![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#241 |
Starosedelac
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka
|
![]()
1. Still Life
2. Syberia 3. The Longest Journey |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rainman na korisnoj poruci: | ||
zdravkelja (14.2.2013) |
![]() |
#242 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#244 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]() Citat:
Normalno, (skoro) svi sposobni ljudi hoce da budu dobro placeni za svoj rad, pa takvi vise (skoro uopste) ne prave avanture, cast izuzecima. Uglavnom smo osudjeni na Nemce ![]() Ako ove Kickstarter avanture legendi budu dobre i old school, mozda mozemo da ocekujemo da i takve avanture postanu mejnstrim Inace, mislim da je The Walking Dead i interaktivni film, ali i avantura - istrazujes i resavas zagonetke. Jeste da su mnogo olaksane, ali ipak ih ima Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Otprilike je tako (i uopšte nije čudno, ako iole pratiš šta sam u ovom podforumu pisao).
Avanture su (možda) bile мејнстрим u doba kad su ljudi koji su kupovali i koristili kompjutere (pa i igre za njih) bili uglavnom tehnički (u pogledu moždanih vijuga) i u pogledu opšte kulture potkovaniji nego prosečni korisnici kompjutera danas. Kako se menjao profil korisnika računara (i broj uživalaca IT blagodeti rastao) tako se menjao i dominantni žanr (različite ljude interesuju različite igre), pa smo danas (kad svaka šuša ima PC, Internet, itd.) tu gde jesmo. Citat:
![]() Ono što ja osećam je blago gađenje, ali ne prema samoj "Сибириј(ад)и" (igra je odlična ili bar vrlo dobra), nego prema halabuci koja povodom nje (i samo nje) ječi i zveči duže od jedne dekade. Uostalom to sam odavno (nadugačko i naširoko) rekao i objasnio. Poslednja ispravka: zoran845 (14.2.2013 u 22:06) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
iMa_NeKo_PljUgU (17.2.2013) |
![]() |
#246 | |
Starosedelac
Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka
|
![]() Citat:
Oduzeti bagri kompjutere, pa da se vrati vreme avantura !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Član
Član od: 18.4.2006.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 78 puta na 43 poruka
|
![]() Citat:
Elem, lista najdrazih avantura, redosled nije narocito bitan. 1) Black Dahlia 2) Gabriel Knight 2 3) Riven & Exile 4) Sam & Max Hit the Road 5) Broken Sword 1 6) Zork Nemesis & Grand Inquisitor 7) Pandora Directive 8) Beneath a Steel Sky 9) Shadow of the Comet 10) Heavy Rain (ako vec moze TWD) Poslednja ispravka: Pinball Wizard (20.2.2013 u 5:54) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
1. To si ti rekao, a ne ja.
2. Ne znam šta je to "vreme avantura". 3. Meni popularnost avantura (u smislu da avanture budu мејнстрим, da ih svi igraju, obožavaju i u zvezde kuju) uopšte nije bitna. Igrao bih avanture (i podjednako uživao) i da sam jedini čovek na planeti Zemlji (i šire) koji to radi. Citat:
2. Šta je to "zlatno doba avantura"? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da su avanture stare skole popularne, bile bi i kvalitetnije.
Inace, u slucaju avantura, popularnost je izasla na jedna vrata, ali kvalitet nije usao na druga. Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.1.2008.
Zahvalnice: 521
Zahvaljeno 812 puta na 556 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 709
Zahvaljeno 1.271 puta na 976 poruka
|
![]()
Stare i nove skole? Mislio sam da se sve svodi na klik misem a igra je iz treceg ili prvog lica? Igracki interfejs (nezgrapan i zauzima trecinu ili cak pola ekrana - "stara skola") se nesto razlikuje kod najstarijih avantura, posle su sve manje-vise iste sa inventarom tj kontrolnom "trakom" gore ili dole.
Nekada avanture jesu bile mejnstrim jer su i u hardverskom smislu spadale u tu klasu. Sa pojavom 3D akceleracije i potpunog 3D okruzenja ispale su odatle i postale "alternativa" ne uspevajuci da se etabliraju u potpunom 3D okruzenju (uz par izuzetaka). To je mozda i dobro - kada uporedimo koliko se 3D smeca (narocito FPS zanra) pojavljuje a koliko je bas losih avantura, pobedu u kvalitativnom smislu odnose, bez svake sumnje, avanture. |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kad pogledas kakva je igra, recimo, The Walking Dead, koja ipak spada u avanture, vidi se razlika izmedju stare i nove skole, na to sam mislio
![]() Citat:
![]() Telltale je autor i jedne od mojih omiljenih igara svih vremena - Puzzle Agenta. Ta igra je daleko od tradicionalne, ali je ipak preporucujem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Član
Član od: 18.4.2006.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 78 puta na 43 poruka
|
![]()
@Zoran: Za zlatno doba smatram period od sredine osamdesetih i do kraja devedesetih (rekao bih do '99. kada je vecina firmi koje su se bavile avanturama prestala sa radom na njima na ovaj ili onaj nacin).
Elem, nesto vise od 12 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, najbolje igre, najbolje pc igre |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Najbolja Platforma Svih Vremena... | The Dark Gamer | Platformske igre | 58 | 27.4.2013 22:57 |
Najbolji Fps Svih Vremena... | The Dark Gamer | Akcione igre | 205 | 27.5.2008 21:24 |