Stara 2.6.2026, 17:01   #23
zchira
Član

Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 111
Zahvaljeno 98 puta na 46 poruka

Citat:
kami kaže: Pregled poruke
A smem li da pljujem van politike; tipa, kakvo je ovo drustvo gde je LOST, jedno objektivno remek-delo od koga su bolje samo teze drame i najbolje komedije, postala pljuvana serija; dok sa druge strane, najprecenjenija SF serija ikada, sa glavnim protagonistom koji ima harizmu kao kuvana noga; i gde sam mogao da gledam samo sezonu i po, dok je ostatak uzas uzasa sto se tice tempa, tema i dijaloga.

Plus su i onog lika sto igra pilota izbacili iz serije jer je kancelvan.

Znate na koju seriju mislim, nego vas ima previse fanova tog precenjenog shit-a.

Bukvalno kasnije sezone imaju nabacane klipove potpuno nepovezanih stvari, kao da su kopirali scene iz knjigfe, bez ikakvog konteksta.

Svaku scenu gde se poujavljuje onaj Hamas-like vodja Beltera, hteo sam da ga isamaram; sto i nije nesto posebno, jer sam dobijao zelju da isamaram i glavnog glumca, za koga su Maja Mandzuka i Marija Karan glumice vredne Oskara.

Jedini zanimljiv lik nestaje posle sezonu i po, i jedino sto vredi u seriji su ti noir elementi koji postoje prvih sezonu i po.

Ali ono je bukvalno genericki sklopljeno, jer su ti Noir u sezoni i po elementi samo deo serije, ostatak je kvazi-politicko *******vanje u stilu GoT, nalepljeno jedno na drugo gore nego japanske anime u Americi 80-ih (Voltron i Roboteka rulz)

Uvrerda za SF legende je ovo generiocko *****e stavljati u isti rang sa njima.

Pokušao sam skoro da gledam. Odgledao na silu jednu sezonu i nikako da nastavim.
Još mi bilo čudno kako to da se svi lože da je serija vrh, a meni ništa posebno. Mislio sam da je do mene

"For all mankind" mi je mnogo bolja. Sad je izašla 5. sezona i spin-of "Star city".
zchira je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zchira na korisnoj poruci:
kami (2.6.2026)
Stara 2.6.2026, 17:51   #24
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.507
Zahvaljeno 1.995 puta na 1.457 poruka

Citat:
Ja ne znam, a voleo bih da znam.
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2026, 18:05   #25
Dimo
Staroœeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 429
Zahvaljeno 946 puta na 705 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

E ni ja, napisa čovjek post od kilometra i ne reče naziv serije.
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dimo na korisnoj poruci:
oluja (6.6.2026)
Stara 2.6.2026, 18:22   #26
Picard
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 748
Zahvaljeno 4.369 puta na 3.609 poruka

I mene zanima.
Picard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2026, 18:25   #27
kami
Član

Ne smem da napisem naziv serije, fanovi iste ce da me napadnu kao udbasi za politiku

Ali eto, bili su prvi utisci u videu za igru koja je izasla po njoj, zna se sve
Stara 2.6.2026, 18:28   #28
kami
Član

Citat:
zchira kaže: Pregled poruke
Pokušao sam skoro da gledam. Odgledao na silu jednu sezonu i nikako da nastavim.
Još mi bilo čudno kako to da se svi lože da je serija vrh, a meni ništa posebno. Mislio sam da je do mene

"For all mankind" mi je mnogo bolja. Sad je izašla 5. sezona i spin-of "Star city".
Babylon 5 iz 90ih je izmislila SF za ovo.

Babylon 5 je kultna SF serija, a ne ovo.

Kao u preporuke za seriju: 'fizika u istoj je najtacnija od svih popularnih SF serija'!

Bas me zanima tacna fizika u seriji kada gledam serije i filmove.
Stara 2.6.2026, 21:05   #29
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.999
Zahvaljeno 4.150 puta na 2.713 poruka

Au... sad imamo 2 "kamija" u temi. Bice tesko vratiti se na temu.

EDIT:
Znam koja je serija, ali ne zelim da potaljujem vatru.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2026, 21:30   #30
kami
Član

E, sada sam se setio pitanja za Qzmu i ekipu, u moru nabacanog teksta.

Posto je to bila i igra u najnovijem broju.

Starbak u originalnoj Galaktici je - muskarac.

Da li on smatra sto je Ronald Mur stavio da bude zensko, smatra WOKE i pre nego je postojao WOKE?
Stara 2.6.2026, 22:32   #31
pedjosav
Starosedelac

Član od: 17.5.2008.
Zahvalnice: 1.261
Zahvaljeno 686 puta na 495 poruka

Citat:
A smem li da pljujem van politike, najprecenjenija SF serija ikada, sa glavnim protagonistom koji ima harizmu kao kuvana noga; i gde sam mogao da gledam samo sezonu i po, dok je ostatak uzas uzasa sto se tice tempa, tema i dijaloga.

I meni se ta serija "EXPANSE" nije dopala, pokušao 2 puta, mislim da sam 1.put gledao 2 epizode, ali ne vredi kada mi se ne dopada, svaki eventualni kasniji razvoj dogadjaja ne pomaže ... ni njoj ni meni Ne da nije najbolja SF, nego je baš bezvezna.
pedjosav je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2026, 22:56   #32
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.698
Zahvaljeno 11.458 puta na 7.292 poruka

Čitajte knjige, zayebite seriju...
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
oluja (6.6.2026), zvucnjak (24.6.2026)
Stara 2.6.2026, 23:06   #33
Lex987
Deo inventara foruma

Član od: 15.8.2012.
Zahvalnice: 1.360
Zahvaljeno 1.371 puta na 1.215 poruka

Citat:
water wizard kaže: Pregled poruke
Tesla je rođen u Austrougarskoj ako se dobro sećam. Zašto to naglašavam, imao sam jednu diskusiju sa nekom osobom koliko joj je razreda završila baba, tj o edukaciji žena u Srbiji u 19 i početku 20 veka. I kaže meni ta osoba počne da nabraja znamenite srpkinje iz 19 veka ono sve živele u Austrougarskoj, tako da ono i Tesla nema mnogo veze s nama... Ulagali u školstvo i obrazovanje pa su izrodili i takve veličine.Srbi u Austougarskoj osnovali maticu srpsku, Vuk Karadžić isto štampao knjige u Beču... Petar veliki isto išao na zapad da vesternizuje rusiju koja je za vreme njega procvetala i izašla iz feudalizma
Nikola Tesla's grades

Tesla ocigledno i pored svoje cuvene inteligencije nije znao ko je i sta je, nego vi Natofilicari morate da mu objasnite. Covek je studirao kao Srbin, tako je bio zaveden na fakultetu i sebe je smatrao Srbinom do kraja zivota. To sto je uzeo i USA pasos iz poslovnih/naucnih razloga ne umanjuje njegovo poreklo. Prema tvojoj polupanoj logici, verovatno ni Novaka Djokovica ne smatras Srbinom, iako je on nedvosmisleno vise puta izjavio da je Srbin i odabrao je da gra za Srbiju, ali majka mu je rodjena u Slavoniji, danasnjoj Hrvatskoj, a ni otac mu nije rodjen u centralnoj Srbiji. Znaci Nato je oteo Kosovo, Djokovic nije Srbin jer mu je otac sa Kosova, nego je poreklom iz neke izmisljene drzave, to je tvoja logika...
Tesla je rodjen u Smiljanu, bas naziv lici na Austrijsko selo, haha. Otac mu je Srbin i on se osecao kao Srbin sto je i potvrdjeno u dokumentima, mozete da mlatusate ovde sta hocete, Tesla je svetski covek ali Srbin, zapamti to. To sto se ti i pojedini forumasi stidite svog porekla i pljujete sve sto ima veze sa Srbijom, ne znaci da su i najveci Srbi kroz istoriju bili takvi.
"Ko se stidi svog porijekla vazda rdja dovijeka" Petar II Petrovic Njegos.
Lex987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lex987 na korisnoj poruci:
Aleksandar Djurovic (2.6.2026)
Stara 2.6.2026, 23:19   #34
zchira
Član

Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 111
Zahvaljeno 98 puta na 46 poruka

Citat:
Lex987 kaže: Pregled poruke
Nikola Tesla's grades

Tesla ocigledno i pored svoje cuvene inteligencije nije znao ko je i sta je, nego vi Natofilicari morate da mu objasnite. Covek je studirao kao Srbin, tako je bio zaveden na fakultetu i sebe je smatrao Srbinom do kraja zivota. To sto je uzeo i USA pasos iz poslovnih/naucnih razloga ne umanjuje njegovo poreklo. Prema tvojoj polupanoj logici, verovatno ni Novaka Djokovica ne smatras Srbinom, iako je on nedvosmisleno vise puta izjavio da je Srbin i odabrao je da gra za Srbiju, ali majka mu je rodjena u Slavoniji, danasnjoj Hrvatskoj, a ni otac mu nije rodjen u centralnoj Srbiji. Znaci Nato je oteo Kosovo, Djokovic nije Srbin jer mu je otac sa Kosova, nego je poreklom iz neke izmisljene drzave, to je tvoja logika...
Tesla je rodjen u Smiljanu, bas naziv lici na Auastrijsko selo, haha. Otac mu je Srbin i on se osecao kao Srbin sto je i potvrdjeno u dokumentima, mozete da mlatusate ovde sta hocete, Tesla je svetski covek ali Srbin, zapamti to. To sto se ti i pojedini forumasi stidite svog porekla i pljujete sve sto ima veze sa Srbijom, ne znaci da su i najveci Srbi kroz istoriju bili takvi.
"Ко со стиди свОг ĐżĐžŃ€Đ¸Ń˜ĐľĐşĐťĐ°, ваСда рђа Đ´ĐžĐ˛Đ¸Ń˜ĐľĐşĐ°." Петар II Петровић ĐŠĐľĐłĐžŃˆ

Gooomila lupetanja, halucinacija i kontradikcija

Ne mogu da idem u detalje ali evo hint:
Tesla otišao u USA. Na zapad. USA je zapad ili što bi vi kremljoslavci rekli "kolektivni zapad".
Zašto? Jer je tamo mogoa da se ostvari kao izumitelj.
Pritom, kako kažeš, i tamo ostao srbin.

Aj, sad skaliraj zašto je naš interes kao zemlje/društva/nacije da budemo deo tog zapada?
Umeš da sabereš 1 + 1?
Dakle društvo gde pojedinci mogu da se ostvare i da se budu ono što žele.
zchira je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2026, 23:25   #35
Lex987
Deo inventara foruma

Citat:
zchira kaže: Pregled poruke
Aj, sad skaliraj zašto je naš interes kao zemlje/društva/nacije da budemo deo tog zapada?
Umeš da sabereš 1 + 1?
Dakle društvo gde pojedinci mogu da se ostvare i da se budu ono što žele.
Danas taj zapad gleda u Kinu, prebacuje tamo industrriju i fabrike a ti lupas kao lonce niz stepenice. Tesla je isao tamo gde je bilo dovoljno para da bi neko finansirao njegove ideje, a ne zato sto je voleo zapadne lovatore. Mesas babe i zabe. Danas je Kina razvijena kao sto je tada bila USA i zato danas u Kini imamo letece automobile dok u Parizu pacovi na svakom koraku.
Stara 2.6.2026, 23:29   #36
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 4.189 puta na 3.882 poruka

ja nisam ni diskutovao o nacionalnosti lepo rekoh srbi u Austrougarskoj su osnovali i maticu srpksu, nego o školstvu, edukaciji, što očigledno i dalje ovde fali jer ne razumeš ni šta sam rekao. Ali si ishalucinirao da negiram da je Tesla srbin i da imam nešto protiv. Već sam jednom diskutovao sa jednim o nacionalnosti i državljanstvu i koja je razlika između građanina neke zemlje i nacionalne pripadnosti, nego da pogledamo na kom jeziku mu je napisana ta diploma E o tome ja pričam, nije se on rodio pametan nego je učio i proučavao, išao u neku školu, mi možemo da se ponosimo da se on izjašnjavao kao srbin, ali bi bilo još bolje i da nešto naučimo bez guranja glave u pesak. Ne stidim se ja Tesle nego nekih poput tebe
A što se tiče kine bila bi kul ali možeš da zaglaviš robiju ako ideš na fb ili gledaš yt. Možeš preko vpn ali to je kršenje zakona, kao i u Rusiji, Severnoj Koreji.. Ali sigurno da možemo da naučimo nešto i od njih, sad baš da ih uzdižem u nekakve idole daleko bilo
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci:
zchira (3.6.2026)
Stara 2.6.2026, 23:53   #37
Lex987
Deo inventara foruma

Citat:
A što se tiče kine bila bi kul ali možeš da zaglaviš robiju ako ideš na fb ili gledaš yt. Možeš preko vpn ali to je kršenje zakona, kao i u Rusiji, Severnoj Koreji.. Ali sigurno da možemo da naučimo nešto i od njih, sad baš da ih uzdižem u nekakve idole daleko bilo
Mozes i u USA da zaglavis ako napises nesto pogresno
Kina mora da kontrolise protok informacija jer bi je zapadni agenti unistili odavno da nije tako. Tamo su deca sve pametnija, Kina ce jos jaca da bude, a ovde u evropi takvi poput tebe, samo filozofija i mlatusanje protiv Kine i Rusije. To sto je nekada bilo u EU kako pises ne znaci da je i danas tako, od proslosti se ne zivi. Sada je EU smece koje se raspada, dok je Kina 50 godina ispred tvojih "skolovanih" nato-ovaca. Sve vise bogatih amerikanaca prelazi u Kinu, misli o tome, pametnjakovicu.
Stara 3.6.2026, 0:06   #38
water wizard
Deo inventara foruma

razmišljao sam o tome da se preselim u Kinu ali zbog great china firewall sam odustao, da li i ti planiraš da se preseliš tamo ili bi radije da ovde čekaš robote i leteće automobile? Da li si spreman da se odrekneš yt i fb i da pređeš na kinesku platformu?
Stara 3.6.2026, 0:09   #39
Lex987
Deo inventara foruma

Citat:
razmišljao sam o tome da se preselim u Kinu ali zbog great china firewall sam odustao, da li i ti planiraš da se preseliš tamo ili bi radije da ovde čekaš robote i leteće automobile? Da li si spreman da se odrekneš yt i fb i da pređeš na kinesku platformu?
Preseli se u USA, sta je problem? Ja planiram da zivim u Srbiji, ne moram nigde da se selim a ti slobodno trci tamo gde je sva "pamet".
Stara 3.6.2026, 1:06   #40
water wizard
Deo inventara foruma

Citat:
Preseli se u USA, sta je problem?
ko Tesla?
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Svet kompjutera 11/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 58 9.11.2012 18:35
Svet kompjutera 10/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 86 20.10.2012 0:01
Svet kompjutera 4/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 223 20.5.2012 16:12
Svet kompjutera 1/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 102 27.1.2012 22:09
Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta Branislav Gavric Forum o forumu 267 25.6.2009 21:44

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:54.