![]() |
![]() |
|
|||||||
| Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Član
Član od: 4.10.2011.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 25 puta na 23 poruka
|
Pozdrav svima, nabavio sam maticnu plocu asus p7p55d sa intel i7 870 procesorom, znam da je staro ali za ono za sta ce sluziti je vise nego dovoljno pa nisam hteo uzimati nista jace.
Kad sam je nabavio poceo sam da je testiram da vidim jel 100% ispravna pre ugradnje ali sam naiso na situaciju koju prvi put vidim i sa kojom se prvi put susrecem. Desava se to da kad ubacujem posebno jedan modul (jedanu plocicu) memorije u svaki slot posebno i pokusavam da startujem plocu, ploca na dva slota nece da baci sliku, na dva hoce. Mislio sam da je ploca poluispravna, odnosno neispravna ali kad sam ubacio 4 modula od 4gb u sva 4 slota sistem normalno registruje 16gb. Znaci dva slota rade, a dva ne rade sa jednom memorijom ali kad se stave 2 ili 4 modula memorije radi sve kako treba, sistem sve prepoznaje. Pokusao sam flesovanje BIOS-a ali opet isto Zna li neko u cemu je stvar, jel to takva ploca ili je nesto drugo u pitanju? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Starosedelac
Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 654
Zahvaljeno 699 puta na 531 poruka
|
Imao sam takvu MB davno novu i tako je radilo. Pročitaj upustvo i vidi šta piše. Ja sam je jedno vreme koristio i sa 3 ram modula.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Porsche na korisnoj poruci: | ||
zexxxx (10.10.2025) | ||
|
|
#3 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 450
Zahvaljeno 4.120 puta na 3.832 poruka
|
prva generacija podržava samo dvostrane module od 4gb, da imaju čipove sa obe strane
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
zexxxx (10.10.2025) | ||
|
|
#4 |
|
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 954 puta na 709 poruka
|
Ono što mi pada na pamet jeste da ostaviš jednu memoriju koja radi i odeš na sajt od ploče i vidiš ima li novi BIOS koji možda rešava problem sa kompatibilnosti memorije.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bachi na korisnoj poruci: | ||
zexxxx (10.10.2025) | ||
|
|
#5 |
|
Deo inventara foruma
|
sasvim je normalno da postoji redosled po kojem se popunjavaju slotovi memorije, na primer prvi, pa prvi i treći, i tek kad su ti slotovi popunjeni možeš da ubaciš i drugi, posle trećeg i četvrti.
Znači jedan slot je primaran a drugi dopunjuje primarni , ne možeš bez prvog popunjenog da ubaciš u drugi. Sve u svemu ako rade sve 4 znači da rade svi slotovi |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
zexxxx (10.10.2025) | ||
|
|
#6 |
|
Član
|
Hvala svima.
Evo sad citam da je to bila normalna pojava kod 1156 maticnih ploca ali se spominje da to zavisi i od procesora. Bitno mi je da radi kad se ubace 2 ili 4 memorije posto svakako nemam nameru stavljati samo jednu memoriju. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Deo inventara foruma
|
piše u user manual kako se popunjavaju slotovi, mislim da to nije samo na tim starijim i sad postoji redosled po kojima se popunjavaju slotovi
Ima na internetu user manual ako nemaš knjižicu, vredi prelistati pre sklapanja |
|
|
|
zexxxx (10.10.2025) | ||
|
|
#8 |
|
Član
|
Znam ali ne znam koliko ti je poznato, korisnicko uputstvo kod nas Balkanaca sluzi samo kad nesto pokvarimo da vidimo gde smo pogresili
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| posle flesovanja bios-a maticna ploca ne baca sliku | zexxxx | Osnovne komponente | 6 | 25.8.2024 13:34 |
| Konzolaške igre: da ili ne | Beagle | Tekstovi u SK | 374 | 3.5.2010 0:49 |