![]() |
![]() |
|
|||||||
| Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.308
Zahvaljeno 4.534 puta na 1.340 poruka
|
Junski broj (501) Sveta kompjutera je od sutra (subota - 30.05.2026) na kioscima
Naslovna strana izgleda ovako: Izdvajamo iz sadržaja: Forza Horizon 6 (Igra meseca) Prvi susret sa igrom Forza Horizon 6 izuva iz cipela, izaziva padanje vilice i uzrokuje nekontrolisane napade sreće... Intel Core Ultra 7 270K Plus i Core Ultra 5 250K Plus Znatno napredniji proizvodni proces doprineo je osetno nižoj potrošnji i zagrevanju novih procesora u odnosu na ranije generacije... Logitech G Pro X2 Superstrike Miš koji donosi možda i najveće promene u protekloj deceniji - da li smo spremni za miš bez tradicionalnog, mehaničkog klika? Asus ROG Zephyrus Duo (GX651) ROG igrački pedigre, brojne inovacije, dva ekrana, odvojiva tastatura, najnoviji Intelov procesor i najbrži grafički čip... CachyOS Ova distribucija Pingvina snažno je okrenuta ka korisnicima koji Linux nameravaju da koriste kao uzletište za igre... Honor 600 Pro Fotografija je centralni element identiteta ovog telefona. TRŽIŠTE Trenutna pozicija Intela Intelov problem nije samo divizija fabrikacije, koja krvari dok čeka spoljne kupce, već i matični CPU biznis koji polako, ali vidljivo, gubi teren... PRIMENA Misija SMILE Sonda SMILE, koja će tokom sledećih nekoliko godina proučavati Zemljinu magnetosferu, uspešno je lansirana 19. maja... INTERNET • Proširenje DDC i novi superkompjuter • Nove eUsluge • Nove ponude naših podataka na Dark webu PRVI UTISCI Windrose Nedostaju samo miris morske soli i prženih girica da zaboravite da ste ispred ekrana... Diablo IV: Lord of Hatred Tek sa ekspanzijom Lord of Hatred ova igra je konačno dostigla onaj stepen razvoja koji su veterani serijala priželjkivali od starta... https://youtu.be/AantWzp4Uc4 Battlestar Galactica: Scattered Hopes Flotna roguelite taktička igra, u kojoj ne vodite „Galacticu”, već manju, sekundarnu flotu koja pokušava da se pridruži junacima serije... https://youtu.be/D-MJBEvJL24 ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Član
Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 111
Zahvaljeno 98 puta na 46 poruka
|
Kuzma opet smatra o geopolitici.
Nije da nije u pravu za neke stvari, ali kad čujem/pročitam "kolektivni zapad" jasno mi je koja priča se valja iza brda. Donekle i razumem, radiš za "politiku" glasilo KGBa, ta korporacija ti omogućava da putuješ širom planete sa porodicom i normalno da štuješ vrednosti koje se neguju unutar nje. Da se razumemo, nemam protiv da Kuzma piše to što piše, samo mi je malo trulo, naročito toliko hejt prema EU i loženje na MAGA i RU, Kinu (ako izuzmemo mali osvrt na ling long i Bor) Reč dve o ostatku broja: Standardno OK |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Veteran
Član od: 27.7.2014.
Zahvalnice: 377
Zahvaljeno 171 puta na 149 poruka
|
A nije ti trulo sto je vecina na kolektivnom Zapadu otela Kosovo, prethodno bombardovala Srbiju i ubila hiljade gradjana Srbije? To ti je kul?
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aleksandar Djurovic na korisnoj poruci: | ||
Lex987 (2.6.2026) | ||
|
|
#4 |
|
Član
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 15.8.2012.
Zahvalnice: 1.360
Zahvaljeno 1.371 puta na 1.215 poruka
|
Nije mu trulo jer pripada McDonald’s-Epstajn generaciji, isprani mozgovi koji od jutra do mraka slusaju nebuloze o zloj Rusiji i opasnoj Kini. Rusofobija je na psihoticnom nivou u EU, bolest. Smesno je sve to jer Rusija uopste nije pretnja po Evropu, nego oni koji su sve jeftine ruske resurse zabranili Evropi ali ih guraju u rat da bi prodavali oruzje... Objasni ti to natopatofilicarima, tesko. Kuzma je kralj, ali generacija ispranih mozgova ga nece razumeti nikad.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Član
Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 174 puta na 111 poruka
|
Udario kolektivni zapad na nejac i zivalj po njihovim vekovnim ognjistima, i napravili stratista, znamo sve.
NATO soldateska, na djubristu istorije, ziveo nam ti Slobo Sadame. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Superb Moderator
|
Nista, moracemo da ubijemo qzmana da ne raspravljamo o politici...
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
ZoNi (2.6.2026) | ||
|
|
#8 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 792
Zahvaljeno 1.109 puta na 871 poruka
|
Да није запада, не би било ни Света компјутера. Са истока није било никаквих патената нити иновација. То што Кина технолошки напредује је захваљујући западу. Користе оно што је запад патентирао и осмислио. Исток је интелектуално заостао за западом стотинама година. Не бих да користим теже речи, источни народи су једноставно глупљи и инфериорнији од западних народа.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Љуша na korisnoj poruci: | ||
kami (2.6.2026) | ||
|
|
#9 |
|
Superb Moderator
|
|
|
|
|
| Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
|
|
#10 |
|
Član
|
Nemojte, meni je i zanimljiv.
Nego mi je palo nesto na pamet, znam da je nemoguce, ali moram da kazem. Bilo bi dobro kada bi nekad uspeli da izdate vise brojeva Sveta Igara, gde bi sakupili 10-15 opisa najboljih igara po godini, od kada postoji SK. Tipa, u jednom broju pokrijete 5 godine. Ja bih za to placao 1500 dinara po broju. Qzma i Kosovac krenu otpocetka i izabertu 10-15 opisa godisnje, i to se sve stavi na jedno mesto, u 8 brojeva, tipa izadje tromesecno. Mislim, znam da je nemoguce jer vam se ne isplati, ali morao sam da kazem. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kami na korisnoj poruci: | ||
oluja (2.6.2026) | ||
|
|
#11 | |
|
Član
|
Citat:
Nije tu samo do Intelektualnog vlasnistva i inovacija, to je posledica. Ekonomija su- ljudski odnosi. Nista vise od toga, subjekltivni ljudski odnosi. Koji su u totalitarnim rezimima ultra-patoloski, zbog totalitarnih vlasti. Cela ekonomija, moderna ekonomija, se zasniva na slobodi ljudi i kapitala, sto na istoku postoji u 10 puta manjoj meri. Postoji razlog, ekonomski razlog, zasto su ljudi pod Staljinom, Lenjinom i Maom umirali od gladi u milionima, iako su imali plodna polja. Inace, da, sve sto postoji u modernoj Kini i Rusiji, postoji zbog zapada. |
|
|
|
|
Љуша (2.6.2026) | ||
|
|
#12 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Da ti nije Kine ne bi imao taj Tecno telefon koji si platio 90e. Danas je i Afrika mnogo razvijenija zahvaljujuci Kini. Ne morate sve da gledate tako ostrasceno. Nije sporan uticaj Evrope i Amerike na Kinu ali to nije razlog da se sada place zbog toga sto Kina postaje superiornija, teskim radom su tu gde jesu danas, nisu otimali kao neki. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Član
|
Samo da dodamo, niko ne potcenjuje Kinu.
Kina je jedna demokratsko drustvo, i nadamo se da ce uskoro osloboditi svoj okupirani kontinentalni deo, koji je trenutno pod fasisticko-komunistickom okupacijom. ![]() Ako to urade, i oslobode taj narod tamo, onda ce Kina vladati svetom, da. Za sada su samo mala ostrvska drzava, ciji je veci kontinentalni deo okupiran od strane bande. |
|
|
|
zchira (2.6.2026) | ||
|
|
#14 |
|
Član
|
Ja sam i inicijalno rekao da nemam problem s tim što Kuzma piše, tako da nemojte da mu zabranjujete.
Napisao sam i da je za neke stvari u pravu itd... Ono što smeta je patološka mržnja prema EU i u tome vidim agendu (kao deo narativa matične kuće) i na to sam ukazao. Sad, to što je to trigerovaleo neku decu ovde (ili ljude čiji je rezon na nivou dece/tinejdžera) pa su krenuli sa Kosovom i bombardovanjem i ostalim made-by-sputnjik argumentima je samo povod za smejanje ![]() Ne znam da li treba da objašnjavam da je za Srbiju jedina šansa za opstanak pristupanje EU. Računam da svako ko je ikada igrao riziko ili ima bar prosečan iq to jasno. Sad će krenuti uvrede i "argumenti" da stiže svež vetar sa istoka, da EU propada, samo što nije (što slušam već 30 godina), da su nas bombardovali, Kosovo, nejač, živalj i ostale informer-sputnjik-kgb baljezgarije. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Deo inventara foruma
|
Pitaj braću bugare i hrvate koliko im je bolje od kada su članice EU. Trideset godina nas lože nekom EU i za to vreme su naši "evropejci" i oni "drugi" izneli milijarde iz Srbije na razna Kajmanska ostrva. Imamo mi veći problem od geografske pripadnosti...
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lex987 na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar Djurovic (2.6.2026) | ||
|
|
#16 |
|
Superb Moderator
|
Molim vas! Ajde, umesto da se svadjamo ovde, postavite pitanja (Planiramo da snimino yt video samo sa pitanjima gledalaca i forumasa) Qzmanovicu pa da vidimo sta ce da odgovori...
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
player1 (2.6.2026) | ||
|
|
#17 | |
|
Član
|
Citat:
Samo da odgovorim na još jedan kvazi-argument (pitaj braću bugare). Igrom slučaja idem skoro svake godine u Bugarsku od 2011. I to ne samo Sofija ili Bansko, već sam obišao mnoge gradove i gradiće i mogu da kažem da ta zemlja grabi napred i da je u pogledu infrastrukture, ekologije, standarda itd napravila ogroman napredak! Svake godine malo po malo idu napred. Mogu samo da im čestitam na pameti da se (bar za sada) izvuku iz Ru zagrljaja. Imamo li još neko pitanje/argument ili "argument" iz KGB kuhinje ili da stanemo sa politikom? |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 4.189 puta na 3.882 poruka
|
Tesla je rođen u Austrougarskoj ako se dobro sećam. Zašto to naglašavam, imao sam jednu diskusiju sa nekom osobom koliko joj je razreda završila baba, tj o edukaciji žena u Srbiji u 19 i početku 20 veka. I kaže meni ta osoba počne da nabraja znamenite srpkinje iz 19 veka ono sve živele u Austrougarskoj, tako da ono i Tesla nema mnogo veze s nama... Ulagali u školstvo i obrazovanje pa su izrodili i takve veličine.Srbi u Austougarskoj osnovali maticu srpsku, Vuk Karadžić isto štampao knjige u Beču... Petar veliki isto išao na zapad da vesternizuje rusiju koja je za vreme njega procvetala i izašla iz feudalizma
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Član
|
Prelistao sam novi broj, i cini mi se da ne vidim opis za ZERO PARADES: For Dead Spies?
Ako je razlog za to ovo sto vidim da po internetu dezurni gejmeri kvazi-desnicari, a u sustini potpune levicarske analfabete, bojkotuju studio zbog toga sto su izbacili kreativne vodje Disco Elysiuma, alkoholicare i narkomane, koji nisu znali da vode tim, onda sam razocaran kvazi-desnicarskim stavom Qzme. Ako je razlog tome jer je igra izasla krajem maja, cekam opis u sledecem broju. Ne mogu da slusam jos jedno *******vanje u Karl Marks stilu, gde su UVEK kreativci u pravu, i UVEK korporativne vodje u krivu. Slusajuci gejmerske kvazi-desnicarske podcaste, oni bre samo kukaju o 3 iste stvari, dok lupaju kako su oni anti-levica. |
|
|
|
oluja (6.6.2026) | ||
|
|
#20 |
|
Član
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Svet kompjutera 11/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 58 | 9.11.2012 18:35 |
| Svet kompjutera 10/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 86 | 20.10.2012 0:01 |
| Svet kompjutera 4/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 223 | 20.5.2012 16:12 |
| Svet kompjutera 1/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 102 | 27.1.2012 22:09 |
| Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |