Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Opisi, recenzije i testovi

Opisi, recenzije i testovi Ovde šaljite sopstvene opise, recenzije i testove hardvera. Neka ono što ste poslali bude vaše autorsko delo - nemojte kopirati tuđe tekstove sa drugih sajtova i časopisa.

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.8.2023, 10:21   #21
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.920
Zahvaljeno 1.035 puta na 648 poruka
Određen forumom Re: Lg oled 55 c1

koga zanima, rtings objavio novi update, posle 6 meseci od ubrzanog burn in testa, za svaki oled model pojedinacno (nema jos uvek teksta ili videa koji sumira rezultate).

test se sastoji da je na televizorima 18 sati svakog dana ukljucen BBC (ozloglaseni ubica OLED-a), uz maksimalno osvetljenje i sa ukljucenim opcijama za zastitu panela. modeli su, tako, do sada prosli po 3.600 sati ovog ubitacnog testa.

do sada (verovatno ce biti i generalno), LG se ubedljivo najbolje pokazao. blaga senka od CNN znaka i kajrona se jedva vidi na sivoj pozadini, ostale boje su netaknute. tu su C1 i C2 dosta slicni i ujedno znacajno bolji od CX modela.
samsung S95B (QD OLED) je dosta gori jer je senka jaca i osim na sivoj postoji i na zelenoj i zutoj boji.
sony A90J je jos dosta gori od s95b.

ali ponavljam jos jednom, ovo je posle 3.600 sati maltene jednog istog statickog elementa, drecavog belog i crvenog elementa, na max osvetljenja, tako da ne vidim kako bi normalno gledanje TV-a, igre ili filmovi mogle da naprave ikakvu burn-in stetu na LG C1 i C2 u narednih vise godina.

na primer, nesto najduze sto sam ja igrao poslednjih 10 godina je elden ring, oko 120 sati, sto je... 3,3% posto od vremena koje je CNN-u trebalo da se jedva primetno ureze samo na nijansu sive. titlovi isto onda ne bi trebalo da budu problem.

jos kad se racuna da se brightness u stvarnosti na max odvrce jedino ako je content HDR... mislim da postoje dobri razlozi da se covek opusti, kao sta ja polako ali sigurno pocinjem (rtings testovi su samo novo olaksanje).
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
dax011 (17.11.2023), DBrave (2.8.2023), M.C. (2.8.2023)
Stara 8.8.2023, 18:27   #22
polarnimeda
Deo inventara foruma

poslednji update za C2 (03.33.65) je konacno sredio ABSL problem (auto dimming kada mracna scena traje nekoliko minuta bez prekida), tako da nema potrebe da se ulazi u servisni meni i rizikuje garancija (mada meni to ni u startu nije bilo primetno, niti smetalo).

verovatno nesto slicno ceka ili vec vazi i za C1.

a za naredni update posle treba razmisliti da li ga uraditi, jer postoje najave da ce LG sledeci put dodavati reklame po u webos-u.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
Aibo (8.8.2023)
Stara 8.8.2023, 20:16   #23
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.017
Zahvaljeno 4.112 puta na 2.468 poruka
Određen forumom Lg oled 55 c1

Ekstra, to je prvo stiglo na C3, sada i kod tebe... Meni za C1 ostaje da se nadam. Mada jeste stigao juče neki update i pustio sam ga ali nisam gledao mračan sadržaj u ovom kratkom periodu. Kao backup mi svakako već stiže servisni daljinac sa Alija.

Edit :
Setio sam se da je House of the Dragon e7 masterovana većim delom na 1nit i da se tu aktivirao ABSL. Pustio sada da ide neko vreme i nema ga. Bravo za LG što nisu zaboravili nas sa retro modelima. 😄🥳

Poslednja ispravka: Aibo (8.8.2023 u 20:36)
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2025, 16:00   #24
Aibo
Deo inventara foruma

3+ godina kasnije, panel je nakupio 14 938 radnih sati. Znam puno je za kratko vreme ali radim od kuće i TV se ne gasi bukvalno. Ako se ne gleda ništa onda se vrti neki TV kanal u prazno.

Plus se na njemu igra uvek. Sve što igram solo sa gamepad-om naravno, pa čak i sve strategije koje igram sa lepšom polovinom igrač gleda na monitoru ali TV radi paralelno da ovo drugo iz kauča vidi veliki prenos. Dakle između ostalog ima stotine sati statičnih menija.

A rezultat burn-ina i uniformnosti ekrana nakon svega toga je ovakav:

Tj. čist je kao suza, sve što se preliva po njemu su odsjaji sa prozora. Nijedan LCD TV mi posle ovoliko upotrebe više nije imao uniforman prikaz. Još ranije kreće neravnomerno slabljenje pozadinskog osvetljenja, dirty screen efekat i različita tinta na različitim zonama ekrana.

@polarnimeda

Nadam se da si se i ti opustio po ovom pitanju. Vidiš kroz kakve torture je moj prošao bez traga.
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
BiTrAtE (17.7.2025), Partybreaker (18.7.2025), polarnimeda (16.7.2025)
Stara 16.7.2025, 17:49   #25
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.650
Zahvaljeno 2.698 puta na 1.618 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Ко да сам јуче читао тему о овом телевизору, тако време брзо прошло. Дај да видимо црну? Свакако кроз назив модела види се да је тв из највише класе. Не треба ништа мање и очекивати с обзиром да ти је у гаранцији још две или три године.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2025, 18:35   #26
Aibo
Deo inventara foruma

Pa OLED je, crna je bukvalno kao ugašen ekran jer gasi piksel potpuno. To se ne menja sa godinama.
Stara 16.7.2025, 19:33   #27
polarnimeda
Deo inventara foruma

Citat:
Aibo kaže: Pregled poruke
@polarnimeda

Nadam se da si se i ti opustio po ovom pitanju. Vidiš kroz kakve torture je moj prošao bez traga.
Ahaha, jesam, jesam, mada je trebalo dosta vremena!

Madaaaa... I dalje kada postoji opcija ili mod igram igre sa dynamic HUD-om.
I retko mi ista radi na MAX brightness i kad pustam filmove preko kompa koristim providne titlove.

I sad kad sam video novi tvoj post na ovoj temi, reko mozda se javljas sto se nesto urezalo. Vec sam bio spreman da poostrim mere.

Ahah, ali definitivno sam prezadovoljan, jedino je trebalo ici na 65 umesto 55, mada je on bio za 50% skuplji! Mnogo... Ali svakako sledeci put i to ce biti dovoljna i B klasa!

I nikad vise nista osim OLED-a (osim ako dozivimo da microLED bude pristupacan)! Sve i da se pojavi manji burn-in, slika ce biti bolja nego sto svi televizori svih drugih tehnoglogija izgledaju prvog dana.

A evo i da pitam kad smo vec tu. Jel gledas filmove u HDR-u ili SDR-u? Cini mi se da je HDR debelo overrated i da ne daje nista bolju i zivlju sliku od SDR, mozda nekad i slabiju. Mada nisam se mnogo ni baktao time. Glavno mi bilo da crna bude crna, da horor bude horor!
Stara 16.7.2025, 22:20   #28
Aibo
Deo inventara foruma

Kad ima HDR opcije na striming servisu ili na zalivu ja pogledam. Ali često otpanjim tada onaj dinamički kontrast na low makar da se nabije svetlina dodatna malo. Naštelovao sam tako dva profila sa dva nivoa dodatne svetline. Nažalost mora jer se spostavlja da pola kolorista tamo negde po holivudu zna da radi svoj posao kako treba a makar pola ne zna. Pa koriste HDR kontejner od 2000 nita a sam materijal izmasteruju da ne prelazi 100. Velike produkcije poput HBO (Game of Thrones) i Netflix (Queen's Gambit) su padale na tome i pričalo se o tome. Vincent sa HDTV Test proziva to često. I onda kada naš oled skalira to na svojih nešto ispod 1000 nita koje može da baci u HDR, prosečna svetlina tog sadržaja pada ispod 100 i ispod SDR nivoa.

Konkretno GoT je imao par epizoda gde je po pola epizode imalo prosečnu svetlinu ispod 10 nita. Bukvalno su eksperti bili u fazonu da li HBO daje stažistima da rade umesto profesionalcima.

Neko bi rekao da su LCD-evi sa 2000 nita u boljoj poziciji ali nisu, dupliranje tako mračne scene ne pomogne puno. Pritom LCD u HDR modu pumpa puno pozadinskog osvetljenja što još više ispere crne pa taj Queen's Gambit su se žalili da ne vide ništa bukvalno, još gore od nas sa oledom... Uglavnom na netu se na to žale svi sa svim vrstama televizora. Ostaje nam samo da sačekamo da se know how oko krštenog korišćenja HDR raširi što više. Jer ni OLED sa 2000 nita neće pomoći puno kad tamo neki priučeni Perica zapeo da spusti tamnu scenu na 10.

A ima i kontsra primera gde samo nabiju svetlinu i boje na max da gore oči. Tipa Rampage film ako se sećam dobro i Seinfeld serija u HDR remasteru.

Znači tipičan slučaj gde tehnologija ide ispred znanja industrije zabave da je primeni. Video igre i HDR su tek svoja priča... Svaka deseta to implementira kako valja a ostale je prosto bolje igrati SDR.

Ali kad ga neko ubode profi i kako treba, onda stvarno pokida. Avatar 2 recimo sa specular highlights po vodi. Ili Emily in Paris serija (ne pitaj me ništa ��).

Poslednja ispravka: Aibo (16.7.2025 u 22:49)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
polarnimeda (16.7.2025)
Stara 16.7.2025, 22:37   #29
polarnimeda
Deo inventara foruma

Znam za GOT i onaj skandal kad je bila neka nocna bitka, nista se nije videlo, jos kad streaming servis skrese kvalitet izvornog materjala...
Tacno se ne isplati baktati se sa HDR mnogo, kao sto sam i mislio. Da podesavam TV za svaki pojedinacni film i igru mi ne pada na pamet, a izgleda da se sve svodi na to na kraju...

Mozda kada se nakanim da instaliram Win 11, pa tada probam, jer meni HDR sadrzaj ide samo sa kompa, a navodno je W11 bolji za podesavanja.

Rekao bih da sam istrazivao vise dok nisam kupio TV, a kad sam kupio, dovoljno mi je ovo sto rekoh, za crnu. Pa sve ostalo lagano.

Svakako hvala za odgovore. Pa javi za jos 3 godine sta se desilo.
Stara 16.7.2025, 22:41   #30
Aibo
Deo inventara foruma

E da bre, prso sam i pišem GoT a mislim na House of the Dragon. Tu druga sezona ima nekoliko epizoda gde se ne vidi ništa, samo neko sivilo ko mutan Dunav. Kaže Vincent cela ona scena iz četvrte epizode kad se šetaju po plaži u neko rano jutro ima 2 nita. Eeee, lebe, mi se ubijamo kad biramo TV a oni stavili cela pišljiva 2 nita da teraju pola sata.

Edit: Ima tu još nekih detalja i muka, kako se radi tracking, da li je dinamički itd. HDR10, HDR10+, Dolby Vision, svi imaju neke svoje bubice i algoritme kako ih TV čita.
Vidi npr. ovo, TCL HDR TV. Ista stvar ali kroz različite HDR formate puštena:

‘House of the Dragon’ scene on a TCL 6-Series, in HDR10 from an Xbox Series X on the left, and in Dolby Vision from the HBO Max Roku app on the right

Uglavnom, nije se industrija još složila oko cele HDR priče i još je to u fazi porođajnih muka. Isto kao što je npr. RTS HD kanal u početku HD revolucije bio samo običan RTS sa tonom sharpness-a, a Eurosport 4K je npr. do skora budžio boje da ti isteraju mozak... pa su vremenom i jedni i drugi naučili čemu visoka rezolucija služi i to sada sve pristojno izgleda. Tako će i HDR... jednog dana.

Poslednja ispravka: Aibo (16.7.2025 u 23:04)
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
Lex987 (16.7.2025), polarnimeda (17.7.2025)
Stara 17.7.2025, 12:55   #31
polarnimeda
Deo inventara foruma

Pa otprilike je to i moj zakljucak na osnovu mnogo manje cackanja.
Za svaki materijal i izvor mora sve posebno da se podesava, a veliko je pitanje dal ce na kraju i biti bolje od SDR.
Prosto ne mogu da se mantam sa time, gledam da sve sto uzmem bude SDR i tu nema greske, uglavnom.

Mada i dalje bude izuzetaka, na primer visokobudzetnih filmova koji recimo zele da prikazu crnu boju u nekom kadru, a bude tamno siva, sto je po meni strasan fejl. Nezamislivo nesto... A znam da nije do mene i mojih podesavanja, jer kad krenu slova na kraju istog filma, pozadina bude STVARNO crna, tako da....

Definitivno amatercine rade najodgovornije stvari i na najvisim nivoima.
I definitivno je za sav tehnoloski napredak ljudske vrste zasluzna samo mala sacica ljudi (ostali u najboljem slucaju pomocu stapa i kanapa odrzavaju stanje).
Stara 17.7.2025, 21:09   #32
Aibo
Deo inventara foruma

Eh, za to liftovanje crne bih uveo posebnu kaznu. Potpuno si u pravu da vrlo mali procenat ljudi vuče stvari napred. Porast obima produkcije i uvođenje sve šireg broja ljudi u biznis je dovela do pada kvaliteta talenata.

Duboke senke su sastavni deo osvetljenja ali su uvek bile u kontrastu sa odlično osvetljenom scenom iz nekog ugla i ti kontrasti su se koristili da naprave fenomenalnu atmosferu. Isto tako i da sve vidiš odlično čak i u tamnim scenama. Pogledaj kako je snimljena noć u Jurassic Park iz 1993 - remek delo svetla i senki:

Jurassic Park

Pa onda pogledaj kako flat izgleda Rebirth iz 2025:

Jurassic Park Rebirth

Ma thumbnails samo da pogledaš i sve ti je jasno. I nije ovaj novi realniji i napredniji, zapravo je sniman sa manje truda. Original je imao pravo filmsko osvetljenje za ceo set, profi pozicionirano, znači pravo koje kamera snimi zajedno sa glumcima i celim kadrom:

Spoiler za Nekada:

I svaka scena ima svoje osvetljenje naštelovano u skladu sa potrebama. A sada se snima ispred zelenog platna, sa nekim vrlo bledim i mekim svetlom koje se posle lako menja kada reše kako će finalna scena da izgleda i docrtaju sve što fali u postprodukciji:

Spoiler za Sada:

Srećom pa još ima krštenih režisera i producenata iako su u manjini. Npr. Wednesday koju je za Netflix otpočeo Tim Barton, majstor zanata i umetnik čovek. Sivo jutro kod njega ima više života i kotrasta nego sunčan dan u mnogim filmovima.

Spoiler za Ko zna zna:

Partybreaker (18.7.2025), polarnimeda (18.7.2025)
Stara 17.7.2025, 21:45   #33
BiTrAtE
Član

Član od: 25.2.2009.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 58 puta na 49 poruka

Meni se na C1 posle 3 godine pojavila vertikalna linija tačno po sredini panela, čas je ima, čas nestane, u zadnje vrijeme se uglavnom zadržava. Srećom pa imam produženu garanciju, još samo da se nakanim da ponesem TV u servis...
BiTrAtE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.7.2025, 23:50   #34
Aibo
Deo inventara foruma

Uf, jbg. Makar si u garanciji. Meni je ona internacionalna od 3g istekla pre neki mesec, pa dokle dogura.

Kako si inače zadovoljan tim Asus oled monitorom? Jel se ne ispere crna primetno kada imaš svetlo u prostoriji? Ja sam hteo C4 42-ku kao monitor da zakačim pa odustao, ipak mi je mnogo veliko, plus su modeli grafike sa dva HDMI izlaza danas baš retki i skupi.
Stara 18.7.2025, 0:04   #35
BiTrAtE
Član

Član od: 25.2.2009.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 58 puta na 49 poruka

Jako zadovoljan, nisam primijetio nikakav problem sa crnom. Mada, sad da mogu da biram ipak bih odabrao C4 42", na 32" sam se nekako odmah navikao, uopšte mi ne izgleda velik ekran, da ne kažem da mi je osjećaj sličan ko na 27" u kancelariji.
BiTrAtE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku BiTrAtE na korisnoj poruci:
Aibo (18.7.2025)
Stara 18.7.2025, 9:25   #36
polarnimeda
Deo inventara foruma

Ma 42 najlaganije, pa thank us later.

Godinama sam koristio Samsungov TV od 40" kao ekran za PC i to ne na zidu, nego na stolu! Top.

Sad u nekoj fazi tranzicije imam Samsung od 55" na tom mestu vec neko vreme i mozda, ali samo mozda je za trunku prevelik. Da je na zidu, 55" ne bi bio prevelik apsolutno, kamo li 42 (od kojeg 55" ima 70% vecu povrsinu)!

I u jednom momentu je taj od 55 bio u servisu, pa sam umesto njega par dana ima 32"... I tih 32 mi je delovalo vise kao igracka nego bilo sta drugo. Mislim da ce 42, vrlo brzo, dok ljudi skapiraju i bude masovno pristupacno, postati novi standard ili minimum!

Jedino sto bih se ja i dalje cimao da ga bas koristim kao monitor, za svakodnevni celodnevni rad.

@bitrate

Javi obavezno ishod reklamacije, valjda te nece drndati. Taj dodatni garantni period kod nas cesto izuzima dobar deo problema sa display-om.
Ja isto imam 2+3 godine, ali svakako kad uzimam uredjaj racunam na 2 godine rada, ako posle toga crkne, racunam da je odradio svoje i da kupovina nije bila promasaj (naravno, ne znaci da ide u kantu odmah ).
Stara 18.7.2025, 14:38   #37
Aibo
Deo inventara foruma

Pa mali je meni prostor za PC sto i sedim jako blizu, tipa 60cm od monitora iako ga okačim na zid. Mada me ne bi ni to omelo da zagrizem koliko komplikacija što bih morao da koristim dva TV-a koji reaguju na iste daljince - ali bih još i to nekako rešio. Ali najgore mi je što ja igram puno tako da slika ide i na monitor i na TV i potrebno je da GPU izbaci istovremeno 2xHDMI signala 4K/120Hz. Nijedan AMD npr. ne može to, čak i oni koji imaju dva porta, jer dele kontroler i previše im je. Onda imaš DP to HDMI adaptere koji su na sreću da li će da rade kako treba sa tvojom grafikom i TV-om i koliko će potrajati (aktivna elektronika, greju se i kažu crkava lako)... nVidia može to nativno da gura (čisto da se zna što su skuplji malo uvek ) ali najjeftiniji model koji ima 2xHDMI je Asus TUF 5070Ti koji kreće od 1000e.

I tako sam imao tu ideju ali mi malo presela. Ne menjam ovaj 27 za sada pa ćemo videti ubuduće.
Stara 19.7.2025, 9:15   #38
polarnimeda
Deo inventara foruma

Sad meni nije skroz jasno, to za 2 x HDMI... Moj 3060 Ti ima 2 x HDMI i moze da baca sliku na dva ekrana u isto vreme, ali nisam nasao nacin da budu razlicite hercaze na njima. Da recimo na jednom bude 4k @60 (jer mu je to limit), a na drugom 4k @120 Hz.
Mozda je to ovo sto kazes, da HDMI izlazi dele isti kontroler? Ni sa tim nisam dovoljno eksperimentisao, mrzi me.

A zgodno bi ponekad bilo na primer da se jedan ekran koristi za rad, a na drugom da ide full screen igra ili tako nesto, ako je to uopste moguce... Valjda jeste. Pojma nemam. Nisam siguran kako stvari funkcionisu.
Istrazicu kad me uputis sa odgovorom.
Stara 19.7.2025, 19:23   #39
Aibo
Deo inventara foruma

Nisam se ni je 100% posvetio detaljima ali sam izvukao sledeći info. Iako karta ima 2xHDMI izlaza ne znači da su na nezavnisnim kontrolerima i da mogu oba da izbace punu rezoluciju i FPS. Npr. AMD karte ne mogu, kupe ljudi novi 9070XT i nema šanse da na oba HDMI izbaci po 120Hz recimo jer dele bandwith. Ne znam kako je na tvojoj 3060Ti ali recimo Asus TUF 5070Ti i 5080 mogu da izbace max podržanu rezoluciju i refresh rate na oba HDMI porta istovremeno. Ne znam da li su nezavisni jer ne znam kako rade nV drajveri.

Moj RX6800 sada može da gura monitor na 170Hz a TV na 120Hz nezavisno i Adrenaline drajver mi dozvoljava sva moguća podešavanja da budu potpuno nezavisna za oba ekrana. AMD drajveri i Adrenaline su inače puno napredovali sa vremenom do mere da sada baš volim mnoge detalje u njima. Ali to može jer mi je monitor na DP a televizor na HDMI. I ta nezavisnost mi baš treba jer ih često koristim zajedno. Zato bi mi korišćenje dva TV-a koja dele bandwith baš komplikovalo život.

P.S. Što se tiče HDR sadržaja. Ja imam dva profila pripremljena unapred, jedan baš za noć mi stoji na Home Cinema ali ga retko koristim, a jedan za dan sam naštelovao na Standard kada mi treba dodatni boost svetline:
  • Brightness: 100
  • Contrast: 100
  • Dynamic Contrast: Medium
  • Peak Brightness: High

Ovaj koristim u 95% slučajeva i puno znači. Noćni mi je isti samo sa Dynamic Contrast OFF. Evo baš sad gledam HDR film na Netflixu, prozori nezatamnjeni. Vidi na slici razliku između fabričkog Cinema profila pa onda ispod sa ovim podešavanjima:

Ovo je svetla scena koja gleda pravo u nebo i originalno sve što nije oblak je pretamno (obrati pažnju na refleksiju mog prozora gore desno). Na donjoj slici Peak brightness i Dynamic Contrast dozvole TV procesoru da ocenjuje svaku scenu pojedinačno i primenjuje tracking koji misli da je najbolji. Pritom ovo izgleda malo izbledelo na slici jer telefon ne može da uslika HDR i ovde na forumu se ne vidi koliko je ustvari živa slika. Ali možeš videti da se refleksija sa prozora sada jedva nazire i HDR film se gleda sa mnogo više uživanja.

Fun fact: Kada je Samsung predstavio nove QD-OLED televizore, svi se reviewri oduševili na boje, koje jesu vrhunske, ali i kako je HDR svetao i punchy. Ono što neko vreme nisu provalili je da Samsung fabrički primenjuje procesiranje svake scene i umesto da slepo prati meta podatke iz fajla. Ali ako mu na ekranu prikažeš test patern on skapira i ne radi to - već izbaci tehnički savršeno tačnu sliku. Apsolutni genijalci. Svima se to sviđalo dok neko (Vincent sa HDTV test naravno) nije izvalio šta rade pa počeli da ih kritikuju. Onda je Samsung dodao opciju da se to isključi i odjednom njihovi TV-i nisu više izgledali toliko različito od drugih.

Ali Samsung je u pravu realno. Ljudi su glupi i ne mogu da shvate da meta u samom fajlu daje vrednosti namenjene za mrkli mrak i da pritom dobar deo čak nije ni izmasterovan kako valja. I onda ljudi budu malo razočarani. Sony, Samsung, LG... bukvalno ispravljaju tuđe greške kroz svoje odlične algoritme.

Tako da probaj ova podešavanja na nekom HDR filmu pa javi utiske.
polarnimeda (19.7.2025), todos (20.7.2025)
Stara 22.9.2025, 9:46   #40
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.705 puta na 4.115 poruka

Kada nema posebne teme a nema potrebe da pravim novu za ovaj mini rant xD PC koliko god je svestran toliko je komplikovan za neke jednostavne stvari da je to strasno. Elem pridruzim se I ja OLED klanu (LG C4 55 inca) I odlucim da spojim TV u dnevnoj sa PC-jem u radnoj sobi. Udaljenost tipa 3m (jedan zid izmedju) ali sto jednostavno kada moze komplikovano. Posto sam alergican na kablove odlucim da HDMI kabl provucem preko tavana tako da sada udaljenost nije vise 3m nego cca 10m xD Nista nabavim opticki HDMI kabl napatim se da provucem (testirao prije provlacenja sve radilo), skopcam sve da provjerim i na prvu sve radi. Reko super igrace se za vikend.

Uzmem juce da igram I sve radi ok (4K/120Hz) ali vidim nesto mi neobicno. Skontam da zvuk ide preko TV-a a ne preko Soundbar-a koji ima svoj subwoofer. Pogledam podesavanja nema Soundbar-a u opcijama. Krenem da cackam po podesavanjima nece nikako da pusti zvuk na soundbar. Ugasim TV i upalim kad ono nema vise ni slike XD. Narednih par sati sam ja cackao po podesavanjima kako na TV-u tako na PC-ju jer PC nije vise htio ni da detektuje TV. Morao sam 2 ili 3 puta da radim DDU na PC-ju, cackam podesavanja I kojesta ali izgleda da za sada sve radi. Do kada ce to je pitanje

Dok na konzolama samo prikopcas HDMI kabl I sve jednostavno radi.
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
c11, lg tv, oled

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
LCD tv? VLADA.R. ŠDK - Foto i audio/video 398 10.9.2020 12:14
Lg oled 55b8pla nsvladimir ŠDK - Grafika 9 10.2.2019 23:21
TV sa najdubljom crnom (do 50k)? polarnimeda ŠDK - Grafika 38 30.12.2018 20:29
Nov TV preko 42" OWERKLOKER ŠDK - Foto i audio/video 109 28.1.2018 13:24
Tipovi displeja: LCD, TFT, TN, LED, OLED... Predrag Stankovic Grafika 2 12.6.2009 15:06

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:57.